MENU

*Η ήττα του Παναθηναϊκού από την Αρμάνι Μιλάνο στο ΟΑΚΑ σήκωσε... σκόνη, γύρω από το θέμα της παραμονής του Αργύρη Πεδουλάκη, όπως συμβαίνει συνήθως στις ελληνικές ομάδες. Τα βιαστικά συμπεράσματα είναι αγαπημένη συνήθεια των Ελλήνων. 

* Προφανώς, το «τριφύλλι» έκανε δύο κακές ήττες στην Euroleague. Όμως, από αυτό μέχρι το να απομακρυνθεί ο Περιστεριώτης τεχνικός υπάρχει απόσταση. 

* Σηκώθηκε ένα θέμα για επαφές των νταμπλούχων Ελλάδας με τον Πιτίνο και στη συνέχεια δημοσιεύτηκε μια πληροφορία, που θέλει τον Αμερικανό τεχνικό να έρχεται στην Αθήνα στις 7 Νοεμβρίου. Ξέρετε πως η στήλη είναι πάντα αποκαλυπτική και ρίχνει φως σε όλες τις λεπτομέρειες. Πάμε να το κάνουμε και σήμερα, να δούμε, δηλαδή, ποια είναι η αλήθεια. 

* Αρχικά, να σημειώσουμε πως και τα δύο (επαφές και άφιξη Πιτίνο στις 7/11) είναι αλήθεια. Ωστόσο, αυτό δεν είναι απαραίτητο πως συνδέεται με την επόμενη μέρα του Παναθηναϊκού. 

* Ο ίδιος ο Αμερικανός προπονητής αποκάλυψε στη συνέντευξή του προ μηνών στο SDNA ότι διατηρεί επικοινωνία όχι μόνο με τους παίκτες του «τριφυλλιού», αλλά και με τη διοίκηση. Από τον Μάνο Παπαδόπουλο, μέχρι τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο. Οι επαφές του μαζί τους δεν έχουν κοπεί και δεν είχαν και λόγο να κοπούν. Ενδιαφέρεται, ρωτάει, μαθαίνει. Από την άλλη, βέβαια, αυτό δεν σημαίνει ότι οι δύο πλευρές έχουν και καθημερινές επαφές. 

* Με άλλα λόγια, οι επαφές δεν προέκυψαν μετά την ήττα από το Μιλάνο. Υπήρχαν και νωρίτερα και δεν σταμάτησαν ποτέ, μετά την αποχώρησή του από την τεχνική ηγεσία της ομάδας. Φυσικά, ο Γιαννακόπουλος είχε επαφές και με τον Πεδουλάκη, όταν ήταν ο Πιτίνο στον πάγκο. Γι' αυτό και πάντα θα είναι ανοιχτό το θέμα του Αμερικανού Hall of Famer, με τη διαφορά ότι αυτή τη στιγμή που γράφονται οι συγκεκριμένες γραμμές δεν υπάρχει θέμα απομάκρυνσης του Πεδουλάκη. 

* Τώρα θα πει κάποιος: Και τι θα γίνει αν χάσει ο Παναθηναϊκός στην Αγία Πετρούπολη; Και τι θα γίνει αν χάσει στην Μόσχα ή από την Εφές στο ΟΑΚΑ ή από τις Κουκουβάουνες στο μέλλον; Ε, δεν είναι λογική αυτή με τα «αν». Μιλάμε με τα τωρινά δεδομένα.

* Ο Πιτίνο είχε ξεκαθαρίσει πως θα έρθει στην Αθήνα μέσα στη σεζόν. Το ταξίδι που θα κάνει είναι προγραμματισμένο εδώ και μήνες. Λέτε να έρθει στις 7/11 στο «Ελ. Βενιζέλος» και στις 8/11 να κοουτσάρει στο ΟΑΚΑ κόντρα στη Βαλένθια; Δηλαδή, αν ο Παναθηναϊκός ήθελε σήμερα προπονητή, θα έκλεινε ραντεβού με τον Αμερικανό ύστερα από 20 μέρες; Με ποια λογική;

* Ο 67χρονος κόουτς έχει εισιτήριο και θα έρθει τότε στην Αθήνα, πράγματι. Μόνο που το συγκεκριμένο ταξίδι δεν έχει καμία σχέση με τον Παναθηναϊκό. 

* Εδώ σας τα λέμε όλα όπως έχουν. Το ότι το ταξίδι αυτό δεν έχει σχέση με το «τριφύλλι» δεν σημαίνει πως η πόρτα είναι κλειστή. Ίσα - ίσα, η πόρτα για τον Ρικ είναι ανοιχτή. Προφανέστατα, αν κάτι δεν πάει καλά στην τρίτη συνεργασία του Παναθηναϊκού με τον Άρτζι, το θέμα Πιτίνο θα τεθεί προς συζήτηση. 

* Ως τότε, όμως, θα πρέπει να ξεπεραστούν ορισμένα εμπόδια. Το βασικότερο είναι ότι ο Πιτίνο αποκατέστησε σε πολύ μεγάλο βαθμό το όνομά του στις ΗΠΑ. Αθωώθηκε στα δικαστήρια και επέστρεψε δυναμικά στον μπασκετικό αμερικανικό χάρτη. Πλέον και ο ίδιος πιστεύει πως είναι ενεργός στην αγορά όχι μόνο σε ευρωπαϊκό επίπεδο, αλλά και στο υψηλότερο: το αμερικανικό. Είτε αυτό αφορά το ΝΒΑ, είτε την επόμενη μέρα στο NCAA. 

* Αυτά είναι τα δεδομένα. That's all. Αν υπάρξει οποιαδήποτε εξέλιξη γνωρίζετε πως θα επανέλθουμε. 

Η αλήθεια για την επίσκεψη Πιτίνο στην Αθήνα
EVENTS