MENU

* Γίνεται ένας κακός χαμός τις τελευταίες ώρες στην Ελλάδα, που ξεκίνησε από χθες, με το μέλλον του Πιτίνο. Ο κόσμος είναι λογικό να έχει μπερδευτεί, σχετικά με το τι συμβαίνει. Γι' αυτό τον λόγο η στήλη έρχεται εκτάκτως Σάββατο βράδυ για να ξεκαθαρίσει την κατάσταση και να εξηγήσει πώς ακριβώς έχουν τα πράγματα στην υπόθεση του Αμερικανού προπονητή.

* Ο Ρικ Πιτίνο υπογράφει στο κολέγιο του Iona και μέσα στις επόμενες ώρες αναμένεται να επικυρώσει την αρχική συμφωνία που έχει με τους ανθρώπους της ομάδας. 

* Πολλοί παρερμήνευσαν το τι γράφτηκε στο tweet του. Αυτό που εννοεί είναι ότι θα θυμάται για το υπόλοιπο της ζωής του πως προπόνησε τους παίκτες του Παναθηναϊκού. Μιλάει σε παρελθοντικό χρόνο και δεν εννοεί πως θα συνεχίσει να τους προπονεί μέχρι το τέλος της ζωής του. Κι αν όχι σε παρελθοντικό χρόνο, είναι ένα μήνυμα πως έχει ήδη έτοιμη την επόμενη δουλειά του και θα κουβαλάει τους «πράσινους» ως ανάμνηση. 

* Ο Ρικ δέχεται ασφυκτικές πιέσεις για τη συγκεκριμένη δουλειά εδώ και περίπου τρεις εβδομάδες. Δεν ήταν μια προοπτική που τον ενθουσίαζε αρχικά. Κυρίως γιατί το συγκεκριμένο κολέγιο δεν έχει μεγάλες βλέψεις και δεν πρωταγωνιστεί. Όμως, οι πιέσεις κορυφώθηκαν πριν από το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και άρχισαν να βάζουν δεύτερες σκέψεις στον Hall of Famer, προκειμένου να πάρει τη δουλειά. 

* Η πρόταση δεν είναι από τις μυθικές που είχε στα χέρια του πριν ξεσπάσει το σκάνδαλο. Αυτό βεβαίως δεν σημαίνει ότι θα πάρει και κάποιο συμβόλαιο των 300-400 ή 600 χιλιάδων. Επταψήφιο είναι το νούμερο και πάλι. 

* Μια παρένθεση μόνο, για να μην το πάρετε με παρανοήσεις. Η χρονική συγκυρία που συμπίπτει με το ταξίδι του στην Αμερική μπορεί να βάζει σε σκέψεις τους πονηρούς. Όμως, η πραγματικότητα είναι πως ότι ο μοναδικός λόγος για τον οποίον έφυγε ο Πιτίνο από την Ελλάδα έχει να κάνει με τον κορωνοϊό. Εξάλλου, την πρόταση την είχε εδώ και 15 μέρες και δεν πήγε καν στην Νέα Υόρκη, αλλά στο Μαϊάμι, εκεί που είναι η οικογένειά του. 

* Προσέξτε όμως μία παράμετρο, που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην απόφαση του Ρικ. Το κολέγιο απέχει 20 λεπτά από το σπίτι, στο οποίο κατοικεί τον μισό χρόνο, στην Νέα Υόρκη. Δηλαδή σαν να λέμε, Αμπελόκηποι - ΟΑΚΑ. 

* Τα κολέγια παίρνουν τις αποφάσεις για τους προπονητές της επόμενης σεζόν Μάρτιο - Απρίλιο. Άντε βαριά Μάιο. Δεν είναι Ελληνάρες για να κλείνουν τους προπονητές το καλοκαίρι. Γι' αυτό και το κολέγιο έσπευσε να κλείσει τώρα τη συμφωνία, ζητώντας από τον Πιτίνο μια απάντηση. 

* Κλείνοντας το θέμα του Iona, τις επόμενες δύο - τρεις μέρες αναμένεται να επικυρωθεί και επίσημα η συμφωνία Πιτίνο με τους Gaels. 

* Πάμε τώρα και στα δικά μας. Πιτίνο για την επόμενη σεζόν στον Παναθηναϊκό δεν υπάρχει πια. Αυτό είναι ξεκάθαρο και δεν αλλάζει, από τη στιγμή που ο Ρικ επέλεξε να γυρίσει στο NCAA για ένα τελευταίο μεγάλο στοίχημα. 

* Το μεγάλο ερώτημα, που παραμένει ακόμα αναπάντητο, είναι το τι θα γίνει με το υπόλοιπο της φετινής σεζόν, διότι ο Ρικ έχει συμβόλαιο, αλλά βέβαια πρέπει να υπάρξει Euroleague. Όταν υπάρχει Euroleague, θα υπάρχει Ρικ; Σε δυο βδομάδες; Σε έξι βδομάδες; Θα θέλει τότε να γυρίσει; Πολλά ερωτηματικά μαζεύτηκαν με μοναδικό δεδομένο πλέον ότι ο Παναθηναϊκός ψάχνει προπονητή για την επόμενη χρονιά. 

* Για τα υπόλοιπα έχουμε χρόνο να πορευτούμε. Προς το παρόν ελπίζουμε να σας κάναμε σοφότερους με αυτό το λουτρό αλήθειας που μόλις διαβάσατε.

Είναι αλήθεια: Ο Πιτίνο υπογράφει στο Iona