MENU

Αρχικά ο Βασίλης Παπαθεοδώρου σχολίασε: «Το παράδειγμα με την πίεση που υπάρχει στον Παναθηναϊκό είναι το εξής. Ο Παναθηναϊκός της τελευταίας σεζόν ήταν αυτή η ομάδα επί εποχής Δημήτρη Γιαννακόπουλου που ξοδεύτηκαν τα περισσότερα χρήματα αλλά δεν ξοδεύτηκαν σωστά. Ο πρώτος που πλήρωσε τη νύφη ήταν ο Αργύρης Πεδουλάκης, είναι εξαιρετικός προπονητής αλλά ο κόσμος με την πρώτη ήττα έπεφτε πάνω του».

Για το αν πιστεύει ότι η αναβολή της συνέντευξης Τύπου του Δημήτρη Γιαννακόπουλου έχει σχέση με τον Βοτανικό: «Ναι. Τώρα πρέπει να κάνουμε εκτιμήσεις και με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο δεν μπορείς να το κάνεις αυτό. Ξέρουμε ότι είναι απρόβλεπτος. Γι αυτό το τελευταίο διάστημα δεν έκανε κανείς εκτιμήσεις για το για ποιο πράγμα θέλει να μιλήσει. Ας κρατήσουμε σε έναν αστερίσκο αν η συνέντευξη Τύπου αναβλήθηκε ή ματαιώθηκε. Αν οι εξελίξεις είναι στη σωστή κατεύθυνση για τον Παναθηναϊκό ίσως να μην έχει νόημα. Ο κόσμος χρειάζεται απαντήσεις γι΄ αυτό και πιστεύω ότι θα δοθούν απαντήσεις όπως πρέπει. Αν ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος θέλει να επικοινωνήσει και να πει τι συνέβη ή τι θα συμβεί έχει τον τρόπο.

Εγώ θα έλεγα ότι πράγματι φαίνεται μια προσπάθεια από την πολιτεία για να προχωρήσει το έργο, ωστόσο σε σχέση με τα υπόλοιπα που έχουν γίνει υπάρχουν τελείως διαφορετικές συνθήκες και προϋποθέσεις. Ωστόσο πρέπει να κρατάμε μικρό καλάθι. Ο Δήμαρχος αντιλαμβάνεται τι θα σημαίνει για την Αθήνα να μπει ο Παναθηναϊκός στο δικό του σπίτι. Αν πραγματοποιηθεί ο Βοτανικός δεν θα έχει ιστορικό προηγούμενο. Είναι τόσο δαιδαλώδες και γι΄ αυτό θα πρέπει να κρατάμε μικρό καλάθι. Πρέπει να πηγαίνουμε βήμα βήμα, να προσέχουμε τι λέμε και να μεταφέρουμε τις εξελίξεις στον κόσμο».

Για την Euroleague: «Υπάρχουν τρεις ισχυρές ομάδες ο Παναθηναϊκός, ο Ολυμπιακός και η Μακάμπι. Οι λόγοι δεν είναι το μπραντ ούτε η δυναμική. Είναι το γεγονός ότι οι χώρες που προέρχονται προσφέρουν στην euroleague τα περισσότερα έσοδα μέσω των τηλεοπτικών παροχων. Η euroleague αυτή τη στιγμή είναι ένας γίγαντας με πήλινα πόδια. Όταν λοιπόν, με τον τρόπο που χειρίζεται η euroleague τα πράγματα, δύο από αυτούς αποχωρήσουν η διοργάνωση θα καταρρεύσει. Όταν αρχίσουν να αποχωρούν ομάδες που προσφέρουν πολλά τότε θα δούμε κάτι διαφορετικό. Ο Μπερτομέου έκανε ένα λάθος, παρομοίασε τον Παναθηναϊκό με τη Σιένα για παράδειγμα προσπαθώντας να πιέσει με αυτόν τον τρόπο. Θεωρώ ότι ο Παναθηναϊκός πρέπει να μπει σε διαδικασία να φύγει αλλά όχι μόνος του. Πρέπει να βρει συμμάχους».

Ο Δημήτρης Κοντός σχολίασε για τα επίμαχα θέματα του Παναθηναϊκού: 

Για το αν θα αντέξει ο Βόβορας την πίεση στον Παναθηναϊκό: «Καταρχήν αν είναι η περίπτωση Βόβορα στον Παναθηναϊκό, πρέπει να δει ο οργανισμός του Παναθηναϊκού αν είναι έτοιμος να κλείσει τα αυτιά του και να στηρίξει έναν νέο προπονητή. Αν δεν είναι διατεθειμένος τότε εκεί μεταφέρεται το πρόβλημα στην κερκίδα. Πρέπει να αντιληφθεί ο κόσμος ποια είναι η νέα πραγματικότητα. Όλα ξεκινάνε από το πόσο θα στηριχθεί ένας προπονητής. Κανένας προπονητής σε περιβάλλον που δεν έχει στήριξη δεν μπορεί να λειτουργήσει».

Για το γιατί αναβλήθηκε η συνέντευξη Τύπου του Δημήτρη Γιαννακόπουλου: «Δεν το γνωρίζω δεν το έχει αποκαλύψει. Προφανώς κάτι προέκυψε».

Για το αν μια θετική εξέλιξη με το θέμα του Βοτανικού θα σημάνει την παραμονή του Δημήτρη Γιαννακόπουλου: «Δεν ξέρω αν πρέπει να συνδέουμε όλα τα κομμάτια. Για το γήπεδο, όλα αυτά τα χρόνια έχει περάσει από χίλια κύματα γι’ αυτό και είμαστε κουμπωμένοι. Όταν έχεις να κάνεις με την πολιτεία και τους πολιτικούς δεν μπορείς να είσαι σίγουρος. Θα είναι έκπληξη αν πολιτικές υποσχέσεις ισχύουν μετεκλογικά. Το κομμάτι αυτό είναι πολύ σημαντικό συνολικά για το οικοδόμημα του Παναθηναϊκού. Από τη στιγμή που είναι και στον Ερασιτέχνη ο πρόεδρος είναι πολύ σημαντικό. Για το μπάσκετ δεν ξέρω αν πρέπει να το συνδέουμε. Οι πολιτικοί πρέπει να καταλάβουν ότι ο Παναθηναϊκός είναι ένας κοιμώμενος γίγαντας. Ουε και αλίμονο αν παιχτεί πάλι κάποιο παιχνίδι στις πλάτες του κόσμου. Βλέπουμε ότι ο κόσμος δεν αντιδράει γιατί έχει πληγωθεί πολύ όλα αυτά τα χρόνια».

Για τον Νικ Καλάθη: «Με βάση τη δική μου ενημέρωση. Αυτή τη στιγμή θα σου έλεγα 50% Μπαρτσελόνα, 20% Ολυμπιακό, 20% κάτι άλλο και 10% ή και καθόλου για Παναθηναϊκό. Είναι πιο κοντά στην Μπαρτσελόνα. Από τον Παναθηναϊκό έχει απομακρυνθεί. Για τον Ολυμπιακό θεωρώ ότι το σκέφτηκε και το σκέφτεται. Για τον Παναθηναϊκό θεωρώ ότι θα μιλάμε για θαύμα. Δεν ξέρω κιόλας αν πρέπει ο Παναθηναϊκός να έχει έναν παίκτη που πιάνει το 1/3 του μπάτζετ του».

Για τον Μπράουν: «Ο Μπράουν είναι μια σκέψη, ο Παναθηναϊκός τον παρακολουθεί καιρό, είναι ένας ρεαλιστικός στόχος. Είναι ένα όνομα που μπορούμε να συζητάμε αν κάνει ή δεν κάνει»

Δείτε παρακάτω όσα ειπώθηκαν στην εκπομπή «After» του SDNA για τις εξελίξεις στον Παναθηναϊκό: 

 

«Γίγαντας με πήλινα... πόδια η Euroleague, 50% πιθανότητες σε Μπαρτσελόνα για Καλάθη» (vid)
EVENTS