MENU

Από τις 25 Μαρτίου 1914 μέχρι σήμερα ο Άρης γράφει την δική του λαμπρή ιστορία. Ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Άρη, Λευτέρης Αρβανίτης μίλησε στο SDNA για την σημερινή λαμπρή ημέρα του συλλόγου, την οποία ο ίδιος όπως και χιλιάδες Αρειανοί θα ήθελαν να την γιορτάσουν διαφορετικά, όπως αρμόζει στον σύλλογο. Όμως λόγω του κορωνοϊού η πραγματικότητα είναι διαφορετική και οι προσκλήσεις της επόμενης μέρας τεράστιες. Ο Άρης θα είναι εκεί, θα διαδραματίσει και πάλι πρωταγωνιστικό ρόλο με τον Λευτέρη Αρβανίτη να τονίζει την ανάγκη για συσπείρωση δίπλα στον σύλλογο. 

-    Ο Άρης γιορτάζει 106 χρόνια ζωής σε μία δύσκολη περίοδο για την Ελλάδα, την ανθρωπότητα λόγω του κορωνοϊού. Σίγουρα αυτή η κατάσταση επηρεάζει και το γενικότερο κλίμα της ημέρας… 

«Ναι πράγματι, είναι πολύ δύσκολες και παράξενες οι στιγμές όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και τον πλανήτη με τον κορωνοϊό. Θα θέλαμε να γιορτάσουμε διαφορετικά τα γενέθλια του συλλόγου αλλά δυστυχώς αυτό δεν γίνεται. Πρέπει όλοι μας να κάνουμε υπομονή, να έχουμε κουράγιο και δύναμη για να ξεπεράσουμε τις δύσκολες στιγμές που βιώνουμε αλλά και την συνέχεια καθώς σίγουρα θα υπάρχουν επιπτώσεις σε όλα τα επίπεδα της κοινωνίας και της καθημερινότητας μας». 

-    Ο Άρης πάντα είχε ενεργό ρόλο στην κοινωνία όχι μόνο της Θεσσαλονίκη. Ήδη ο Α.Σ. έχει προχωρήσει σε ορισμένες κινήσεις. Τι υπάρχει στο πλάνο σας ως διοίκηση του Ερασιτέχνη; 

«Ο Άρης πάντα είχε παρεμβατικό ρόλο στην κοινωνία και με την δράση του προσπαθούμε να βοηθήσει, καθώς είναι ένας ζωντανός οργανισμός και ο ρόλος του πρέπει να μην μένει μόνο στο αθλητικό κομμάτι. Έχουμε κάποια σχέδια στο μυαλό μας, όπως η δημιουργία μίας ομάδας εθελοντών, η διάθεση χώρων του Α.Σ. προς την Πολιτεία για οτιδήποτε χρειαστεί».

-    Θεωρείται ότι ο Ερασιτέχνης Άρης λόγω της μεγάλης βάσης του, μπορεί και πρέπει να παίξει ρόλο και στην επόμενη μέρα, όταν δηλαδή περιοριστεί η πανδημία και λήξει η περίοδος της καραντίνα, όπου ο πολίτης θα είναι σαφέστατα επηρεασμένος και ψυχολογικά από αυτή την δοκιμασία; 

«Θεωρώ πως μπορεί και πρέπει να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο ο Α.Σ. Άρης στην επόμενη μέρα, όπως η κοινωνία μας θα πρέπει να σταθείς τα πόδια της όσον αφορά το ψυχολογικό κομμάτι. Νομίζω ότι γενικότερα και λόγω της οικονομικής κατάστασης, η οποία θα χρειαστεί χρόνο μέχρι να μπορέσει να επιστρέψει σε φυσιολογικά επίπεδα, κάθε ερασιτεχνικό σωματείο θα παίξει σημαντικό ρόλο στην ενίσχυση του κοινωνικού ιστού, την διαπαιδαγώγηση της νεολαίας και την ανύψωση του ηθικού του κόσμου. Τα επαγγελματικά σωματεία σίγουρα θα περάσουν μία κρίση λόγω των οικονομικών δεδομένων, οπότε οι ερασιτεχνικοί σύλλογοι θα έχουν να σηκώσουν μεγάλο βάρος στις πλάτες του. Ο Άρης θα είναι εκεί για να σηκώσει το… δικό του βάρος, το οποίος σαφέστατα λόγω της δυναμικής του θα είναι μεγάλο αλλά είμαι σίγουρος ότι θα ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις και με την βοήθεια του κόσμου». 

-    Νέα διοίκηση πλέον στον Ερασιτέχνη Άρη και τουλάχιστον η πρώτη εικόνα είναι ότι ο κόσμος στηρίξει ενεργά αυτή την προσπάθεια… 

«Ναι είναι αλήθεια και τους ευχαριστώ για την στήριξη τους σε δύσκολες εποχές. Από τον Σεπτέμβριο αυτή η νέα διοίκηση είχε πολλά προβλήματα μπροστά της, έπρεπε να βάλει σε μία τάξη τον Α.Σ. κάτι που καταφέραμε σε σημαντικό βαθμό αλλά ακόμα έχουμε δουλειά. Ο κόσμος βλέπει ότι δουλεύουμε, υπάρχει όραμα και αυτό οδήγησε σε μία σημαντική συσπείρωση μιας και σε τρεις μήνες αποκτήσαμε 1200 ενεργά μέλη, κάτι που είχε να συμβεί χρόνια στην ομάδα. Παράλληλα αναλάβαμε και την ΚΑΕ Άρης, μιας και οδηγούμασταν στην διάλυση μιας και τα οικονομικά προβλήματα ήταν τεράστια. Βέβαια αυτή η κατάσταση που προέκυψε με τον κορωνοϊο όπως είναι λογικό μας… φρενάρει αφού έχει  επηρεάσει όλη την κοινωνία μας. Όταν με το καλό περάσει αυτή η δύσκολη περίοδος, τότε και ανάλογα με τα οικονομικά δεδομένα, θα δούμε προς θα προχωρήσουμε. Αλλά ο στόχος μας είναι η συσπείρωση γύρω από τον Ερασιτέχνη». 

-    Μιας και αναφερθήκατε στην ΚΑΕ, αναλάβατε μία ομάδα η οποία λόγω της διοίκησης Γουλιέλμου ουσιαστικά ήταν στα πρόθυρα της διάλυσης, τελευταία στον βαθμολογικό πίνακα. Πέρα από την αγωνιστική ανάταση επί των ημερών της νέας διοίκησης, καλύφθηκε και ένα σημαντικό κομμάτι από τα χρέη που «έπνιγαν» την ομάδα.. 

«Ναι ήταν μία εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση και έπρεπε να εμπλακούμε, δεν μπορούσαμε να αφήσουμε την ομάδα μπάσκετ να διαλυθεί. Γιατί εκεί έφτασε η ΚΑΕ, πραγματικά στα πρόθυρα της διάλυσης. Ίσως αν αργούσαμε μία εβδομάδα να μην προλαβαίναμε. Με το μεράκι και την δουλειά μας, όπως και την συνδρομή αρκετών ανθρώπων και του κόσμου, καταφέραμε να κρατήσουμε το ρόστερ μας, να μην φύγει κανείς και κάναμε νίκες που έπρεπε. Τώρα με βάση το πρόγραμμα μας και την εικόνα που είχαν δείξει οι παίκτες, είμαι σίγουρος ότι ο Άρης θα παρέμενε και αγωνιστικά στην Α1. Η ομάδα είχε δέσει, οι παίκτες ήταν πληρωμένοι, οπότε θα μπορούσαμε να κάνουμε τις νίκες που θέλαμε». 


-    Τώρα τι ακριβώς περιμένουμε μετά την απόφαση για την διακοπή του πρωταθλήματος; 

«Αυτή την στιγμή περιμένουμε την Πολιτεία να πάρει τις αποφάσεις. Εμείς σαν Άρης πάντως βρισκόμαστε σε ετοιμότητα και εφόσον αποφασιστεί να συνεχιστεί το πρωτάθλημα, μπορούμε να έχουμε τους παίκτες μας άμεσα στην Θεσσαλονίκη και να αγωνιστούμε».

-    Παράλληλα υπάρχει και το κομμάτι με τις μετοχές της ΚΑΕ, όπου ο Α.Σ. ζήτησε από τον Δημήτρη Γουλιέλμο να τις παραχωρήσει σε 9 φυσικά πρόσωπα που θα υποδείξει ο Ερασιτέχνης. Που βρισκόμαστε σε αυτό το θέμα; 

«Είχα μιλήσει με τον κ. Γουλιέλμο και του μετέφερε την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Α.Σ., να δώσει τις μετοχές σε 9 ή 10 φυσικά πρόσωπα τα οποία μέσω συμβολαιογραφικής πράξης θα δεσμευτούν ότι θα τις παραχωρήσουν όταν βρεθεί ένας επενδυτής. Και ο κόσμος του Άρη μέσα από την Γενική Συνέλευση του Α.Σ. θα αποφασίσει για την παραχώρηση τους. Μου είχε πει ότι δεν είχε πρόβλημα να τις παραχωρήσει. Απλά τώρα με την κατάσταση που βιώνουμε, δεν γίνεται να προχωρήσει κάτι και περιμένουμε».

-    Ο Άρης ως κομμάτι της κοινωνίας μας εδώ και 106 χρόνια βρήκε νικητής από αρκετές… μάχες όπως πόλεμοι και οικονομικές κρίσεις. Μπροστά του τώρα έχει άλλη μία εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση να αντιμετωπίσει. Η ιστορία έχει δείξει πως πάλι θα βγει νικητής… 

«Ναι πραγματικά ο Άρης έχει μία ιστορία 106 χρόνων, έχει βγει νικητής απ’ όλες τις καταστάσεις και θα συνεχίσει να είναι νικητής. Ο Άρης θα παραμείνει για πάντα, μέσα στην αιωνιότητα. Εμείς όλοι ήμαστε αναλώσιμοι και απλά υπηρετούμε την ιδέα του Άρη, στεκόμαστε δίπλα στον σύλλογο, ο οποίος πρέπει να είναι ενωμένος. Να είναι δυνατός και με παρουσία σε αθλητικό και κοινωνικό επίπεδο. Και θα το πράξει και πάλι. Γιατί έχει μία τεράστια δυναμική, υψηλή συσπείρωση σε ποσότητα και σε ποιότητα για να επηρεάσει την κοινωνία θετικά».

-    Τα «Χρόνια Πολλά» συνηθίζονται σε μία τέτοια ημέρα, η οποία όμως διαφέρει σε σχέση με τις προηγούμενες… 

«Η κατάσταση που βιώνουμε είναι πρωτόγνωρη για όλους μας. Εγώ θέλω να ευχηθώ Χρόνια Πολλά σε όλους τους Αρειανούς και τους Έλληνες. Επίσης όσον αφορά τον κορωνοϊό, να ζητήσω από όλους να είναι δίπλα στις οικογένειες τους, ώστε με δύναμη και υγεία να ξεπεραστεί και αυτή η δύσκολη κατάσταση. Να είναι όλοι ασφαλείς και ενωμένοι».

Αρβανίτης στο SDNA: «Αρης μέχρι την... αιωνιότητα»
EVENTS