MENU

Ο Μελ Γκίμπσον ως Ουίλιαμ Ουάλας στην ταινία «Breaveheart» μας πρόσφερε μία από τις συγκλονιστικότερες στιγμές του κινηματογράφου όταν ο ήρωας πριν πεθάνει φωνάζει «freedom», αφήνοντας άφωνο το κοινό το οποίο πριν λίγα λεπτά ζητούσε την τιμωρία του.

Η λέξη... ελευθερία πρέπει να ακούστηκε σήμερα δυνατά και στα γραφεία της ΚΑΕ Άρης μετά την άρση της απαγόρευσης μεταγραφών μετά από σχεδόν δύο χρόνια, αφού η Παγκόσμια Ομοσπονδία δέχθηκε και την τελευταία συμφωνία, αυτή με τον Μάικλ Τζένκινς.

Ο Άρης είναι πλέον ελεύθερος να κάνει μεταγραφές και σύντομα θα ανακοινώσει όλους τους παίκτες που απέκτησε στην διάρκεια του καλοκαιριού. Και επιτέλους ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για μπάσκετ και όχι για προσφυγές, οφειλές, ban, διακανονισμούς.

Βέβαια πριν πάω στο αγωνιστικό θέλω να μιλήσω λίγο για την άρση της απαγόρευσης. Ίσως η άποψη μου να μην αρέσει σε ορισμένους αλλά...χειροκροτητής δεν υπήρξα ποτέ.

Είναι επιτυχία της ΚΑΕ και του Δημήτρη Γουλιέλμου η άρση των «ban», αλλά μέχρι εκεί καθώς έκανε το αυτονόητο. Αυτό που έπρεπε και μπορούσε να κάνει από πέρυσι αλλά σύμφωνα με δήλωση του επέλεξε να μην το κάνει. Έκανε το αυτονόητο καθώς όταν ήρθε και αγόρασε τις μετοχές, κάνοντας αιρετή διοίκηση, ήξερε το συγκεκριμένο πρόβλημα και ήταν μέσα στα καθήκοντα του να το λύσει. Ήξερε που έμπλεκε και αυτός έκανε το λάθος πέρυσι να ακούσει τον Αγγέλου και να μην άρει την απαγόρευση μεταγραφών. Οπότε αποφασίζεις να κάνεις ρόστερ χωρίς «ban», τότε είναι δεδομένο ότι θα άρεις την απαγόρευση μεταγραφών, είναι κάτι δεδομένο.

Προσωπικά δίνω συγχαρητήρια στον Γουλιέλμο γιατί έμαθε από τα λάθη του και έφερε έναν άνθρωπο που ξέρει μπάσκετ, έχει γνωριμίες και τον άφησε να λειτουργήσει όπως πρέπει. Και μιλάω για τον Βίκτορ Σανικίντζε ο οποίος έχει μεγάλο μερίδιο επιτυχίας στις μεταγραφές του φετινού Άρη. Δίνω συγχαρητήρια στον Γουλιέλμο που έπεισε τους παίκτες να έρθουν παρότι δεν είχαν δικαίωμα συμμετοχής και πολλά να ρισκάρουν.

Και θα δώσω συγχαρητήρια στον Γουλιέλμο εφόσον φανεί συνεπής στους διακανονισμούς και τακτοποιήσει τις υποθέσεις που άφησε... πίσω για να τρέξει τις περιπτώσεις των ban, τα οποία δεν εξαφανίστηκαν οριστικά, απλά τέθηκαν σε κατάσταση διακανονισμού. Και αν κλείσει η χρονιά χωρίς χρέη και μείωση των παλιότερων, επίσης το πιστωθεί ο Γουλιέλμος.

Για αυτά θα δώσω και δίνω συγχαρητήρια στον Γουλιέλμο. Όπως αυτονόητο θεωρώ ότι ο κόσμος πλέον θα στηρίξει την ομάδα, θα αγοράσει διαρκείας και θα γεμίσει το Αλεξάνδρειο στα περισσότερα παιχνίδια της χρονιάς και όχι μόνο στα ντέρμπι. Ο Αρειανός περίμενε να... δει και αφού είδε θα στηρίξει όπως κάνει κάθε χρόνο. Και αυτό είναι επίσης αυτονόητο.

Πάμε στο αγωνιστικό τώρα, να δούμε λίγο το ρόστερ. Ο Άρης διαθέτει στην περιφέρεια τους Τάλτον, Φλιώνη στον «άσο», Μόρις και Σακελλαρίου στο «δύο», Γκετσεβίτσιους στο «1-2» και Μποχωρίδη σε όλες τις περιφερειακές θέσεις, με τον Σούλη Μαρκόπουλο να σκέφτεται αρκετά να τον χρησιμοποιεί στο «3», όπου υπάρχει αυτή την στιγμή μία αδυναμία. Στους ψηλούς ο Άρης επέλεξε να στηριχθεί στην Ευρώπη και σε παίκτες από την πρώην Γιουγκοσλαβία, δείχνοντας αρκετά δυνατός. Οι Μιλόσεβιτς, Σλαφτσάκης στο «4», οι Ντραγκίσεβιτς, Γκάγκιτς (ο Λι δείχνει ότι θα αποχαιρετήσει) και Βουλγαρόπουλος στο «5» θα στελεχώσουν την «φροντ λάιν».

Ο Βλαντιμίρ Ντραγκίσεβιτς εφόσον είναι υγιής, προσφέρει ποιότητα στο ρόστερ, είναι ένας παίκτης που μπορεί να κάνει την διαφορά.

Ο Μόρις είναι αθλητικός, «μπουκαδόρος» όπως λένε αυτοί που τον είδαν, παίκτης που μπορεί να προσφέρει ενέργεια σε άμυνα και επίθεση.

Ο Γκάγκιτς ανήκει στην κατηγορία του σέντερ που μπορεί να απειλήσει κοντά στο καλάθι, αλλά βασικά θα δώσει οντότητα στην άμυνα.

Για τους Τάλτον και Μιλόσεβιτς, όλοι γνωρίζουν τι μπορούν να προσφέρουν, στα θετικά του Αμερικανού η εμπειρία από το ελληνικό πρωτάθλημα.

Όσον αφορά τον Γκετσεβίτσιους, πρόκειται για έναν παίκτη που θα δώσει δύναμη στο τρίποντο, από τα δυνατά του στοιχεία, ενώ μπορεί σίγουρα να βοηθήσει και στο οργανωτικό κομμάτι.

Γενικότερα ο Άρης δείχνει να έχει ένα δυνατό ρόστερ, με αδυναμία στην θέση «3», το οποίο όμως θέλει δουλειά για να μπορέσει να φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο ετοιμότητας και συνεργασίας. Γιατί αυτή την στιγμή ο Γκετσεβίτσιους ακόμα δεν έχει έρθει, οι Ντραγκίσεβιτς και Σακελλαρίου δεν έχουν συμπληρώσει μία εβδομάδα στην Θεσσαλονίκη.

Ο Άρης δεν θα είναι έτοιμος στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ, ούτε στα δύο παιχνίδια με τον Ηρακλή. Λογικά θα χρειαστεί τουλάχιστον έναν μήνα με πλήρη ρόστερ και δουλειά για να δούμε την ομάδα όπως την θέλει ο Σούλης Μαρκόπουλος. Οπότε υπομονή στο αγωνιστικό κομμάτι...

Υ.Γ.1: Περιμένω περαιτέρω εξήγηση για τα υστερόγραφα στην ανακοίνωση της ΚΑΕ, για... κάστρα , περίεργα καλοκαίρι και σιωπές. Εγώ μπορώ να καταλάβω ποιον εννοεί αλλά από την στιγμή που μπαίνει σε επίσημη ανακοίνωση, περιμένω επίσημη τοποθέτηση. Αν και στον Άρη η τακτική «αόρατοι εχθροί» πάντα... πουλάει. Εδώ και χρόνια.

Υ.Γ.2: Αυτό το... κεκλεισμένων των θυρών κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσει στον Άρη. Μέσα από τα φιλικά «ζεσταίνεις» τον κόσμο, με την κατάλληλη διαχείριση μπορείς ακόμα και να κερδίσεις οικονομικά.

Ας μιλήσουμε επιτέλους για μπάσκετ...
EVENTS