MENU

Ξέρετε μέχρι να βγει η πραγματική εικόνα που είναι και ο καθρέφτης της αλήθειας ο καθένας μπορεί να λέει ό,τι θέλει και ό,τι του αρέσει. Δεν θα πω πως κάποιοι λειτούργησαν κατ’ εντολή απλώς οφείλουν να κοιταχτούν στο καθρεφτάκι τους και να αποδεχτούν πως έγιναν πιόνια της μεγαλύτερης επικοινωνιακής φούσκας στην ιστορία του Ελληνικού αθλητισμού. Στην Ελλάδα κανείς δεν περιμένει να επιληφθούν οι Αρμόδιες Αρχές και να φτιάξουν ένα φάκελο με όσα γράφτηκαν, ειπώθηκαν και διαπράχθηκαν κατά του μπάσκετ τους τελευταίους οκτώ μήνες αλλά πιστέψτε μας πως σε οποιαδήποτε ευνομούμενη χώρα η ΚΑΕ Ολυμπιακός θα είχε κληθεί να δώσει εξηγήσεις για την προσπάθεια ισοπέδωσης της καλαθοσφαίρισης.

Από την προσπάθεια διακοπής του περσινού Πρωταθλήματος και του Κυπέλλου μέχρι την …επιχείρηση να μη ξεκινήσει καν το επόμενο. Από τις δημόσιες κατηγόριες κατά πάντων έως την καταστροφολογία πως δεν θα υπάρχουν χορηγοί, ομάδες, τηλεοπτικά στα οποία επένδυσαν όλο το καλοκαίρι.

Κοιτάξτε τι έγινε τώρα. Τα δημοσιεύματα της περασμένης άνοιξης μετά τη μεγάλη φυγή του Φλεβάρη ήθελαν τον Ολυμπιακό να ετοιμάζεται να τινάξει τη μπάνκα στον αέρα προκειμένου να φτιάξει μια ομάδα που θα πάει τουλάχιστον στο F4 της Ευρωλίγκας και θα κατακτήσει την Αδριατική λίγκα. Όσο περνούσαν οι μήνες το «ψάρι» βαφτιζόταν «κρέας» και η αλαζονεία ξεπερνούσε κάθε όριο λες και οι αγώνες δεν θα ξεκινούσαν ποτέ.

Εν τέλει, ο καθρέπτης είπε την αλήθεια. Η Α1 ξεκίνησε κανονικά, ο Παναθηναϊκός δημιούργησε μια ομάδα που γεμίζει γήπεδα και ο Ολυμπιακός παρουσίασε μια εικόνα που ισοδυναμούσε με μια λέξη. Την ΑΛΗΘΕΙΑ! Όλα τα γεγονότα των προηγούμενων μηνών άρχισαν να έχουν απόλυτη εξήγηση και να δικαιώνουν αυτούς τους «γραφικούς» που φώναζαν πως κάτι άλλο κρύβεται πίσω από την «επανάσταση».

Τα ερωτήματα, λοιπόν, που αφορούν τους πραγματικούς λόγους της φυγής απαντώνται από τις ίδιες τις εξελίξεις. Η απόλυση του Μπλατ ήταν αναμενόμενη καθώς υπήρχε μια ακολουθία σημαδιών πως ο πολύπειρος τεχνικός ευθύνεται για όλο το χτίσιμο της ομάδας. Αρκούσε να διαβάσεις πίσω από τις λέξεις κάποιων κειμένων για να καταλάβεις πως ήταν θέμα χρόνου η απομάκρυνση του.

Στο τέλος της ημέρας ο Μπλατ ήταν ο τελευταίος άνθρωπος που μπορούσε κάποιος να μεταθέσει την ευθύνη από τις πλάτες της διοίκησης. Για αυτό είναι λάθος η φυγή. Γιατί τώρα τελείωσαν οι δικαιολογίες. Τώρα ποιος θα φταίει; Ο Κεμζούρα; Ο ΕΣΑΚΕ; Ο Βασιλακόπουλος; Ο Αναστόπουλος; Ο Παναθηναϊκός; Το δήθεν σύστημα με το οποίο είχε κατακτήσει ο Ολυμπιακός τα μισά Πρωταθλήματα τα τελευταία έξι χρόνια; Δυστυχώς για κάποιους η βόμβα έσκασε αλλά στα χέρια τους.  

ΥΓ: Ειλικρινά πότε θα σταματήσει η μαλ…α ορισμένων τύπων με τα λέιζερ; Η ομάδα το πληρώνει πάνω στο παρκέ (οι διαιτητές έχουν υποχρέωση να επέμβουν), η ομάδα το πληρώνει βαριά και σε πρόστιμα. Και όλα αυτά για μια ηλιθιότητα πέντε νοματαίων στους 10.000. Ας τους σταματήσει και ο διπλανός τους.

Όταν σου σκάει η βόμβα στα χέρια
EVENTS