MENU

*Όταν ήρθε ο Φριντέτ, όλοι συμφωνούσαν από την πρώτη μέρα για δύο πράγματα: Ότι θα γίνουν Viral τα βίντεο με τα τρίποντα και τις άμυνές του. Η αλήθεια είναι πως ο Αμερικανός, σε σχέση με την αρχική του κατάσταση, είναι αρκετά βελτιωμένος. Δεν μπορεί κανένας να πει ότι δεν προσπαθεί. Δεν παύει όμως να αποτελεί σημάδι, ειδικά για τις καλές ομάδες. Και χθες, απέναντι σε σπουδαίους αντιπάλους, όπως ο Χίγκινς, ο Κούριτς, προσπάθησε πολύ.

*Αλλά για να αντιληφθεί κάποιος τι γίνεται, είναι διαφωτιστικό το βίντεο που ετοίμασε ένας προπονητής μπάσκετ, από τη νέα γενιά που είναι τζιμάνια στην τεχνολογία. Σε λιγότερο από ένα λεπτό μπορεί να μετρήσει πόσοι πόντοι προέρχονται από τις κακές άμυνες του Φριντέτ, με άμεση πάσα ή εκτέλεση. 

*Από εκεί και πέρα, το θέμα είναι ότι ο Φριντέτ σίγουρα δεν κατατάσσεται στους χειρότερους της Παρασκευής, για να μην θεωρήσει κανείς ότι υπάρχει και στοχοποίηση στο πρόσωπό του, αλλα σίγουρα υπάρχει «στοχοποίηση» από τους αντιπάλους.

*Στην εποχή των social media, η ημιμάθεια και η αμάθεια προσπαθούν να επιβληθούν έναντι όσων ασχολούνται σοβαρά με το αντικείμενο. Θίχτηκαν λοιπόν οι ημιμαθείς και οι άσχετοι επειδή το SDNA κάνει ρεπορτάζ και έγραψε ότι η Μακάμπι ξεκίνησε την σεζόν με μπάτζετ 12 εκατομμυρίων ευρώ.

*Βρίσκουν έναν πίνακα που δημοσίευσε ένα site στο εξωτερικό και μετά νομίζουν ότι ξέρουν ποιος είναι ο αγωνιστικός προϋπολογισμός της ομάδας. Και αυτό γιατί; Για να μην αποδεχτούν την πραγματικότητα. Δεν αντιλαμβάνονται ότι τα 24 εκατ. δολάρια που παρουσιάζονται ως μπάτζετ, είναι ο τελικός προϋπολογισμός και όχι το αγωνιστικό μπάτζετ. Ούτε αυτή την διαφορά δεν καταλαβαίνουν. Μπούφοι κανονικοί. 

*Μέσα στην μαύρη κωμωδία τους λοιπόν, λένε για παράδειγμα ότι ο Ουίλμπεκιν, ο Χάντερ, ο Μπλακ, ο Ντόρσεϊ κοστίζουν 12 εκατομμύρια ευρώ. Ακούστε λοιπόν παιδιά πως έχει η σκληρή πραγματικότητα:

*Ο Ουίλμπεκιν και ο Ντόρσεϊ ΜΑΖΙ κοστίζουν όσο ο Καλάθης. Ο Ντόρσεϊ έχει συμβόλαιο κάτω από 500 χιλιάδες δολάρια. Και εδώ ακριβώς φαίνεται το έγκλημα των ελληνικών ομάδων. Αν ο Ντόρσει παίρνει 450.000 δολάρια τί να συζητήσουμε; Για ποια οργάνωση; Ποιον προγραμματισμό; Για έναν παίκτη που είναι Έλληνας και θα πετούσε την σκούφια του να έρθει στην Ελλάδα και να έχει σοβαρό ρόλο.

*Η Μακάμπι επένδυσε στον Ουίλμπεκιν και στον Μπλακ, όπως ο Παναθηναϊκός επένδυσε σε Καλάθη και Φριντέτ. Όλοι οι υπόλοιποι παίκτες έχουν χαμηλά συμβόλαια μπροστά στις πρώτες 4 ομάδες της διοργάνωσης. Κάθε χρόνο η Μακάμπι επενδύει σε παίκτες όπως ο Καλοϊάρο, ο Μπράιαντ και ενδιάμεσος κρίκος ανάμεσα στους ακριβοπληρωμένους και τους χαμηλόμισθους είναι μόνο ο Χάντερ, που πήγε στην Μακάμπι με 9 κατοστάρικα και ο Κάσπι, επειδή είναι γηγενής και έπαιξε τόσα χρόνια στο ΝΒΑ.

*Αν δεν αντέχετε την αλήθεια, που έλεγε και το μότο διακήρυξης του SDNA, φάτε σανό με το κιλό να χορτάσετε παραμύθα. 

*Η ανακοίνωση του Παναθηναϊκού ξεκαθάριζε με κάθε τόνο και ήθελε να αποκηρύξει οποιαδήποτε σκιά σχετικά με την επίθεση στο Λαμόνικα. Πάμε να δούμε 2-3 λεπτομέρειες σχετικά με το περιστατικό. 

*Πρώτον, ο Λαμόνικα έκανε ένα πρώτο κακό δεκάλεπτο, αποδοκιμάστηκε και έγινε σύνθημα στο ΟΑΚΑ, αλλά επειδή είναι πανέξυπνος, και δεν είχε καμία πρόθεση, κατάλαβε και στο υπόλοιπο παιχνίδι κάθε άλλο παρά εχθρική ήταν η διαιτησία του. Ο Τούρκος Μογκούλκοτς είχε διαιτησία σα να έπαιζε στο Καμπ Νου και ουδεμία σχέση είχε ο Λαμόνικα με όλο αυτό. Ίσα - ίσα, ο Ιταλός προσπαθούσε να κρατήσει τις ισορροπίες. Κι ο Παναθηναϊκός δεν είχε κανένα παράπονο από τη διαιτησία του. 

*Κρατούμενο δεύτερο. Σύμφωνα με την ασφάλεια η επίθεση έγινε από δύο άτομα σε παπάκι. Από τα θραύσματα στον Ιταλό διαιτητή επήλθε και ο σχεδόν ανεπαίσθητος ευτυχώς τραυματισμός του. Το περιστατικό, για όσους ξέρουν από Αθήνα, έγινε στο ύψος της πεζογέφυρας του Ψυχικού. Δηλαδή περίπου 4 χιλιόμετρα από το ΟΑΚΑ. Αμέσως έγινε αναστροφή και πήγε στο «Υγεία», εκεί όπου οι πρώτοι που έσπευσαν ήταν οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού. Ο υπεύθυνος ασφαλείας Μιχάλης Γεωργαντής και ο Γενικός Διευθυντής του Ερασιτέχνη, Σταύρος Ντίνος.

*Οι εξετάσεις έγιναν πολύ γρήγορα, καθώς ευτυχώς δεν έφερε κάποιο άλλο τραύμα πέρα από μία μικρή αμυχή στο πρόσωπο και αξίζει να σημειωθεί ότι ακόμα και το πολύ μικρό κόστος της νοσηλείας, καλύφθηκε από τον Παναθηναϊκό που έχει και χορηγική σχέση με το Υγεία. 

*Τώρα βέβαια τα καλόπαιδα, που θεωρούν ότι οι διαφορές λύνονται με βία, την έκαναν την δουλειά τους. Έβγαλαν και τον Παναθηναϊκό και το ελληνικό μπάσκετ αλλά και την χώρα μας «πρόγραμμα» σε όλη την Ευρώπη.

*Η χώρα που χαρακτηρίζεται από την φιλοξενία της να διασύρεται επειδή έτσι το αποφάσισαν δύο άτομα. 

*Φυσικά ο Παναθηναϊκός μπορεί να μην διατρέχει κανένα κίνδυνο τιμωρίας και μπορεί να στάθηκε δίπλα στον Λαμόνικα, αλλά οι τιμωρίες δεν έρχονται πάντα με πρόστιμα και δημόσιες ανακοινώσεις.

*Κάτι τελευταίο. Ο Αυγενάκης πήρε θέση για την επίθεση στον διαιτητή Λαμόνικα. Μπράβο, καλά έκανε. Για την επίθεση στον Τζήλο που αποδείχθηκε ότι έγινε από ανθρώπους που είχαν επικοινωνήσει με στελέχη της ΠΑΕ Ολυμπιακός θα πάρει ή εκεί κάνει τζιζ;

Οι λεπτομέρειες της επίθεσης, η «στοχοποίηση» του Φριντέτ και το έγκλημα με Ντόρσεϊ
EVENTS