MENU

Συνήθως λένε πως πρέπει να παίρνεις τα πράγματα όπως έρχονται μιας και αυτό αποτελεί έναν βασικό και ρεαλιστικό κανόνα της ζωής. Στην προκειμένη περίπτωση, ωστόσο, βιώνουμε κάτι πρωτοφανές σε παγκόσμιο επίπεδο που ουδείς έχει την εμπειρία να διαχειριστεί καθώς δεν καταγράφεται κάποιο ανάλογο ιστορικό. Η αθλητική κοινωνία, λοιπόν, δοκιμάζεται αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι στην κορυφή της παγκόσμιας προτεραιότητας. Εκεί βρίσκεται ΜΟΝΑΧΑ η παγκόσμια υγεία και η ανθρώπινη ζωή. Άρα, με αυτόν τον γνώμονα μπορούμε να μιλάμε όλοι και με βάση αυτό θα ζήσουν το προσεχές διάστημα και οι ομάδες.

Ο Παναθηναϊκός καθημερινά παρακολουθεί όλες τις εξελίξεις και βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τους αρμόδιους φορείς γνωρίζοντας όμως πως καμία εξέλιξη δεν είναι στο χέρι του. Όπως φυσικά και σε καμία ομάδα της Ευρωλίγκας. Οι «πράσινοι» βιώνουν με τη σειρά τους αυτό το παγκόσμιο λουκέτο σε όλους τους τομείς της καθημερινότητας και μελετούν μέρα με τη μέρα τις εξελίξεις. Εδώ, πάντως, οφείλουμε να βάλουμε τον ανθρώπινο παράγοντα. Τι θέλω να πω; Σε μια κατάσταση κόκκινου συναγερμού και πανδημίας, η οποία δε μπορεί να συγκριθεί με καμία άλλη (λένε οι ειδικοί πως αναλογικά ίσως η γρίπη του 1918 να είχε τόσο μεγάλη εξάπλωση), ο καθένας παίρνει την απόφαση που θεωρεί ιδανικότερη για τον ίδιο και την οικογένεια του. Για παράδειγμα ο Ρικ Πιτίνο αναχώρησε άμεσα για τις ΗΠΑ ώστε να βρεθεί κοντά στην οικογένεια του ενώ τις επόμενες ημέρες θα έχουμε λογικά και άλλο κύμα αποχωρήσεων Αμερικάνων που αγωνίζονται στην Ευρωλίγκα.

Κάτι που δεν αφορά καμία ομάδα ειδικά αλλά θα είναι ένα φαινόμενο που ίσως προκύψει από τη στιγμή που ο εκτελεστικός διευθυντής της Ευρωλίγκας, Τζόρντι Μπερτομέου, ανακοίνωσε πως τουλάχιστον μέχρι τις 11 Απριλίου δεν θα έχουμε αγωνιστική δραστηριότητα. Εδώ, θα πρέπει να τονίσουμε πως σε ένα μήνα θα γίνει ουσιαστικά επανεκτίμηση της κατάστασης με τις ενδείξεις να μην είναι ενθαρρυντικές σε ό,τι έχει να κάνει με την επανέναρξη των αγώνων.

Οι «πράσινοι» περιμένουν, λοιπόν, τις εξελίξεις εξετάζοντας κάθε μέρα τα δεδομένα που έχουν στα χέρια τους τόσο για την Ευρωλίγκα όσο και για το Ελληνικό Πρωτάθλημα αλλά και τις προπονήσεις. Τα πάντα άλλωστε είναι στον αέρα.

Είναι βέβαιο πως έχουμε μπροστά μας μια εξαιρετικά σπάνια και πρωτόγνωρη συνθήκη που αγγίζει τον αθλητισμό αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι αυτή η προτεραιότητα μας. Η ανθρώπινη ζωή και η δημόσια υγεία είναι τα πιο σημαντικά αγαθά οπότε όλα περιστρέφονται γύρω από το γενικό καλό. Είμαστε όλοι υποχρεωμένοι να ακολουθούμε κατά γράμμα τους κανόνες προφύλαξης και υγιεινής ώστε να συμβάλλουμε στο να βγει η χώρα μας από αυτή την τρικυμία όρθια.

Όπως όλοι μας έτσι και ο οργανισμός του Παναθηναϊκού βιώνει την …επιδρομή του κορωναϊού προσπαθώντας να την αντιμετωπίσει με ψυχραιμία και υπευθυνότητα.

ΥΓ: Στη Λιθουανία ανακοινώθηκε πως το Πρωτάθλημα ολοκληρώθηκε με τη βαθμολογία να χρίζει Πρωταθλήτρια τη Ζαλγκίρις (όπως και στην Ουκρανία). Στην Ελλάδα ουδείς γνωρίζει τι θα συμβεί αλλά σε κάθε περίπτωση σε όλη την Ευρώπη θα υπάρξουν εξελίξεις που κανείς δεν μπορεί να προδικάσει.

ΥΓ2: Στην Ευρωλίγκα μελετούν όλα τα ενδεχόμενα.

ΥΓ3: Οι παίκτες βρίσκονται σε μια κατάσταση σοκ και κολυμπούν όπως όλοι μας σε αχαρτογράφητα νερά. Το καταλαβαίνεις και από τις αναρτήσεις τους.

Η επόμενη μέρα του Παναθηναϊκού
EVENTS