MENU

Μερικές μέρες μετά την επίσημη ανακοίνωση της ΕΟΚ και τον προβιβασμό του Χαρίλαου Τρικούπη στην μεγάλη κατηγορία, η πρόεδρος της ομάδας του Μεσολογγίου, Βασιλική Μπελέκου, μιλά στο SDNA για την χαρά, τους προβληματισμούς αλλά και τις πρώτες σκέψεις της μετά την μεγάλη αυτή επιτυχία.

Ο Χαρίλαος Τρικούπης ήταν η ομάδα που πρωταγωνίστησε στην φετινή Α2, κάνοντας μια εκπληκτική πορεία υπό τις οδηγίες του Ντίνου Καλαμπάκου και δίκαια προβιβάστηκε ως πρώτη, στην Basket League.

Με τις επιπτώσεις του κορωνοϊού να βρίσκονται μπροστά μας και το μέλλον για τις ομάδες να φαντάζει αβέβαιο, η πρόεδρος της ομάδας από το Μεσολόγγι, Βασιλική Μπελέκου, δηλώνει πως γνωρίζει τις δυσκολίες του εγχειρήματος, προβληματίζεται λόγω των συνθηκών, αλλά η θέληση και η δουλειά θα είναι τα όπλα του Χαρίλαου Τρικούπη σε αυτή τη νέα κατάσταση.

Ακόμα, μας μιλά για τη φιλοσοφία που ακολουθείται τόσα χρόνια από την ομάδα, η οποία τους «άνοιξε» τον δρόμο για μια θέση στο πρωτάθλημα της Basket League, ενώ αναφέρεται και στο ζήτημα της έδρας.

Τέλος, αναφέρεται στους πρωταγωνιστές, τους παίκτες, που μόνο καλά λόγια έχουν να πουν για την ίδια αλλά και τον σύλλογο συνολικά, ενώ αναφορικά με τον Ντίνο Καλαμπάκο σημειώνει πως «η επόμενη χρονιά του ανήκει».

- Κυρία Μπελέκου , η άνοδος του Χαρίλαου Τρικούπη επισημοποιήθηκε πριν από μερικά 24ωρα από την ΕΟΚ, δεν καταφέρατε να γιορτάσετε αυτή την επιτυχία όπως συνηθίζεται μια και η σεζόν έληξε πρόωρα, είναι όμως μια δικαίωση των κόπων σας;

«Είναι αρχικά η δικαίωση των παικτών και του προπονητή και δευτερευόντως και δικιά μας. Τα παιδιά είναι οι πρωταγωνιστές, μαζί με τους προπονητές και μετά ερχόμαστε εμείς. Είναι δικαίωση όμως σίγουρα, αλλοίμονο αν δεν το πιστεύαμε αυτό».

- Η ομάδα σας έφτασε στη μεγάλη κατηγορία, κάνοντας κάθε χρόνο ένα βήμα παραπάνω, κατακτούσατε πράγματα σιγά σιγά. Ποια είναι η φιλοσοφία που ακολουθήσατε αυτά τα χρόνια και θα συνεχίσετε να ακολουθείτε και στη Basket League;

«Εμείς πάντα θέλουμε να κάνουμε μικρά και σταθερά βήματα. Τα «baby steps» μας χαρακτηρίζουν, είμαστε μια διοίκηση και μια ομάδα με υγεία, πραγματοποιούμε στόχους μέχρι εκεί που φτάνουμε. Υλοποιούμε στόχους με βάση τις δυνατότητες που έχουμε. Βάζουμε πάρα πολλή προσωπική δουλειά και αγαπάμε πολύ αυτό που κάνουμε. Θέλουμε να περνάμε καλά, αυτή είναι η φιλοσοφία μας.

Ο στόχος είναι να προσπαθήσουμε να την εφαρμόσουμε και στη μεγάλη κατηγορία. Νομίζω θέλει κάποιες τροποποιήσεις αλλά θα προσαρμοστούμε όταν θα έρθει εκείνη η ώρα κι αν έρθει στο τέλος η ώρα αυτή. Θέλουμε να περνάμε καλά και να περνάν και τα παιδιά που μας εμπιστεύονται καλά και οι συνεργάτες μας και όλος ο κόσμος που στηρίζει αυτή την ομάδα. Δεν είμαστε μόνο εμείς, είναι οι προπονητές οι φυσικοθεραπευτές, οι γιατροί μας, είναι όλο το επιτελείο από πίσω. Θέλουμε να τους νιώθουμε κοντά μας και να μας νιώθουν κοντά μας».

- Η άνοδος ήρθε σε μια εποχή δύσκολη λόγω και της επιδημίας του κορωνοϊού, καθώς πολλές επιχειρήσεις, εταιρίες, ομάδες έχουν πληγεί σημαντικά και η επόμενη μέρα είναι εξαιρετικά αμφίβολη, σας προβληματίζει αυτό;

«Πάρα πολύ. Γιατί εμείς ζούμε μέσα στην κοινωνία. Όλα τα παιδιά της διοίκησης είμαστε επαγγελματίες και αφουγκραζόμαστε την κοινωνία. Μας προβληματίζει και μας αγγίζει. Έχουμε στις πλάτες μας και τα παιδιά, το προσωπικό, οπότε έχουμε και μια ευθύνη παραπάνω. Είναι πολύ δύσκολα και είναι και αβέβαιο αυτό που έχουμε μπροστά μας. Θα δούμε, θα προσαρμοστούμε, πρέπει να προσαρμοστούμε».

- Αναφορικά με τα νέα κριτήρια του ΕΣΑΚΕ, είχατε κάποια παραπάνω ενημέρωση; Υπήρξε κάποια ενημέρωση μετά και την επίσημη ανακοίνωση της ΕΟΚ;

«Όχι, έχω μια συνάντηση μέσα στην εβδομάδα λογικά. Δεν έχω κάποια επίσημη ενημέρωση, θα ήθελα να ενημερωθώ πρώτα για να σχολιάσω κάποια πράγματα αν χρειαστεί. Το Δελτίο Τύπου και όσα έχουν βγει έχουν πολλές παραμέτρους οπότε θα πρέπει να ενημερωθούμε πρώτα, γιατί είμαστε και νεοσύστατη ομάδα και πρέπει να δούμε τι σχεδιάζουν για μας».

- Τη νέα χρονιά θα παραμείνετε στο Μεσολόγγι; Θα γίνουν κάποιες βελτιωτικές εργασίες στο γήπεδο και θα κρατήσετε την ίδια έδρα;

« Το πλάνο είναι να γίνουν βελτιωτικές κινήσεις στο γήπεδο. Απ’ ότι γνωρίζω το γήπεδο είναι δημοτικό, δεν είμαι η αρμόδια 100% να σας απαντήσω. Ο σύλλογος βοηθάει όλο αυτό το εγχείρημα γιατί πρέπει να γίνει μια καλή αθλητική εγκατάσταση στο Μεσολόγγι. Από τις διαβεβαιώσεις που μου δίνει ο Δήμαρχος και το επιτελείο του είμαστε στο τελικό στάδιο. Στόχος μας είναι η ομάδα να παίξει στο Μεσολόγγι και πουθενά αλλού».

- Εσείς ως νεοφώτιστη ομάδα θα έχετε και την επιπλέον επιβάρυνση της σύστασης της ΚΑΕ που απαιτεί χρόνο και χρήμα. Αν συνυπολογίσουμε και τα νέα κριτήρια του ΕΣΑΚΕ, περιμένατε ότι σε περίπτωση ανόδου θα έχετε πάνω κάτω αυτές τις υποχρεώσεις ή δεν τα υπολογίσατε έτσι;

«Όταν στήναμε την ομάδα το καλοκαίρι μαζί με τον κόουτς ξέραμε ότι πάμε να κάνουμε κάτι καλό και να διεκδικήσουμε το κομμάτι της πίτας που μας αναλογεί. Δεν είχαμε συγκεκριμένο στόχο. Εμάς η φιλοσοφία μας είναι να βλέπουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και προχωράμε. Η πορεία η φετινή ήταν μια πορεία που δεν ξέρω αν θα ξαναγίνει, με ένα ρεκόρ, με δύο μόνο ήττες. Όταν άρχισε να φαίνεται προς τα που πάει το πράγμα, είχαμε αρχίσει να κουβεντιάζουμε το πως θα γίνουν κάποια πράγματα, το νομικό πλαίσιο δηλαδή. Εγώ είμαι της φιλοσοφίας ότι μια χρονιά που τρέχει πρέπει να τελειώσει επιτυχώς σε όλους τους τομείς για να ξεκινήσει η επόμενη. Η δυσκολία υπάρχει, αν τα ακολουθήσεις βήμα βήμα και συνεργαστείς με τους κατάλληλους ανθρώπους νομίζω ότι προσπερνιούνται. Είναι σίγουρα δύσκολα, δεν είπε κανείς ότι είναι εύκολα. Πρέπει πρώτα να ενημερωθούμε για τα καινούρια δεδομένα και να προχωρήσουμε».

- Ο κύριος Γαλατσόπουλος δήλωσε ότι τα νέα κριτήρια υπάρχουν όχι για να διώχνουν τις ομάδες αλλά για να κάνουν πιο ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα, πιστεύετε πως κινούνται όντως προς αυτή την κατεύθυνση;

«Εννοείται ότι σκεφτόμαστε πως τα μέτρα θα παρθούν για το καλό του μπάσκετ. Δεν μπορώ να έχω άποψη από τη στιγμή που δεν τα ξέρω ακριβώς. Εγώ κρατάω μόνο αυτό που λένε όλοι, ότι δηλαδή αυτό γίνεται για το καλό του αθλήματος. Αν πάψουμε να το πιστεύουμε αυτό, καλό θα ήταν να πάμε σπίτι μας».

- Πιστεύετε ότι θα μπορέσουν να ανταποκριθούν οι ομάδες και να υπάρξει ένα πρωτάθλημα με 14 ομάδες;

«Πιστεύω δύσκολα θα μπορέσουν όλες οι ομάδες να ανταποκριθούν αλλά δεν είμαι ο σωστός άνθρωπος να σας απαντήσει γιατί δεν έχω ενημέρωση, έχω διαβάσει μόνο ένα Δελτίο Τύπου, δεν ήμουν μέσα στη συζήτηση. Μπορώ να κάνω μόνο υποθέσεις. Αυτό που πιστεύω επειδή βλέπω τι γίνεται και στις πιο κάτω κατηγορίες, είναι ότι θα υπάρξουν πολλές ανακατατάξεις. Γι΄ αυτό είμαι σίγουρη. Σε όλες τις κατηγορίες. Οπότε θα πιάσει και την Α1. Θα δούμε πολλά σκαμπανεβάσματα. Ομάδες που ήταν παραδοσιακές δυνάμεις σε κάποιες κατηγορίες δεν θα κατεβούνε και άλλες θα προσπαθήσουν να διεκδικήσουν το κομμάτι τους. Είναι όλα καινούρια, έχουν σπάσει οι όμιλοι».

- Οι ομάδες που προέρχονται από μικρές πόλεις συνήθως έχουν ως «όπλο» τους την αγάπη και τη στήριξη της τοπικής κοινωνίας. Εσείς από τη στιγμή που φάνηκε ότι θα είστε η ομάδα που θα ανέβει στην Α1, τι μηνύματα λαμβάνετε από τον κόσμο του Μεσολογγίου;

«Ο κόσμος όλα αυτά τα χρόνια στέκεται δίπλα στην ομάδα, όχι μόνο φέτος που ήμασταν στην Α2 αλλά και παλαιότερα. Γεμίζουμε το γήπεδο από τα τοπικά πρωταθλήματα όταν παίζαμε. Υπάρχει κόσμος που μας ακολουθεί και στα εκτός έδρας παιχνίδια. Ήταν μια μέρα χαράς η προχθεσινή. Μπορεί να το κουβεντιάζαμε όλο αυτόν τον καιρό, να ξέραμε ότι μάλλον προς τα εκεί πηγαίνει το πράγμα αλλά είναι άλλο να το βλέπεις, έχει άλλη ιδιαιτερότητα. Όλοι είναι δίπλα μας. Μας λένε ότι θα είναι δίπλα στην ομάδα, όποια και αν είναι η επόμενη μέρα για τον σύλλογο. Είναι μεγάλο πράγμα να έχεις τη στήριξη του κόσμου και εμάς ο κόσμος μας στηρίζει υλικά και συναισθηματικά».

- Φέτος η ομάδα έκανε μια εκπληκτική χρονιά, όπως είπατε και η ίδια, με τον κόουτς Καλαμπάκο στη θέση του προπονητή. Έχουν γίνει κάποιες πρώτες συζητήσεις για τη νέα σεζόν; Για παράδειγμα υπάρχει η διάθεση να παραμείνει ο κόουτς και στην Basket League;

«Η διάθεση νομίζω ότι βέβαια υπάρχει και από τη δική μας πλευρά και από τη δική του. Η χρονιά που έρχεται για μένα προσωπικά ανήκει στον κόουτς. Γιατί φέτος το πήρε το τιμόνι και οδήγησε την ομάδα με τον καλύτερο τρόπο, όπως ξέρει πολύ καλά να κάνει. Δεν έχουμε κουβεντιάσει τίποτα, δεν έχουμε σχεδιάσει τίποτα. Είναι πολύ νωρίς γιατί πρέπει να δούμε που θα κινηθούμε αλλά και οι δύο έχουμε έναν κανόνα μεταξύ μας ότι αν δεν κλείσει η χρονιά που τρέχει δεν ξεκινάμε την επόμενη, έτσι κάναμε και πέρσι, έτσι θα κάνουμε και φέτος. Κάποια στιγμή θα αρχίσουμε να κουβεντιάζουμε και θα τα βρούμε όλα».

- Η τελευταία ερώτηση αφορά εσάς προσωπικά. Πριν μερικές εβδομάδες ο Φώτης ο Βασιλόπουλος μας είχε πει σε συνέντευξη του ότι για να πάρει την απόφαση να μετακομίσει στο Μεσολόγγι ήταν αρκετός ένας καφές μαζί σας. Και άλλοι παίκτες κατά καιρούς έχουν μιλήσει με πολύ καλά λόγια για εσάς. Πως σας κάνει να νιώθετε αυτό;

«Ο Φώτης με εμπιστεύτηκε από την πρώτη στιγμή. Με εξέπληξε στην αρχή, με ευχαρίστησε μετά. Εμπιστεύτηκε την ομάδα, είναι ένας καταξιωμένος παίκτης, ήξερε που ερχόταν και πίστευε ότι θα πρωταγωνιστήσουμε, το έλεγε από την αρχή. Του έλεγα θα πάμε σιγά σιγά και αυτός πίστευε ότι θα έχουμε σπουδαία πορεία. Τον ευχαριστώ πάρα πολύ, ξέρει τι λέω και θα καταλάβει. Εμάς ο στόχος μας είναι να δημιουργούμε ένα ασφαλές περιβάλλον για τα παιδιά τα οποία έρχονται. Να νιώθουν καλά για να μπορούν να κάνουν αυτό που αγαπάνε. Λειτουργούμε σαν μια οικογένεια, εγώ είμαι κάθε μέρα στο γήπεδο, όπως και τα περισσότερα μέλη της διοίκησης οπότε πάμε παράλληλα, μαζί με τα παιδιά. Όσο μπορούμε και όσο μπορώ κι εγώ τα φροντίζω. Έχουμε πολύ καλή σχέση, δεν έχω παράπονο από κανέναν παίκτη μας όλα αυτά τα χρόνια και από τη φετινή χρονιά που τα παιδιά ήταν διαμάντια, ένα προς ένα. Κάθε χρονιά έχουμε καλά παιδιά.

Εμείς λειτουργούμε με τις αλήθειες μας. Είναι πολύ συγκεκριμένα κάθε χρόνο τα μπάτζετ μας, δεν είμαστε από τις ακριβοπληρωμένες ομάδες. Φέτος κάναμε πρωταθλητισμό με πολύ συγκεκριμένο μπάτζετ, αλλά πίστεψαν σε αυτό τα παιδιά. Ίσως αυτό είναι ένα κίνητρο για τις επόμενες χρονιές, να δοκιμάσουμε ίσως κάτι διαφορετικό. Μήπως μπορούμε να τα καταφέρουμε με λίγο λιγότερα. Εμείς αν δείτε την πορεία μας δεν έχουμε ακριβές ομάδες, αλλά μάλλον κάνουμε τις σωστές επιλογές. Μας εμπιστεύονται όμως οι παίκτες και έρχονται, είναι πολύ σημαντικό αυτό. Εμπιστεύονται και τη διοίκηση και τον προπονητή».

Μπελέκου στο SDNA: «Ίσως δοκιμάσουμε να τα καταφέρουμε στη Basket League με λιγότερα»
EVENTS