MENU

Λίγο πριν μπει το καλοκαίρι το BCL ανέβασε κατακόρυφα τη θερμοκρασία. Κι αυτό γιατί ενέταξε στο δυναμικό του τρεις ομάδες που έχουν αφήσει το σημάδι τους στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Τις Νταρουσάφακα, Ρίτας Βίλνιους (πρώην Λιέτουβος Ρίτας) και Μπιλμπάο, ενισχύοντας σημαντικά τη διοργάνωση της νέας σεζόν.

Η κίνηση αυτή, από πλευράς Νταρουσάφακα, συζητήθηκε πολύ έντονα σε όλη την Ευρώπη. Η τουρκική ομάδα άφησε την Euroleague και πλέον για τα επόμενα 5 χρόνια (3+2) θα αγωνίζεται στη διοργάνωση της FIBA. Έχοντας φυσικά υψηλές βλέψεις και στόχους για τη νέα σεζόν.

Συνεχίζει με Ερνάκ, προτεραιότητα ο Χάμιλτον

Ήδη, μάλιστα, στον σχεδιασμό που κάνουν οι ιθύνοντες την ομάδα, ο Σελτσούκ Ερνάκ βρίσκεται σε περίοπτη θέση. Ο Τούρκος προπονητής χαίρει της εκτίμησης όλων στην ομάδα, στο συμβόλαιό του υπάρχει οψιόν για έναν ακόμα χρόνο και όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, αυτή θα ενεργοποιηθεί τις επόμενες μέρες, με τον έμπειρο κόουτς να συνεχίζει κανονικά στον πάγκο της ομάδας.

Σχετικά με το ρόστερ της ομάδας, ο πρώτος στόχος είναι η παραμονή του Τζόναθαν Χάμιλτον. Ο άσος από το Τρίνινταντ έκανε πολύ καλή σεζόν με 11,3 πόντους κατά μέσο όρο στο Eurocup και η Νταρουσάφακα αναμένεται να κάνει τα πάντα για να τον κρατήσει, με τις πληροφορίες από Τουρκία να αναφέρουν πως γύρω από αυτόν θέλουν να «χτίσουν» την ομάδα της νέας σεζόν.

Κάτι παρόμοιο ισχύει και με την περίπτωση του Γκάρι Μπρόουνι, ο οποίος έχει οψιόν για έναν ακόμα χρόνο με την «Νταρού».

«Η συμφωνία με το BCL ήταν επικερδής και για τις δύο πλευρές»

Στο πλαίσιο αυτό, ο GM της τουρκικής ομάδας, Αχμέτ Εράν, μίλησε στο SDNA για τους λόγους που η Νταρουσάφακα επέλεξε να συνάψει πολυετή συμφωνία με το BCL, αναφέρθηκε στο μπάτζετ της νέας σεζόν, που θα είναι μειωμένο, ενώ έθεσε σαν στόχο τη διοργάνωση του Final Four, σε περίπτωση που η ομάδα του καταφέρει να φτάσει ως εκεί.

Η τουρκική ομάδα αποφάσισε να αλλάξει... στρατόπεδο, έπειτα από μια πενταετία, με τη σημασία της κίνησης αυτής να είναι μεγάλη. «Αυτή η κίνηση σημαίνει πως πρόκειται για ένα σημαντικό κομμάτι της αναπτυξιακής στρατηγικής που ξεκίνησε η FIBA προκειμένου να έχει περισσότερο λόγο στο ευρωπαϊκό μπάσκετ».

Σε ερώτηση για τους λόγους που επέλεξε την διοργάνωση της FIBA, ο GM της τουρκικής ομάδας ήταν ξεκάθαρος. «Ο κυριότερος λόγος που μας ώθησε να επιλέξουμε το BCL ήταν το γεγονός ότι η FIBA έδειξε από την πρώτη στιγμή πόσο μας θέλει και η αποφασιστικότητά τους στο θέμα αυτό. Αυτό για εμάς ήταν θετικό καύσιμο και παράλληλα ήταν ο μεγαλύτερος παράγοντας ώστε να πάρουμε την απόφαση αυτή».

Συνεχίζοντας την συζήτηση αναφέρθηκε και στα κριτήρια αυτής της επιλογής, καθώς η Νταρουσάφακα υπέγραψε συμβόλαιο 3+2 ετών, κάτι που δείχνει τις διαθέσεις της στη διοργάνωση. «Καθώς ενταχθήκαμε στο BCL λάβαμε υπόψιν την εξέλιξη που δείχνει η διοργάνωση και τη δυναμική ανάπτυξη που θα έχει το BCL τα επόμενα χρόνια. Στο τέλος καταλήξαμε σε μια συμφωνία που ήταν επικερδής και για τις δύο πλευρές. Είναι ευεργετικό για τον σύλλογό μας να είναι σε θέση να κάνει ένα τέτοιο μακροχρόνιο σχεδιασμό».

Η νέα σεζόν αναμένεται να διαφοροποιήσει αρκετά τα πράγματα σε όλα τα επίπεδα. Το μπάτζετ της ομάδας από την Πόλη δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση, καθώς αναμένονται αλλαγές και διαφοροποιήσεις. «Όπως όλοι γνωρίζουμε, περνάμε δύσκολους καιρούς, κάτι το οποίο δεν έχουμε συνηθίσει. Ελπίζω αυτή η πανδημία να μειώσει την επίδρασή της κια να τελειώσει σύντομα και όλοι οι άνθρωποι να βρουν τους κανονικούς ρυθμούς τους. Σίγουρα θα βιώσουμε τις οικονομικές επιπτώσεις μακροπρόθεσμα. Δεν είναι δυνατόν να μην επηρεαστούμε από αυτό. Προφανώς θα έχουμε μείωση στο μπάτζετ μας. Θα είναι μια δύσκολη σεζόν, αλλά ως μέλος της Νταρουσάφακα, πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία».

Για το τέλος, αποκάλυψε τη διάθεση της ομάδας του να διογανώσει το Final Four του BCL, σε περίπτωση που η «Νταρού» φτάσει στο μεγάλο ραντεβού. «Είναι εύκολο να θέτει κανείς στόχους στον αθλητισμό, αλλά είναι δύσκολο να τους πετύχει. Ωστόσο αν μπορέσουμε να φτάσουμε στο Final Four, θα είμαστε ένας από τους πιο ισχυρούς υποψηφίους για να το διοργανώσουμε», ήταν η τοποθέτησή του, η οποία αποτύπωσε τις διαθέσεις της ομάδας του ενόψει της νέας σεζόν.

Η Νταρουσάφακα θέτει ψηλά τον πήχη στο BCL: «Θα διεκδικήσουμε το Final Four αν...»
EVENTS