MENU

Το απόγευμα της 22ας Οκτωβρίου κάλλιστα θα μπορούσε να έχει ιστορική σημασία για τον Προμηθέα. Η ομάδα της Πάτρας πέτυχε μια από τις μεγαλύτερες νίκες της ιστορίας της, επικρατώντας της –αήττητης μέχρι πρότινος- Βίρτους Μπολόνια, των Σάσα Τζόρτζεβιτς και Μίλος Τεόντοσιτς.

Ο κόσμος που βρέθηκε στο κλειστό «Δ.Τόφαλος» πανηγύρισε με την ψυχή του τη μεγάλη νίκη. Ανάμεσα σε αυτούς ήταν και ένας άνθρωπος ο οποίος ό,τι έχει ονειρευτεί και οραματιστεί για την ομάδα της Πάτρας, το έχει κάνει πράξη. Ο Βαγγέλης Λιόλιος έζησε με τον δικό του τρόπο το παιχνίδι και πανηγύρισε με την ψυχή του.

Λίγες στιγμές μετά το τέλος του μεγάλου αγώνα με την ιταλική ομάδα και με το χαμόγελο να μην φεύγει από το πρόσωπό του, ο ισχυρός άνδρας των Πατρινών μίλησε στο SDNA. Και φρόντισε να μοιραστεί τις σκέψεις του για τη μεγάλη νίκη κόντρα στην Βίρτους, ενώ έδωσε υπόσχεση για το μέλλον του Προμηθέα.

Η χαρά του για τη μεγάλη νίκη κόντρα στην Βίρτους ήταν τεράστια. «Μια ολόκληρη πόλη γιορτάζει σήμερα», ήταν η πρώτη τοποθέτησή του, για να προσθέσει «και δεν είναι μόνο όλη η πόλη. Πιστέψτε με, για κάποιο λόγο γιορτάζουν πολλοί περισσότεροι πέρα από την Πάτρα. Βλέπουν κάτι αδύνατο, κάτι ουτοπικό για κάποιους αλλά εμείς μπορούμε να το πετύχουμε».

Επί προσωπικού η νίκη αυτή είχε ξεχωριστή σημασία. «Σημαίνει πολλά αυτή η νίκη. Τρίτη απόγευμα, που είναι ανοιχτά τα μαγαζιά το γήπεδο ήταν γεμάτο από παιδιά, από κόσμο της Πάτρας. Είναι απίστευτο. Ήταν μια ομάδα με τρομερές ελλείψεις που έπαιξε με πάθος και πίστη και κέρδισε απολύτως δίκαια και διέλυσε κάθε δυσκολία μέσα στο 40λεπτο».

Εν έτη 2019 ο Προμηθέας λογίζεται ως μια από τις δυνάμεις του ελληνικού μπάσκετ με πολλά βήματα προόδου τα τελευταία χρόνια. Αν κάποιος, όμως, γύριζε τον χρόνο πίσω σε καμία περίπτωση δεν θα φανταζόταν τέτοια πορεία. «Από το ξεκίνημα στην αρχή, πριν χρόνια, όχι δεν το πιστεύαμε ότι θα φτάναμε εδώ. Αν μου λέγατε πριν από δύο χρόνια θα έλεγα ότι θα φτάναμε ως εδώ. Δεν έχουμε τελειώσει ακόμα. Αυτό είναι υπόσχεση στους εαυτούς μας. Είμαστε στη μέση ακόμα», ήταν τα λόγια του.

Με τη νίκη αυτή οι Πατρινοί ζουν μεγάλες στιγμές, όμως σε καμία περίπτωση δεν ξεφεύγουν από τους αρχικούς στόχους τους. «Οι στόχοι μας είναι συγκεκριμένοι. Δεν με νοιάζει αν αποτύχουμε, με νοιάζει να προσπαθούμε. Εμείς θα προσπαθήσουμε γι αυτό που έχουμε πει και μπορεί να φάμε τα μούτρα μας. Μου είναι παγερά αδιάφορο. Με ενδιαφέρει να παλέψουμε γι αυτό που έχουμε θέσει σαν στόχο».

Ο Προμηθέας με την επικράτηση αυτή έκανε το όνομά του να ακουστεί σε όλη την Ευρώπη. Η σημασία αυτού του εγχειρήματος ήταν τεράστια, όχι όμως για τον ίδιο, αλλά για τον οργανισμό γενικότερα. «Για μένα τίποτα. Για τον οργανισμό του Προμηθέα σημαίνει πολλά. Δεν είμαι εγώ, ένας άνθρωπος δεν κάνει τίποτα. Σήμερα δεν ήμασταν 5 εναντίον 5. Ήμασταν 4.005 εναντίον 5! Όποιος το κατάλαβε έχει καλώς».

Οι Πατρινοί στην αναμέτρηση του Eurocup αντιμετώπισαν έναν από τους μεγαλύτερους σταρ του ευρωπαϊκού μπάσκετ, τον Μίλος Τεόντοσιτς. Όμως κατά τον Λιόλιο «εμείς θέλουμε να πιστεύουμε πως στο σύντομο μέλλον θα έρθουν και άλλα μεγάλα αστέρια να παίξουν στην Πάτρα σαν τον Τεόντοσιτς».

Λιόλιος στο SDNA: «Ακόμα δεν τελειώσαμε...»
EVENTS