MENU

Η αποστολή της ΑΕΚ ήταν εξ αρχής δύσκολη. Κόντρα στον -ανεβασμένο- ΠΑΟΚ η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου τα βρήκε σκούρα, όμως στο τέλος πήρε αυτό που ήθελε, φτάνοντας σε μια σημαντική επικράτηση, που την ανεβάζει ακόμα περισσότερο βαθμολογικά και ψυχολογικά.

Στο παιχνίδι του «PAOK Sports Arena» ο Ηλίας Παπαθεοδώρου έδωσε χρόνο και στους 12 παίκτες του, μοιράζοντας το rotation της ομάδας. Και πήρε αρκετά πράγματα από αυτούς, με τον Βασίλη Τολιόπουλο να φωνάζει παρών. Ο «Τολιό» έδωσε λύσεις στο σκοράρισμα με σημαντικά σουτ, ανταποκρινόμενος στην ευκαιρία του προπονητή του.

Μιλώντας στο SDNA ο διεθνής γκαρντ αναφέρθηκε στην σημασία του αγώνα της Πυλαίας, ενώ στάθηκε στην κούραση των διαδοχικών ταξιδιών. Παράλληλα, στάθηκε στις λύσεις που έχει η ομάδα του στο ρόστερ της, αλλά και για την δική του εμφάνιση, δηλώνοντας έτοιμος να βοηθήσει την Ένωση ανά πάσα στιγμή.

Η ΑΕΚ έφτασε σε ακόμα μια εκτός έδρας νίκη φέτος και όπως τόνισε στην αρχή της κουβέντας «πιστεύω πως δείξαμε χαρακτήρα. Ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Στο τέλος κρατήσαμε τη διαφορά που πήραμε στο τέταρτο δεκάλεπτο. Για να κάνεις δύο νίκες όπως αυτές με Ανβίλ και ΠΑΟΚ πρέπει να έχεις και χαρακτήρα, αλλά θέλουμε να βελτιωνόμαστε όλο και περισσότερο για να φτάσουμε στο επιθυμητό επίπεδο».

Το τελευταίο διάστημα η Ένωση έχει κάνει αρκετά ταξίδια, εντός και εκτός Ελλάδας, με το παιχνίδι απέναντι στον ΠΑΟΚ να είναι... ανοιχτό ως το τέλος. Σχετικά με τον παράγοντα κούραση, πάντως, ο Τολιόπουλος ήταν αφοπλιστικός, εξηγώντας πως άπαντες θα πρέπει να προσαρμοστούν στα δεδομένα που υπάρχουν. 

«Σίγουρα υπάρχει κούραση. Όταν έχεις και ένα τόσο δύσκολο ταξίδι, όπως ήταν αυτό κόντρα στην Ανβίλ, μετά έχεις πάλι εκτός έδρας παιχνίδι και μετά έχεις και άλλο ταξίδι, υπάρχει κούραση. Και ο ΠΑΟΚ όμως ερχόταν από ταξίδι εκτός Ελλάδας. Πάντα θα υπάρχει αυτό. Εμείς πρέπει να προσαρμοζόμαστε και να είμαστε έτοιμοι για τη συνέχεια».

Αυτό που έμεινε από το παιχνίδι στη Θεσσαλονίκη ήταν το αποτέλεσμα, με την ΑΕΚ να φτάνει στη νίκη. Αυτή, μάλιστα, ήταν η 9η στα τελευταία 10 παιχνίδια της, κάτι που έχει τη δική του σημασία. «Βρίσκουμε το ρυθμό μας, οι παίκτες βρίσκονται ακόμα καλύτερα μεταξύ τους. Έχουμε καταλάβει τους ρόλους μας, αλλά πάντα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης και στην ομάδα θεωρώ πως υπάρχουν πάρα πολλά περιθώρια βελτίωσης. Πρέπει να δουλεύουμε συνέχεια για να γίνουμε καλύτεροι και θεωρώ πως θα τα καταφέρουμε», ήταν τα λόγια του.

Στο παιχνίδι κόντρα στον ΠΑΟΚ ο νεαρός γκαρντ φώναξε παρών. Έδωσε λύσεις στην επίθεση και αποτέλεσε αξιόπιστη πηγή κινδύνων για την ομάδα του. Όπως εξήγησε «είτε σε ένα παιχνίδι δεν παίζω πολύ, είτε είμαι εκτός, πρέπει να είμαι πάντα έτοιμος στο επόμενο. Αυτό προσπαθώ να κάνω, να είμαι σωματικά και πνευματικά έτοιμος. Μου πήγε καλά το παιχνίδι, έβαλα τα σουτ και χαίρομαι που βοήθησα την ομάδα μου», ενώ για την οδηγία που έχει λάβει από τον προπονητή του τόνισε πως «μου είχε πει από την πρώτη στιγμή πως θέλει να είμαι πάντα έτοιμος και αυτό έκανα από την δική μου πλευρά κόντρα στον ΠΑΟΚ».

Το δυνατό στοιχείο της φετινής ΑΕΚ είναι ο χαρακτήρας της στα δύσκολα σημεία, κάτι που υπογράμμισε και ο γκαρντ της ομάδας. «Όλοι οι παίκτες διαθέτουν εμπειρία και δείχνουν χαρακτήρα. Μπορούν να βοηθήσουν πολύ την ομάδα και αυτό μόνο καλύτερη μπορεί να την κάνει. και να είναι ακόμα πιο επικίνδυνη σε κάθε παιχνίδι. Αυτό που θέλουμε είναι όλοι να μας αντιμετωπίζουν σαν μια πολύ καλή ομάδα και αυτό είναι το πιο σημαντικό».

Με την εμφάνισή του έδειξε έτοιμος να βοηθήσει την ΑΕΚ στη συνέχεια της σεζόν, δείχνοντας και κομμάτια από τον χαρακτήρα του. «Το πιο σημαντικό για μένα είναι να ξέρω πως είμαι ένα κομμάτι του rotation. Όσον αφορά το ότι βγήκα μπροστά, είχε να κάνει με τα σουτ που μπήκαν και ήταν κρίσιμα για το παιχνίδι. Μπορεί να μην είχα βάλει τα σουτ και να έλεγαν ότι ήμουν ανέτοιμος. Όλα πήγαν καλά όμως και προσπαθώ να είμαι συγκεντρωμένος για την ομάδα μου».

Κλείνοντας, ο Τολιόπουλος έδωσε το σύνθημα και για το παιχνίδι που ακολουθεί, απέναντι στην Ορτέζ στη Γαλλία. Ο βαθμός δυσκολίας αναμένεται υψηλός, ωστόσο στόχος όλων στην ΑΕΚ είναι να δώσουν το 100% για να έρθει η τρίτη διαδοχική εκτός έδρας νίκη. «Αυτό που μπορώ να πω με σιγουριά είναι πως θα δώσουμε το 100%. Είναι ένα ακόμα δύσκολο παιχνίδι, το οποίο θα δώσουμε εκτός έδρας. Παίζουμε κόντρα σε μια πολύ καλή ομάδα όπως είναι η Ορτέζ, που έχει κάνει μεγάλες νίκες. Είναι πολύ σημαντικό παιχνίδι. Πρέπει να αφήσουμε στην άκρη τις δικαιολογίες περί κούρασης και να παίξουμε όπως παίξαμε στα δύο τελευταία παιχνίδια».

Τολιόπουλος στο SDNA: «Έτοιμος πνευματικά και σωματικά για την ΑΕΚ»
EVENTS