MENU

Όποιον κι αν ρωτήσεις που τον ξέρει θα σου πει το ίδιο ακριβώς: «Είναι ένας θαυμάσιος άνθρωπος». Προσωπικά δεν έχω την τύχη να τον γνωρίζω, εμπιστεύομαι όμως συναδέλφους μου οι οποίοι είναι κατηγορηματικοί όταν αναφέρονται στην ποιότητα του χαρακτήρα του Γιώργου Πρίντεζη.

Εκείνο που ξέρω, βλέποντας τα πράγματα δημοσιογραφικά, είναι ότι ο Πρίντεζης εδώ και χρόνια αποτελεί έναν από τους πιο πιστούς στρατιώτες της Εθνικής ομάδας. Παρών σε όλα. Στα δύσκολα κυρίως. «Έχει πάει στην Εθνική να παίξει με πρησμένο πόδι» μου έλεγε χθες χαρακτηριστικά ένας φίλος στο γραφείο.

Ο Πρίντεζης όμως δεν είναι μικρό παιδί να παρασύρεται. Αρα έχει κι εκείνος σοβαρές ευθύνες για όλα αυτά που έχουν συμβεί τα τελευταία 24ωρα με την Εθνική ομάδα. Με αυτό το σύννεφο «παράνοιας» που έχει σκεπάσει από το μεσημέρι της Παρασκευής την επίσημη αγαπημένη.

Όπως φαίνεται ξεκάθαρα από το περιεχόμενο της επιστολής ο Πιτίνο ουδέποτε δεσμεύτηκε στους «τρεις» ότι δεν θα αναλάβει προπονητής στον Παναθηναϊκό. «…Αφήνοντας μας την εντύπωση ότι δεν θα αναλάμβανε άλλη ομάδα και δη μία από τις προαναφερόμενες (Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό) γράφουν χαρακτηριστικά στην επιστολή τους για την συζήτηση με τον κόουτς. Από πού προκύπτει, λοιπόν, «δέσμευση» του Αμερικανού;

Προφανώς αντιλαμβάνομαι –όπως όλοι- τις τεράστιες δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο Πρίντεζης. Είναι εκ των αρχηγών, εμβληματική φυσιογνωμία, σε έναν Οργανισμό ο οποίος έχει αποφασίσει -στα πλαίσια του πολέμου με την ΕΟΚ του Βασιλακόπουλου και τον Παναθηναϊκό του Γιαννακόπουλου- να πηγαίνει σε όλα τα θέματα στα άκρα. Με αποφάσεις των ιδιοκτητών του Γιώργου και Παναγιώτη Αγγελόπουλου.

Είτε με αυτοχειρίες τύπου «υποβιβάζουμε τον Ολυμπιακό στην Α2» είτε ΧΤΥΠΩΝΤΑΣ την Εθνική ομάδα, καθώς -όπως φάνηκε ξεκάθαρα από τις προχθεσινές δηλώσεις του Πρίντεζη- οι τρεις διεθνείς «οδηγήθηκαν» στην επιστολή «απόσυρσής» τους από την Εθνική εξαιτίας της τοξικότητας. Γιατί αν ήταν αποκλειστικά δική τους πρωτοβουλία, δεν θα έλεγε ο Πρίντεζης «κακώς βγήκε προς τα έξω η επιστολή, εμείς θέλουμε να βρεθεί τρόπος να παίξουμε στην Εθνική».

Το σχετικό απόσπασμα της επιστολής προς τον πρόεδρο της ΕΟΚ είναι χαρακτηριστικό:

«Όπως γνωρίζετε και έχετε άλλωστε παραδεχθεί με δηλώσεις σας στο παρελθόν, η τοξικότητα και η ένταση της αντιπαλότητας μεταξύ της ομάδας μας και της ομάδας του Παναθηναϊκού, δημιουργεί μια σειρά από δεδομένα, τα οποία όλοι γνωρίζουμε και διαχειριζόμαστε όλα αυτά τα χρόνια. Άλλοτε με επιτυχία και άλλοτε όχι. Η ταυτόχρονη όμως συνεργασία του προπονητή της Εθνικής με την ΚΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ και ύστερα απ’ όσα προαναφέραμε, δημιουργεί διαφορετικά δεδομένα τα οποία εγκλωβίζουν κατά κάποιο τρόπο, εμάς ως εν ενεργεία παίκτες του Ολυμπιακού και της Εθνικής, σε μια κατάσταση η οποία δεν μπορεί να είναι διαχειρίσιμη και πολύ περισσότερο δεν μπορεί να είναι αντιμετωπίσιμη και αποδεκτή, στο πλαίσιο του προαναφερόμενου περιβάλλοντος».

Να υποθέσουμε ότι δεν εγκλωβίζονται αντίστοιχα οι πολίστες λόγω Θ. Βλάχου σε Ολυμπιακό και Εθνική ή οι βολεϊμπολίστες λόγω Δ. Ανδρεόπουλου σε Παναθηναϊκό και Εθνική ομάδα. Προφανώς επειδή εκεί δεν υπάρχει «τοξικότητα»;

 Ο Γιώργος είναι έξυπνος άνθρωπος. Καταλαβαίνει ότι «ο τρόπος» δεν είναι να… απολυθεί ο Πιτίνο από την ΕΟΚ. Μην τρελαθούμε που… χαλάει το ελληνικό μπάσκετ να ηγείται της Εθνικής Ελλάδος ένας κόουτς παγκόσμιας αναγνώρισης, τον οποίο θα ήθελαν προπονητή τους εκατομμύρια παίκτες στον πλανήτη γη.

Αρα, το επόμενο απόσπασμα της επιστολής, είναι μάλλον έωλο σε σχέση με την διάθεση, όπως εκφράστηκε δημόσια, να βρεθεί λύση για να παίξουν στην Εθνική. «Για τον λόγο αυτό σας καλούμε να ενεργήσετε ώστε να προφυλάξετε την ακεραιότητα των θεσμών, που ενυπάρχουν στην εθνική ομάδα, διαμορφώνοντας νέες συνθήκες, που θα αλλάξουν άρδην το νέο σκηνικό που έχει προσφάτως διαμορφωθεί, γιατί τότε μόνο θα μπορέσουμε να προσφέρουμε σε αυτό που τόσο αγαπάμε, στο να αγωνιζόμαστε με το Εθνόσημο στο στήθος. Σε αντίθετη περίπτωση η συμμετοχή μας στην Εθνική καθίσταται απαγορευτική και θέλουμε να πιστεύουμε ότι κάτι τέτοιο δεν το επιθυμείτε ούτε και εσείς».

Αντιλαμβανόμαστε άπαντες ότι ο Πρίντεζης και οι συμπαίκτες του είναι πάρα πολύ πιεσμένοι. Γιατί από τη μία πρέπει να υπερασπίζονται τον Ολυμπιακό, τον σύλλογο που αγαπούν και τους πληρώνει πλουσιοπάροχα, από την άλλη αγαπούν την Εθνική και θέλουν να παίζουν σε εκείνη, όμως τους «υποχρεώνουν» να τη θυσιάσουν στα πλαίσια μιας φανατικής συλλογικής αντιπαλότητας.

Ξαναλέω, πάντως: ο Πρίντεζης, ο Παπανικολάου, ο Κόνιαρης, δεν είναι παιδιά. Είναι μεγάλοι άνθρωποι υπεύθυνοι των πράξεών τους. Από τη στιγμή, λοιπόν, που θεωρεί ότι κακώς βγήκε προς τα έξω αυτή η επιστολή κι αφού θέλει να παίξει στην Εθνική (όπως ο ίδιος δήλωσε), δεν έχει παρά να… παίξει στην Εθνική.

Να το ανακοινώσει σε όλους και να τελειώνει εδώ αυτή η άθλια κατάσταση. Όπως ορθότατα είπε και ο ΓΓΑ Γιώργος Μαυρωτάς, ο συνδυασμός (επαναλαμβάνω) προπονητής Εθνικής ομάδας και συλλόγου λειτουργεί εδώ και χρόνια άψογα στο πόλο, με τον Θοδωρή Βλάχο του Ολυμπιακού. Ο Πιτίνο, που είναι ένας θρύλος του μπάσκετ, θα… χαλάσει τα «ιερά και τα όσια»;

Αν θέλουν οι αδελφοί Αγγελόπουλοι να συνδέσουν το όνομά τους με ένα ιστορικό ατόπημα όπως αυτό της (επί της ουσίας) «απαγόρευσης» συμμετοχής των διεθνών στην Εθνική μπορούν να το συνεχίσουν. Ο Πρίντεζης όμως δεν έχει κανένα λόγο, οδεύοντας στα 35 του, να γράψει την πιο μελανή σελίδα στην τεράστια καριέρα του.

Να μη γυρίσει την πλάτη στο εθνόσημο που τόσο αγαπά και έχει τιμήσει. Να γυρίσει την πλάτη στην «παράνοια», να προσπεράσει την τοξικότητα, να κλείσει τα αυτιά στα όποια οπαδικά ουρλιαχτά προσπαθούν να του επιβάλλουν κάτι το οποίο ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ. Κάτι το οποίο, όπως φάνηκε ξεκάθαρα από τις δηλώσεις του, τον πληγώνει πολύ. Κάτι που αν το κάνει θα το μετανιώνει μια ζωή. Γιατί θα το βρίσκει «μπροστά του» μια ζωή…

Γιώργο Πρίντεζη, γύρνα την πλάτη στην τοξικότητα και την παράνοια όχι στο εθνόσημο
EVENTS