MENU

Τέλος για φέτος λοιπόν και η Ευρωλίγκα. Φινίτο λα μούζικα, πασάτο λα φιέστα. Λουκέτο. Game over. Χωρίς νικητή. Χωρίς Final-4. Με μία μεγαλοπρεπή παύλα δίπλα από το όνομα του νικητή δίπλα από την σεζόν. 

Ανάμεσα στα πολλά κουσούρια που έχει ο Τζόρντι Μπερτομέου έχει ένα που ξεχωρίζει. Δεν ακούει. Διότι αν είχε ανοιχτά τα αφτιά του θα άκουγε πως ένας σύλλογος που εδρεύει στο λιμάνι είχε ως πάγια θέση να απονεμηθούν οι τίτλοι στην ομάδα που προπορευόταν στην βαθμολογία την στιγμή της διακοπής. 

Τι εννοείς, η Εφές Αναντολού δεν έβγαλε άχνα, σεβόμενη την απόφαση της Euroleague; Μάλλον, οι γείτονες χρειάζονται μερικά ταχύρρυθμα μαθήματα από το κορυφαίο ΙΕΚ εξωαγωνιστικών χειρισμών που εδρεύει στον Πειραιά. 

Εκεί, όπου ο πρώτος και βασικός κανόνας λέει πως ανεξαρτήτως τι δηλώνεις δημόσια, κάνεις ότι περνάει από το χέρι σου, ώστε η κούπα να έρθει πάση θυσία στα χέρια σου. Το πως δεν έχει σημασία. Εξάλλου, ποιος θα το θυμάται σε μερικά χρόνια, όταν ο πρόεδρος θα φωτογραφίζεται με τις κούπες που θα είναι… αμέτρητες;

Την εποχή που η πανδημία θέριζε στην Ευρώπη και είχε υποχρεώσει όλη την Ελλάδα να κλειδαμπαρωθεί στα σπίτια της, ο Ολυμπιακός εξέφρασε μία υπερβολικά αισιόδοξη θέση που έλεγε πως επιθυμούσε να ολοκληρωθούν όλα τα πρωταθλήματα σε όλα τα σπορ να κριθούν στα γήπεδα. Κάτι, που ήταν εκ των πραγμάτων ήταν ουτοπικό, αδύνατον να συμβεί. Δεν έγινε, πουθενά σε καμία χώρα του πλανήτη. 

Πρόσθεσε πως δεν ήθελε πρωταθλήματα που να κρίνονται στα δικαστήρια ή μετά από ψηφοφορίες, αλλά ξεκαθάρισε πως για να επιβραβευτεί ο ιδρώτας των αθλητών ήθελε να απονεμηθούν τα πρωταθλήματα στις ομάδες που ήταν πρώτες στην βαθμολογία την στιγμή της διακοπής. 

Στην πορεία, οι μάσκες έπεσαν. Άρχισε η λεγόμενη δημιουργική ασάφεια που δημιούργησε πολλές εναλλακτικές διαδρομές, πίσω από τον αληθινό σκοπό που ήθελε όλες οι κούπες να καταλήξουν στο λιμάνι.

Στο χάντμπολ ανδρών για παράδειγμα, ο Ολυμπιακός πρότεινε να κριθεί το πρωτάθλημα σε ένα μονό τελικό ή σε μία σειρά τελικών με την ΑΕΚ (που υπερείχε στην ισοβαθμία), λες και άλλες ομάδες δεν συμμετείχαν.

Γιατί; Γιατί έτσι.

Γιατί αυτός ήταν ο μόνος τρόπος να πάρουν την κούπα, αν και δεύτεροι την στιγμή της διακοπής.

Αντιθέτως, στο βόλεϊ γυναικών ήθελαν απευθείας απονομή, ούτε μονό τελικό, ούτε σειρά τελικών, ούτε τίποτα, διότι οι ερυθρόλευκες είχαν μεγάλη διαφορά από τις υπόλοιπες ομάδες.

Στο ανδρικό βόλεϊ έκαναν ότι μπορούσαν για να πάρουν ένα ακόμα πρωτάθλημα στις αίθουσες των γραφείων κι όταν δεν τους βγήκε η πλειοψηφία του 80% που χρειαζόταν, χλώμιασαν, φρίκαραν. 

Στο ανδρικό μπάσκετ, τα διάφορα εξαπτέρυγα τρελάθηκαν που η ΕΟΚ έκανε αναδιάρθρωση και δεν έδωσε το δεύτερο εισιτήριο της ανόδου από την Α2 στην ομάδα που βρισκόταν στην 6η θέση της βαθμολογίας.

Στο γυναικείο μπάσκετ όμως, όλα καλά. Εκεί, η απόφαση της ΕΟΚ να χρίσει πρωταθλήτριες τις ερυθρόλευκες ήταν η σωστή.

Και στο ποδόσφαιρο; Στο ποδόσφαιρο έχουν σκυλιάσει που η κακουργηματικά διωκόμενη της ΕΠΟ άφησε την θέση της σε μία διάδοχη κατάσταση που δεν κάνει απονομές, παίρνοντας εντολές από τηλέφωνα με πακιστανικά νούμερα.

Μία μόνιμη κατάσταση υστερίας με τελευταίο κρούσμα την απονομή του τίτλου στο ποδόσφαιρο γυναικών στην ομάδα του ΠΑΟΚ, που είχε μόνο νίκες (13 στα 13) και διαφορά τερμάτων 74-1! Εκεί, τους πείραξε κάτι άλλο. 

Τους πείραξε πως ο ΠΑΟΚ έμεινε πιστός στις αρχικές του και πάγιες θέσεις του σε όλα τα αθλήματα και ψήφισε ακόμα κι εκεί παύλα! Τους πείραξε πως ψήφισε να μην υπάρξει ανακήρυξη πρωταθλητή, σε ένα πρωτάθλημα που τα κορίτσια του ΠΑΟΚ έκαναν επίδειξη δύναμης κάθε αγωνιστική, παίζοντας σε άλλο level. Διότι, μάλλον τους φαίνεται δυσνόητο, πως είναι να ψηφίζεις βάση ιδεολογίας και σταθερής άποψης και όχι βάση συμφέροντος.

Είναι απορίας άξιον πως η ΚΑΕ Ολυμπιακός εξόκειλε από αυτό το κλίμα και δεν ζήτησε να της απονεμηθεί η φετινή Euroleague! Αν και με τέτοια που διαβάζουμε κάθε μέρα από τα κάθε λογής παπαγαλάκια ώρα είναι να δούμε πουθενά πως ο δόλιος αγύρτης Μπερτομέου, ολοκλήρωσε την σεζόν πάνω που ο 12ος Ολυμπιακός άρχισε να ανεβαίνει και να τρομάζει τους αντιπάλους του.

Κάτι… εμμονικό!
EVENTS