SDNA sprite sdna-2019-sports-sprite
MENU

Η ζωή κάνει κύκλους και στον Άρη φτάσαμε και πάλι στο… γνωστό σημείο. Σε αυτό όπου ο κόσμος καλείται να βάλει το χέρι στην τσέπη και να σώσει τον εκάστοτε μεγαλομέτοχο. Ο φίλαθλος που μετράει κάθε Σαββατοκύριακο τα ευρώ που έχει για να μπορέσει πέρα από τις ανάγκες του, να πάει και να δει την αγαπημένη του ομάδα σε ποδόσφαιρο, μπάσκετ. Γιατί όμως και πάλι ο Άρης έφτασε στο σημείο αυτό;

Γιατί η αλαζονεία και η παντογνωσία του μεγαλομετόχου κυριάρχησε της λογικής. Ακόμα και τώρα, την στιγμή που έχουν κοινοποιηθεί οι οργανωμένοι, ο Α.Σ. και δίνει βοήθεια και η ΠΑΕ, ο Δημήτρης Γουλιέλμος σιωπά. Δεν έχει κάνει ούτε μία δήλωση, ένα κάλεσμα στον κόσμο για να τον βοηθήσει, την στιγμή που είναι ξεκάθαρο σε όλους ότι δεν μπορεί να καλύψει οικονομικά τις ανάγκες της ομάδας. Είτε γιατί δεν έχει τα χρήματα ο ίδιος, είτε γιατί και πάλι οι εκτιμήσεις του όσον αφορά τα έσοδα έπεσαν… έξω.

Το θέμα στην παρούσα φάση είναι όχι μόνο ποιος φταίει αλλά τι γίνεται από εδώ και πέρα. Πως θα προχωρήσει η ΚΑΕ για να μπορέσει να γλιτώσει περιπέτειες αγωνιστικές και οικονομικές. Το έχω αναφέρει ξανά και θα το ξαναπω γιατί θεωρώ ότι πλέον είναι η μοναδική λύση.

Οι μετοχές της ΚΑΕ πρέπει να δοθούν στον Ερασιτέχνη Άρη, ο οποίος θα συγκεντρώσει δίπλα του όλες τις δυνάμεις του συλλόγου και να σωθεί η ομάδα. Δεν υπάρχει άλλη λύση. Πρέπει οι μετοχές να πάνε τον Α.Σ., να υπάρχει μία διοίκηση λειτουργική η οποία να τρέξει όλα τα θέματα. Αυτή την στιγμή υπάρχει μία διοίκηση στον Άρη η οποία ουσιαστικά δεν υπάρχει. Μιλάμε από θεσμικής πλευράς μιας και οι άνθρωποι που την αποτελούν δεν ασχολούνται με την ομάδα. Και προς τιμήν τους το έχουν πει. Αλλά δεν προχωράει έτσι μία ΚΑΕ.

Οπότε η λύση πρέπει να είναι οι μετοχές στον Α.Σ. και συσπείρωση παραγόντων. Ο Δημήτρης Γουλιέλμος όπως πήρε τις μετοχές από τον Νίκο Λάσκαρη, έτσι να τις παραδώσει στον Α.Σ.

Θα μου τώρα κάποιος, επειδή το ακούω συχνά: «Καλά έβαλε τα λεφτά του και θα δώσει έτσι τις μετοχές;». Ναι ακριβώς αυτό θα γίνει. Έβαλε τα λεφτά του για την αγάπη του για τον Άρη όπως είπε, ήξερε τα προβλήματα της ομάδας, ήξερε τα χρέη της και δυστυχώς για τον ίδιο παρά την προσπάθεια του, έκανε λάθη τα οποία κοστίζουν. Οπότε καλό θα ήταν και για τον ίδιο, τώρα να παραδώσει τις μετοχές, να πάρει το ευχαριστώ του κόσμου για την βοήθεια του και αν θέλει να παραμείνει κοντά στην ομάδα ας το κάνει. Αλλά το να κρατήσει τις μετοχές αυτή την στιγμή θα είναι τεράστιο λάθος.

Ο Γουλιέλμος δεν… κέρδισε ποτέ τον κόσμο του Άρη. Κυρίως λόγω της συμπεριφοράς του και των επιλογών του θα πω. Και τώρα ο κόσμος έχει στο μυαλό του ότι βοηθώντας αυτή την στιγμή την ΚΑΕ, βοηθάει τον Γουλιέλμο. Και είναι αλήθεια από την στιγμή που έχει το 90% των μετοχών. Όποιος βοηθήσει τον Άρη τώρα βοηθάει τον Γουλιέλμο. Οπότε για να μείνει μόνο το «βοηθάω τον Άρη», καλό θα ήταν να δώσει τις μετοχές. Βέβαια για να μην παρεξηγηθώ από ορισμένους, δεν λέω να μην βοηθήσει ο κόσμος τον Άρη λόγω Γουλιέλμου. Απλά αυτό το «βοηθάω τον Άρη και όχι τον Γουλιέλμο» δεν ισχύει όσο έχει τις μετοχές. Ο Αρειανός θα βοηθήσει την ομάδα του όχι τον εκάστοτε μεγαλομέτοχο. Για να συνεχίσει να το κάνει όμως, πρέπει να ξεκαθαρίσει όμως η κατάσταση. 

Για μένα δεν υπάρχει άλλη λύση. Καλή η κίνηση με τα εισιτήρια του ποδοσφαίρου, καλή η κίνηση του Α.Σ. να ανοίξει λογαριασμό αλλά αυτές είναι απλά… ασπιρίνες στον βαριά άρρωστο Άρη. Θα πρέπει να ξεκινήσει μία συντονισμένη προσπάθεια, αρχικά εξασφάλισης χρημάτων για τις άμεσες ανάγκες και μετά ένα πλάνο για να προχωρήσει η ΚΑΕ με μία διοίκηση που θα εργάζεται καθημερινά για να δώσει λύσεις στα οικονομικά και αγωνιστικά προβλήματα.

Στο αγωνιστικό κομμάτι όποιος νομίζει ότι είναι νωρίς, πως ο Άρης δεν κινδυνεύει και όλα θα πάνε καλά, νομίζω ότι βρίσκεται σε μία άλλη πραγματικότητα. Ο Άρης είναι η μοναδική ομάδα και φέτος που αυτή την στιγμή δεν μπορεί να κάνει μεταγραφές, όχι μόνο του «ban» του Γουίβερ αλλά και λόγω του θέματος με την ασφαλιστική ενημερότητα (άλλωστε γι’ αυτό δεν έπαιξε ο Σιδηροηλίας με τον Κολοσσό). Την ώρα που όλες οι ομάδες στην Α1 κάνουν μεταγραφές, ο Άρης απλά κοιτάει. Θα έπρεπε ήδη από χθες να έχουν έρθει δύο παικτες στην θέση των Τάλτον και Μιλόσεβιτς. Θα έπρεπε ήδη να είναι στο γήπεδο, με την διακοπή να είναι η κατάλληλη στιγμή. Αλλά στον Άρη εδώ και έναν μήνα… φεύγει ο Τάλτον.

Παρατηρείται δυσλειτουργία στην συνεργασία Γουλιέλμου, Σανικίντζε, Μαρκόπουλου και αυτό είναι ευθύνη πρώτα του ιδιοκτήτη που δεν έδωσε ξεκάθαρους ρόλους.

Η απώλεια Μποχωρίδη ήταν τεράστια χωρίς καμία αμφιβολία, αλλά παράλληλα έδειξε και τα προβλήματα της ομάδας. Και αυτή η ομάδα έτσι όπως είναι φτιαγμένη, δεν… προχωράει.

Εξακολουθώ να πιστεύω ότι πρώτα πρέπει να δοθεί λύση στο οικονομικό και διοικητικό κομμάτι και μετά στο αγωνιστικό. Αν βρεθούν τα χρήματα, τότε θα γίνουν και οι αλλαγές που πρέπει.

Υ.Γ.1: Ο Μαρκόπουλος μίλησε με τον Τσαλμπούρη για να έρθει στον Άρη. Αλλά ο νεαρός προτίμησε τον Κολοσσό, γιατί πολύ απλά εκεί θα παίζει.

Υ.Γ.2:  Θέμα υπάρχει ανάμεσα στον Σούλη Μαρκόπουλο και ορισμένους παίκτες της ομάδας. Και αυτό έπρεπε να το έχει λύσει η διοίκηση, είτε ο Γουλιέλμος είτε μέσω του Σανικίντζε. Αλλά…

Υ.Γ.3: Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Δημήτρης Γουλιέλμος κατεβαίνει στον πάγκο του Άρη. Το είχε κάνει και πέρυσι στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ. Και ευτυχώς για το καλό της ομάδας, δεν εισακούστηκε η εντολή του.