MENU

Η θέση μου από την πρώτη στιγμή υπήρξε αταλάντευτη. Ξεκινούσε από το ποδόσφαιρο, αλλά αφορά φυσικά όλα τα σπορ. Μου βγήκαν τα συκώτια να γράφω και να λέω καθημερινά τους, πολλούς, σημαντικούς λόγους για τους οποίους οι παράγοντες του ποδοσφαίρου ΕΠΡΕΠΕ να εξαντλήσουν ΚΑΘΕ πιθανότητα ώστε να επιστρέψουν στα γήπεδα οι ομάδες και να ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ στο χορτάρι το φετινό πρωτάθλημα. Κάτι το οποίο, έδωσε ο Θεός, το κατάλαβαν, πήραν ομόφωνη απόφαση, ξεκίνησαν τις προπονήσεις και πορεύονται αισίως έως την ιστορική έναρξη της 6ης Ιουνίου.

Εκείνες τις πρώτες ημέρες της καραντίνας είχα, επίσης, γράψει στο sdna ότι στην απευκταία περίπτωση που το πρωτάθλημα δεν ξεκινούσε, υπήρχε πρωταθλητής. Και ήταν ο Ολυμπιακός, η ομάδα που βρισκόταν μπροστά στην βαθμολογία.

Για μένα από την πρώτη στιγμή δεν στεκόταν κουβέντα για τρίτο δρόμο. Υπήρχε η λεωφόρος της επιστροφής στο γήπεδο και της ανάδειξης μέσα από τα παιχνίδια του πρωταθλητή 2019-20, υπήρχε και ο αναγκαίος παράδρομος της ανακήρυξης πρωταθλητή για την ομάδα που ήταν μπροστά στην βαθμολογία αν αποφάσισαν «διακοπή εδώ και τώρα».

Το ίδιο, προφανέστατα, θεωρώ και για το βόλεϊ. Έστω και με αυτή την εντελώς άκομψη από πλευράς ΕΣΑΠ διαδικασία, τελικά έγινε το ΣΩΣΤΟ. Οι τέσσερις ομάδες θα παλέψουν στο παρκέ του βόλεϊ για να αναδειχθεί ο πρωταθλητής Ελλάδας, σε μια διοργάνωση η οποία μέχρι να διακοπεί ήταν η πιο συναρπαστική των τελευταίων χρόνων, καθώς τουλάχιστον τρεις ομάδες –Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός- μπορούσαν να διεκδικήσουν τον τίτλο. Όπως θα συμβεί και στο F4.

Αυτή η στέψη θα είναι ΔΙΚΑΙΗ 100%. Διότι θα επιτευχθεί εκεί όπου μάχονται οι αθλητές: στο γήπεδο. Αυτή είναι η λεωφόρος της αθλητικής δικαιοσύνης.

Αν πάντως δεν μπορούσε να γίνει το πρέπον, τότε –όπως προανέφερα και στο ποδόσφαιρο- θα έπρεπε να αναδειχθεί πρωταθλήτρια η ομάδα που προηγούνταν στην βαθμολογία, δηλαδή ο Ολυμπιακός. Από τη στιγμή όμως που αυτό ξεπεράστηκε, μέσα από την ψηφοφορία και τον κανονισμό, θα αποδοθεί αθλητική δικαιοσύνη.

Βεβαίως θα μου πείτε πως γίνεται ο Ολυμπιακός στο ποδόσφαιρο να θέλει να ξαναρχίσει το πρωτάθλημα αλλά στο βόλεϊ να επιθυμεί «τέλος και στέψη» εδώ και τώρα. Σε αυτό το ερώτημα αρμόδιοι είναι άλλοι να απαντήσουν όχι εγώ…

Κάποιος επίσης μπορεί να ισχυριστεί: «Μα και ο Παναθηναϊκός που δεν ήθελε να συνεχιστεί το πρωτάθλημα μπάσκετ, στο βόλεϊ χάλασε τον κόσμο για να παίξουν». Σωστά. Μόνο που ο Παναθηναϊκός στον ΕΣΑΚΕ ψήφισε λευκό στην ανάδειξη του πρωταθλητή, δεν πήγε να απαιτήσει τον τίτλο στα γραφεία. Επίσης, θυμίζω, ότι η διοίκησή του είχε προτείνει να μην ανακηρυχθεί καθόλου φέτος πρωταθλητής στο μπάσκετ. Εχει κάποιες σημαντικές διαφορές αυτό σε σχέση με τα προηγούμενα, δεν νομίζετε;

Άποψή μου όμως είναι ότι το μπάσκετ έπραξε ΛΑΘΟΣ. Επρεπε να ακολουθήσει την πρόταση του Μάκη Αγγελόπουλου και να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα με F4 ή F8. Στα γήπεδα. Αυτό θα ήταν το δίκαιο, το ορθό αθλητικά. Και μην αρχίσουμε πάλι τα γνωστά «Μα στο μπάσκετ υπάρχει σωματική επαφή, άρα υψηλός κίνδυνος να κολλήσει κάποιος κορωνοϊό», γιατί και το ποδόσφαιρο δεν παίζεται με… πλέξιγκλας μεταξύ των παικτών.

Απλά στο μπάσκετ η «στρατηγική», από την πρώτη στιγμή, ήταν κάτι σε… «τρεις λαλούν». Και κατέληξε σε όλα όσα είδαμε στην πρόσφατη συνεδρίαση του ΕΣΑΚΕ. Είναι τέτοιος ο βαθμός… σοβαρότητας που δεν γνωρίζουν ούτε πόσες ομάδες θα παίξουν του χρόνου στην Α1 ούτε ποιες θα είναι!

Κι αν κάποιος επιχειρηματολογήσει ότι «Το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου ήταν το μόνο που έπρεπε να ξαναρχίσει κυρίως για οικονομικούς λόγους, ενώ τα άλλα σπορ χάνουν ακόμη περισσότερα λεφτά αφού δεν υπάρχει κόσμος», καλό είναι να ξανασκεφθεί αυτό που ονομάζουμε αθλητική δικαιοσύνη. Η οποία δεν μπορεί να είναι α λα καρτ. Δηλαδή εκεί που μας συμφέρει «διακοπή και ανάδειξη πρωταθλητή», αλλά στο… απέναντι σπορ «Να παίξουμε για να μην κριθεί ο τίτλος στα χαρτιά».

Ειλικρίνεια χρειάζεται απ΄όλους. Γιατί όσοι έχουν την λογική του «Τα δικά μου δικά μου και τα δικά σας πάλι δικά μου» στο φινάλε οι συμπεριφορές ξεγυμνώνουν…

Ποδόσφαιρο και βόλεϊ έδειξαν τι ΕΠΡΕΠΕ να γίνει και στο μπάσκετ
EVENTS