MENU

Άντε να πέσουν λίγο οι παλμοί γιατί φτάσανε στον Θεό και είμαστε και σε... κρίσιμη ηλικία. Όμως, τι ήταν αυτό που ζήσαμε πάλι ρε μάγκες και πόσο αλήθεια μας είχε λείψει; Τι... τάβλα ήταν αυτή που έπεσαν ΟΛΟΙ μετά το “τούβλο” του τρελού του καραφλού; Του... Στεφάνη ντε, του “άμπαλου” που τρώει τα λεφτά του Γιανακόπουλου. Και τι διπλούρα ήταν αυτή μέσα σε μια έδρα που είχαμε ξεχάσει πως είναι να φεύγεις νικητής εδώ και εννιά διαολεμένα χρόνια.

Δεν ήταν μια απλή νίκη αυτή στη Ρωσία. Ήταν ένα διπλό ΠΑΛΙΟΥ Παναθηναϊκού. Της μεγαλύτερης ομάδας που ανέδειξε ποτέ ο ελληνικός αθλητισμός, του καμαριού μας. Το έβλεπες, το ένοιωθες, έκανε μπαμ ρε αδερφέ, πως το ματς αυτό δεν θα έχει καμία σχέση με οποιοδήποτε άλλο φετινό. Δεν γινόταν να το χάσεις, ήταν ΩΣ ΕΔΩ. Ακόμη και όταν σου ξέφευγαν οι Ρώσοι, ακόμη και όταν τους έσπρωχναν τόσο πρόστυχα και ξετσίπωτα οι γκρίζοι λύκοι, μέσα μας ξέραμε οι περισσότεροι ότι η πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα.

Κι όταν σε αυτή την τρελή τελευταία επίθεση η μπάλα έφτασε στον Νικ, όλοι μας σκεφτήκαμε τον Μητσάρα τον Διαμαντίδη και ένα σωρό άλλους “παιδικούς μας ήρωες”. Την πέταξε λοιπόν από το... σπίτι του ο Καλάθαρος και... μέσα! Με ταμπλό κιόλας για να... γλιστράει. Ενα απίστευτο τρίποντο και ένα απίστευτο διπλό που το είχαμε τόσο μεγάλη ανάγκη. Μια νίκη χρυσάφι, μια νίκη ουσίας και ψυχολογίας, μια νίκη που δείχνει πως ΟΤΙ ΚΙ ΑΝ ΓΙΝΕΙ η ομάδα αυτή επιστρέφει ξανά εκεί που ανήκει. Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω, το κουμπί έχει ήδη πατηθεί.

Ο Παναθηναϊκός κέρδισε στη Ρωσία γιατί ήταν ο ορισμός της ΟΜΑΔΑΣ. Με τις τελευταίες του συνεχόμενες νίκες (τρίτο σερί διπλό αισίως) βρήκε ξανά την αυτοπεποίθησή του, γιγάντωσε την ψυχολογία στα αποδυτήρια ενώ ο Πιτίνο πέρασε και στον... τελευταίο την αίσθηση ότι “είμαστε αυτοί που μπορούμε να κάνουμε δυνατά τα... αδύνατα”. Αυτό που είχε στο dna του ο Παναθηναϊκός και με αίμα, δάκρια και ιδρώτα προσπαθεί να το επαναφέρει.

Μια ομάδα με κάτι “μπάλες” ΝΑ που δείχνει και ο Λάνγκφορντ στη φωτογραφιάρα από τα αποδυτήρια που ανέβασε ο “Παπαπέτραρος” και που... σπάει ταμεία στο διαδίκτυο. Μια φωτογραφία ενδεικτική του κλίματος που επικρατεί ΕΝΤΟΣ της ομάδας και που είναι το μεγάλο μυστικό. Γιατί το άλφα και το ωμέγα σε μια ΟΜΑΔΑ είναι τα αποδυτήρια!

Δεν ήταν όμως όλα ευχάριστα απόψε. Γιατί εκεί που είμαστε ανεβασμένοι στον έβδομο ουρανό πρέπει να μας υποχρεώνουν και οι γνωστοί – άγνωστοι να προσγειωθούμε στην ελληνική πραγματικότητα και στα καραγκιοζιλίκια ΤΟΥΣ. Να παραστούμε δηλαδή σε μια στημένη σύσκεψη παρωδία, στην οποία κλήθηκε ο Παναθηναϊκός να μιλήσει με ΠΟΙΟΥΣ και να τους πει ΤΙ; Με τους κύριους ΤΙΠΟΤΑ που εδώ και τόσο καιρό πέρα από την ομάδα τους ξεφτιλίζουν και το ίδιο το άθλημα; Ακόμη και έτσι πάντως ήταν μια καλή ευκαιρία για να καταλάβει και ο τελευταίος τι παιχνίδι παίζουν. Για να πέσουν οι μάσκες και για να γίνει επίσης και αντιληπτό ποιοι τους κάνουν πλάτες και ανέχονται τα καραγκιοζιλίκια τους.

ΟΜΑΔΑ με κάτι «μπάλες» ΝΑ!
EVENTS