MENU

Αναλυτικά όσα είπε ο Ανδρέας Πιστιόλης στην εκπομπή του SDNA:

Για το πως περνάει τη μέρα του: «Το σκύλο βόλτα είναι ευκαιρία να βγούμε έξω, όχι μόνο τώρα αλλά και κατά τη διάρκεια της σεζόν για εμάς. Μαζεύονται πολλά παιχνίδια μέσα στη σεζόν που θέλουμε να δούμε αλλά δεν έχουμε χρόνο και το κάνουμε τώρα, βλέπουμε παιχνίδια, παίκτες, ομάδες. Το πρώτο πράγμα και το τελευταίο είναι να βγάλουμε τα σκυλιά. Είναι ευκαιρία να περάσουμε χρόνο με την οικογένεια μας, εγώ με την κόρη μου συγκεκριμένα. Τις άλλες ώρες στον υπολογιστή ετοιμάζω διάφορα πράγματα για τη σεζόν, για τον χειμώνα και τις άλλες ώρες διασκέδαση, ταινίες και τα λοιπά».

Για το αν γνωρίζει τι θα γίνει με την Euroleague: «Ενημέρωση δεν έχουμε ξέρουμε όλοι αυτά που ξέρουν όλοι. Η Ευρωλίγκα προσπαθεί και θέλει να τελειώσει η σεζόν. Θα συμφωνήσω ότι δεν μου φαίνεται ρεαλιστικό αλλά δεν θα είμαι απόλυτος ίσως να βλέπουν κάτι διαφορετικό. Έστω ότι μπορούμε, αξίζει να το συνεχίσουμε; Οι παίκτες να ανησυχούν για την υγεία τους, ο κόσμος να λείπει από το γήπεδο, θα βλέπουμε αγώνες τηλεοπτικά σε άδεια γήπεδα. Το ερώτημα είναι αν αξίζει να τελειώσει το πρωτάθλημα. Σίγουρα δεν μπορούμε να μιλάμε για 78 παιχνίδια. Καταλαβαίνω γιατί θέλουν να γίνει αυτό αλλά δεν το θεωρώ εφικτό, πρέπει να σκεφτούνε τι προϊόν θα βγει προς να έξω. Ίσως γίνει μεγαλύτερη ζημιά έτσι στο προϊόν από το αν έμπαινε μια τελεία. Εγώ σαν μέλος μιας ομάδας κάνω τη δουλειά μου και περιμένω, οφείλω να είμαι σε ετοιμότητα».

Για το πως θα επηρεάσει αυτή η κατάσταση τις ομάδες: «Αυτή τη στιγμή περιμένουμε να δούμε πόσο θα μας επηρεάσει αυτή η κατάσταση. Ελπίζω ότι δεν θα είναι τόσο μεγάλο το χτύπημα. Κάποιες ομάδες θα συνέλθουν πιο γρήγορα, οι πιο ισχυροί οργανισμοί θα το ξεπεράσουν πιο εύκολα. Υπάρχουν ομάδες που έκαναν υπέρβαση και θα τους κοστίσει πιο πολύ αυτή η κατάσταση. Σε αυτή την κρίση κάποιοι θα βγουν πιο δυνατοί κάποιοι πιο ζημιωμένοι. Σίγουρα θα έχει επιπτώσεις αυτή η κατάσταση αλλά μένει να δούμε τι ακριβώς θα συμβεί».

Για το αν είναι κοντά στην ανανέωση ο Μάικ Τζέιμς: «Προφανώς ο Τζέιμς ήταν ένα σημαντικό κομμάτι για την ομάδα. Ξέρω ότι γίνονται διαπραγματεύσεις και ίσως να μπήκαν στον πάγο λόγω της κατάστασης. Είναι λιγάκι δύσκολο να μιλήσει για σχεδιασμό κάποιος σε αυτή την κατάσταση. Προφανώς δεν έχουμε χτίσει την ομάδα μας από τώρα. Υπήρχε μια διαδικασία με τον Μάικ αλλά έχει σταματήσει προσωρινά νομίζω, αλλά πιστεύω θα πάει καλά».

Για το διαφορετικό σχεδιασμό της φετινής σεζόν: «Για μας ήταν μια πρωτόγνωρη χρονιά μετά από μια μεγάλη επιτυχία έπρεπε να κάνουμε μεγάλες αλλαγές. Κάθε χρόνο προσπαθούσαμε να κάνουμε 2-3 προσθήκες αλλά φέτος αυτό άλλαξε. Ήταν κλειδί ο τραυματισμός του Κλάιμπερν απλά πλέον είμαστε σε φάση που θέλουμε να φτιάξουμε έναν καινούριο κορμό. Έχω την αίσθηση ότι όλες οι ομάδες ξοδεύουν τα ίδια λεφτά και παίρνουμε χειρότερους παίκτες από παλαιότερα. Πέρσι όταν δεν είχαμε συμβόλαιο για την επόμενη σεζόν είχαμε ένα φάιναλ φορ και έπρεπε να αποδείξουμε αν θα μείνουμε εμείς ή όχι οπότε δεν μπορούσαμε να κάνουμε τις ανανεώσεις που θέλαμε. Φέτος έχουμε συμβόλαιο. Απλά πλέον δεν υπάρχουν τα δυνατά ονόματα, δεν υπάρχουν τόσο καλοί παίκτες. Είναι και αυτό με τους παίκτες του NBA χωρίς ευρωπαϊκή εμπειρία. Το να έχεις παίκτες και να τους ανανεώνεις νωρίς είναι σημαντικό. Ένα παράδειγμα είναι η Ζάλγκιρις που κινείται γρήγορα και φτιάχνει ένα καλό σύνολο κάθε χρόνο ίσως και πάνω από τις δυνατότητες της».

Για το κατά πόσο έχουν αλλάξει τα κριτήρια που επιλέγουν παίκτες: «Όσο περνάν τα χρόνια το μπάσκετ γίνεται όλο και περισσότερο εξαρτώμενο από τα αθλητικά προσόντα. Αν υπήρχαν παίκτες όπως ο Παπαλουκάς, Διαματίδης και Ζήσης ίσως να επιλέγαμε αυτούς αλλά πλέον δεν υπάρχουν τέτοιοι παίκτες. Οπότε πάμε σε επιλογές όπως ο Τζέιμς. Αναγκάζεσαι να ακολουθείς αυτό το μοντέλο, διαλέγεις τους καλύτερους παίκτες».

Για τον Κώστα Κουφό: «Ο Κώστας είναι θετικός άνθρωπος και επαγγελματίας με όλη την έννοια της λέξης. Δυστυχώς είχαμε έναν τραυματισμό στο κομμάτι της σεζόν που θα μπορούσε να ενσωματωθεί χωρίς κόστος στην ομάδα. Ξαφνικά έπρεπε να προσαρμοστεί σε μια περίοδο που η ομάδα είχε βρει ρυθμό. Ο Μπόλομποι είχε μεγάλη εξέλιξη και κέρδισε τον χρόνο του στην ομάδα».

Για την αύξηση των κρουσμάτων στη Ρωσία: «Στη Ρωσία κρύβουν πράγματα γενικά. Μέχρι τώρα είχαν κηρύξει αργία. Τώρα είμαστε σε lockdown. Πίστευα ότι όταν στη Ρωσία θα έλεγαν να μείνουν όλοι σπίτια τους αυτό θα γινόταν, ενώ στην Ελλάδα όχι. Τελικά έγινε το αντίθετο. Στην αρχή είχαν κάποια θέματα με τα τεστ, τώρα βλέπουμε τα νούμερα να αυξάνονται, μάλλον τώρα γίνονται σωστά τα τεστ. Όταν ο Έλληνας πειθαρχήσει οι δυνατότητες του είναι απεριόριστες, νομίζω πάμε καλύτερα από τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες σε αυτό το κομμάτι».

Για το αν μπορεί να γίνει στην Euroleague ότι και στο BCL: «Δεν νομίζω. Θα πρέπει να επανέλθω σε αυτό που είπα. Αν κάτι μπορούμε να το κάνουμε δεν σημαίνει ότι πρέπει να το κάνουμε. Δεν χρειάζεται να κάνουμε αλχημείες που δεν εξυπηρετούν το άθλημα. Αν δεν μπορούμε να συνεχίσουμε τη διοργάνωση πρέπει να το αποδεχτούμε. Γιατί να επηρεάσουμε και την επόμενη σεζόν εξαιτίας μια χρονιάς που έχει ουσιαστικά τελειώσει;».

Για το αν έχουν γίνει συζητήσεις για τις περικοπές στα συμβόλαια τους: «Όχι όλοι περιμένουμε. Αυτή τη στιγμή διαπραγματεύεται η Ευρωλίγκα με τους παίκτες και αυτό θα κρίνει πολλά. Ότι θα συμφωνηθεί με τους παίκτες θα ισχύει και για τους προπονητές. Όλοι έχουν οικονομικές απώλειες και εμείς θα έχουμε το ίδιο. Κάποιες ομάδες θα διαπραγματευτούν ξεχωριστά απλά θα τεθεί ένα ελάχιστο ποσό από τους διοργανωτές. Πρέπει να περιμένουμε να δούμε τη ζημιά έχει η λίγκα και η κάθε ομάδα από την παρούσα κατάσταση. Όσο η Λίγκα λέει ότι θα συνεχιστεί το πρωτάθλημα δεν μπορούμε να συζητάμε για μειώσεις. Ακόμα είναι σε εξέλιξη αυτή η διαδικασία».

Για το σχόλιο του Κουρτινάιτις για τη διακοπή της VTB: «Εμείς δεν θέλουμε πρωτάθλημα στα χαρτιά εμείς κάθε χρόνο το παίρνουμε με την αξία μας. Η Χίμκι ίσως και να το ήθελε στα χαρτιά γιατί αλλιώς δεν θα μπορούσε να το πάρει από εμάς».

 

 

Πιστιόλης στο SDNA: «Το ερώτημα είναι αν εξυπηρετεί το άθλημα η επανέναρξη της Euroleague»
EVENTS