MENU

Ο Ρικ Πιτίνο είναι το κεντρικό πρόσωπο στην αθλητική ειδησεογραφία στην χώρα μας αλλά και στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Η συμφωνία του Hall Of Famer με το Iona εξέπληξε πολλούς και αποτελεί αναμφίβολα μία συνεργασία που «κρύβει» αρκετό παρασκήνιο.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το «Forbes» και ο Άνταμ Ζαγκόρια, ένας από τους πρώτους δημοσιογράφους που έκαναν γνωστό το deal πριν λίγες μέρες, οι επαφές του Αμερικανού τεχνικού με το Κολέγιο της Νέας Υόρκης ξεκίνησαν πριν περίπου 20 μέρες. Για την ακρίβεια, η πρώτη συνάντηση των δύο πλευρών πραγματοποιήθηκε στην Μαδρίτη, λίγο μετά το παιχνίδι του Παναθηναϊκού με την Ρεάλ για την Euroleague.

Αυτό το στοιχείο αναδεικνύει σημαντικές λεπτομέρειες: Αρχικά, ο Πιτίνο δείπνησε με τους ανθρώπους του Iona αμέσως μετά το ματς και την επόμενη (25/2) δεν επέστρεψε στην Αθήνα μαζί με την αποστολή των έξι φορές πρωταθλητών Ευρώπης. Αντίθετα, έμεινε μία επιπλέον μέρα στην Ισπανία και γύρισε στην Ελλάδα την Τετάρτη (26/2).

Οι διαπραγματεύσεις ξεκίνησαν τότε και το... αποδεικτικό στοιχείο αφορά το ποστ που έκανε ο ίδιος ο Πιτίνο στο Twitter:

«Μπορεί να μην ξεπεράσω την άμυνα που παίξαμε χθες, αλλά οι τρεις αγαπημένοι μου με ανέβασαν ψυχολογικά στην Μαδρίτη», έγραψε ο Αμερικανός και πολλοί θεώρησαν πως οι «τρεις αγαπημένοι» ήταν πρόσωπα του στενού περιβάλλοντος του έμπειρου τεχνικού.

H αλήθεια όμως είναι κάπως διαφορετική: Στη μέση της παρέας βρίσκεται η Ρόρι Ρέντμοντ, που βρίσκεται στο τιμ του front office του Iona. Για την ακρίβεια, όπως μπορείτε και στο προφίλ της στο έγκυρο Linkedin, η Ρέντμοντ είναι βοηθός του Αθλητικού Διευθυντή στο συγκεκριμένο Κολέγιο.

Επιπρόσθετα, το Slam Dunk σας είχε ενημερώσει από νωρίς πως οι... διεργασίες του deal κράτησαν για περίπου είκοσι μέρες και κορυφώθηκαν πριν από το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, που διεξήχθη στις 2 Μαρτίου. Αυτά που αναφέρει το Forbes «κουμπώνουν» άριστα σε αυτή την διαπίστωση και δείχνουν ότι η πρώτη συνάντηση του Ρικ Πιτίνο με το Iona διεξήχθη στις 24/2 στη Μαδρίτη, ένα μέρος που εκτός όλων των άλλων βόλεψε ως... κεντρικό σημείο «διασταύρωσης» του Αμερικανού με τους συμπατριώτες του.

Σε κάθε περίπτωση, το deal δεν μπορεί να συνδεθεί με το πρόσφατο ταξίδι του Πιτίνο τις ΗΠΑ. Δεν θα μπορούσε να υπάρξει πρόταση, επαφή, διαπραγμάτευση και συμφωνία σε ένα τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Είναι προφανές πως οι συζητήσεις είχαν ξεκινήσει πολύ πιο νωρίς.

Θυμίζουμε πως η ανακοίνωση της συνεργασίας των δύο πλευρών δημοσιεύτηκε στις 14/3. Ακριβώς είκοσι μέρες μετά τις πρώτες επαφές, οι οποίες φυσικά κατέληξαν σε διαπραγματεύσεις, πριν το deal, για περίπου τρεις εβδομάδες. Και, ειρήσθω εν παρόδω, διεξήχθησαν σε ένα κρίσιμο σημείο για την αγωνιστική και την βαθμολογική κατάσταση του «τριφυλλιού» στην Euroleague.

Τα γεγονότα λοιπόν επιβεβαιώνουν όλα όσα έχουν γραφτεί για μία συμφωνία που προκάλεσε αίσθηση σε παγκόσμιο επίπεδο.

Στη Μαδρίτη και στις 24/2 η πρώτη συνάντηση Πιτίνο - Iona
EVENTS