MENU

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Έλληνας τεχνικός στην εκπομπή «Rebound by Hellenic Coin» με τον Τόλη Κοτζιά:

Για την κατάσταση στο Ορενμπούργκ: «Στη Ρωσία τα πράγματα δεν δείχνουν τόσο σοβαρά, όσο στην υπόλοιπη Ευρώπη. Ίσως δεν λένε τον μεγαλύτερο αριθμό. Ο κόσμος φοβάται, αλλά δεν το έχει πάρει και τόσο σοβαρά, όσο στην υπόλοιπη Ευρώπη. Λειτουργούν κανονικά τα κλαμπ, τα εστιατόρια και τα γυμναστήρια. Βέβαια, τα πρωταθλήματα έχουν σταματήσει. Οι γιατροί είναι πιο επιφυλακτικοί. Προσπαθούν να βάλουν κάποια μέτρα. Η ομάδα μας, μόλις γύρισε από τη Γαλλία, μπήκε σε καραντίνα. Έρχεται γιατρός και μας ελέγχει κάθε μέρα. Τα πράγματα δείχνουν -με βάση τους αριθμούς- πως δεν είναι όπως στην υπόλοιπη Ευρώπη, σε σύγκριση με τις υπόλοιπες χώρες». 

Για τη συνέχεια της σεζόν: «Δεν είναι μόνο πως δεν μπορούμε να παίξουμε, γιατί χρειαζόμαστε προπονήσεις. Το θέμα είναι και τα συμβόλαια. Πώς θα χωρέσουν τα παιχνίδια στην ημερομηνία που λήγουν τα συμβόλαια; Στις γυναίκες ξεκινάει και το WNBA, δεν θα μπορούν να παίξουν».

Για τις υποχρεώσεις στο γυναικείο μπάσκετ: «Δεν υπάρχει προολυμπιακό, αλλά έχουν κλείσει όλα τα πρωταθλήματα και κανείς δεν πιστεύει πως μπορούν να ξεκινήσουν. Θεωρητικά υπάρχει το WNBA. Φεύγουν οι Αμερικανίδες και δεν σκέφτονται να γυρίσουν. Όπως ανέφερα, τα συμβόλαια τελειώνουν χρονικά και δεν σκέφτεται κανείς να επεκτείνει το συμβόλαιο, ακόμα και με όρους οικονομικούς. Πιστεύω πως το μεγαλύτερο θέμα είναι πως δεν προβλέπεται ή δεν φαίνεται ότι θα είναι έτοιμη η κοινωνία, για να αντέξει μετακινήσεις, αεροπορικά ταξίδια, παιχνίδια. Ακόμα κι αν γίνουν σε άδεια γήπεδα. Και πάλι θα υπάρξουν μετακινήσεις και ξενοδοχεία. Την προηγούμενη εβδομάδα παίξαμε στη Γαλλία για την είσοδο στο Final Four. Παίξαμε στην Λυών. Οι Γάλλοι έδειχναν πως δεν υπάρχει τίποτα. Έβγαλαν μόνο έναν νόμο πως θα γίνονται τα ματς με κάτω από 1.500 θεατές. Έβαλαν το παιχνίδι στο μικρό γήπεδο και ήταν τίγκα, γεμάτο. Τα ξενοδοχεία, τα κλαμπ, τα εστιατόρια γεμάτα. Ήταν λες και δεν υπήρχε ιός. Εμείς είμαστε πιο πειθαρχημένοι από εκείνους, σε σύγκριση με αυτά που είδα». 

Για το κεφάλαιο του Ρικ Πιτίνο: «Αντιμετωπιζόμαστε σαν ιθαγενείς με χάντρες. Όλοι το έχουν δει. Φέρνουμε έναν προπονητή που είναι όνομα, ο οποίος θα είναι στην Εθνική, αλλά δεν θα είναι σε άλλη ομάδα. Τελικά είναι σε ομάδα, αλλά δεν θα είναι στα παράθυρα. Με άλλον προπονητή και άλλους παίκτες στα παράθυρα, με άλλον μετά. Όμως δεν θα είναι, γιατί υπέγραψε στο κολέγιο ή μπορεί και να είναι, ο ίδιος είπε ότι θα είναι. Νομίζω ότι όλο αυτό δεν μας ταιριάζει και δεν μας αξίζει, ως μπασκετική χώρα. Σε κανέναν δεν αξίζει. Από την ομοσπονδία πρέπει να πάρουν θέση σε αυτό το θέμα. Από την άλλη, ακούω πως ένας από τους καλύτερους προπονητές στην Ευρώπη, ο Δημήτρης Ιτούδης, μιλάει με την εθνική Σλοβενίας. Πόσους προπονητές έχουμε στην Euroleague; Και τώρα εμείς μιλάμε για το αν θα μείνει ο κύριος Πιτίνο ή όχι. Φυσικά και ήταν τιμή μας που ήρθε στην Ελλάδα. Όμως, την τιμή και τον σεβασμό πρέπει να τον αξίζεις και να τον επιδιώκεις. Νομίζω πως ήμουν σαφέστατος. Περιμένουμε μια απάντηση και μια θέση και από την ομοσπονδία. Ο Παναθηναϊκός έβγαλε μια αξιοπρεπέστατη απάντηση. Πιστεύω και η ομοσπονδία πρέπει να αποφασίσει τι θέλει και κάποιος να μας πει. Μπάσκετ στην Ελλάδα δεν είναι μόνο η ομοσπονδία, αλλά και οι παίκτες, οι προπονητές, ο κόσμος. 

Δεν θέλω να τα μηδενίζει όλα. Έχει μια προσφορά, ήρθε σε μια δύσκολη περίοδο για τον Παναθηναϊκό. Προσπάθησε να δώσει το στίγμα του. Αλλού τα κατάφερε κι αλλού όχι. Δεν θέλω να τα μηδενίζω όλα, προς Θεού».

Για τα μπάτζετ: «Το μπάτζετ σε φέρνει ως ένα σημείο. Μετά έχει σημασία και ποιος κάνει τις επιλογές. Το μπάτζετ είναι νούμερα, στη Ρωσία δεν αντιπροσωπεύει την ποιότητα των παικτών. Είναι νούμερα. Οι ατυχίες, αν δεν υπάρχουν και η σταθερότητα, θα σου δώσουν το πρωτάθλημα».

Δικαιουλάκος στο SDNA: «Η ΕΟΚ πρέπει να πάρει θέση για την υπόθεση Πιτίνο»
EVENTS