MENU

Η «κόντρα» που έχει δημιουργηθεί ανάμεσα στην ΕΟΚ και την πλευρά των εκπροσώπων του Γιάννη Αντετοκούνμπο συνεχίζεται... Μετά τις δηλώσεις του Γιώργου Βασιλακόπουλου, ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων προ ημερών πως οι ατζέντηδες θα κρίνουν την παρουσία του σταρ των Μπακς στην Εθνική Ομάδα το καλοκαίρι, ο μάνατζερ του παίκτη, Γιώργος Πάνου, πέρασε στην αντεπίθεση, κάνοντας λόγο για μία ιστορία, στην οποία ο Βασιλακόπουλος είχε παρομοιάσει τον Γιάννη και τον Θανάση σαν αρκούδες με χαληνάρια.

Το sdna.gr ζήτησε εκ νέου την άποψη του προέδρου της ΕΟΚ, μετά τις διαστάσεις που πήρε το ζήτημα. Ο Βασιλακόπουλος έκανε λόγο για προσπάθεια αποπροσανατολισμού, διέψευσε κατηγορηματικά όσα ανέφερε ο Πάνου λέγοντας χαρακτηριστικά: «Εγώ που αγωνίστηκα να γίνουν Έλληνες να πω αυτά τα πράγματα;» και ξεκαθάρισε εκ νέου πως στην ομοσπονδία θέλουν να δουν τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να φοράει τη φανέλα με το εθνόσημο στα παρκέ της Κίνας. Επιπλέον, έκανε γνωστό πως θα ακολουθήσει τη νομική οδό για το εν λόγω θέμα.

«Τώρα με συγχωρείτε... Ας αφήσουμε την ομάδα και τα παιδιά να χαρούν την μεγάλη επιτυχία. Μιλάμε για μια τεράστια επιτυχία του ελληνικού μπάσκετ. Στα ψεύδη και στις αναλήθειες θα απαντήσουμε και θα τα αποκαταστήσουμε μέσω της νομικής οδού. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος για πια με αυτούς τους ατζέντηδες», δήλωσε αρχικά και συνέχισε λέγοντας για τις δηλώσεις του Γιώργου Πάνου και το διαβατήριο του Γιάννη:

«Είναι απολύτως αναληθή και ψευδή αυτά. Ξέρουν πολύ καλά και οι δύο. Εδώ μας είπαν ότι το διαβατήριο το έβγαλε ένας δικηγόρος. Γιατί δεν ρωτάτε τον κύριο Στυλιανίδη, που ήταν Υπουργός Εσωτερικών και τον κύριο Καλογερόπουλο, που ήταν τότε γραμματέας στην περιφέρεια, για το πώς βγήκε το διαβατήριο; Προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν τον φίλαθλο ελληνικό κόσμο από την μεγάλη επιτυχία των παιδιών αυτών, που τόσους μήνες πριν απέκτησαν το δικαίωμα να είναι στην τελική φάση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος».

Έπειτα, αναφορικά με το αν αυτές οι δηλώσεις των δύο πλευρών μπορούν να δημιουργήσουν πρόβλημα στη συμμετοχή του σούπερ σταρ της ομάδας του Μιλγουόκι στο Παγκόσμιο του 2019, είπε: «Ποιες δηλώσεις; Ποιος τι κάνει αυτές τις δηλώσεις; Αυτοί που δεν τον αφήνουν κατά κάποιον τρόπο να παίξει. Αυτοί παρεξηγήθηκαν γιατί ανέφερα την εταιρεία των ατζέντηδων. Με δικαιώνει αυτό το πράγμα, με τις αναλήθειες και τα ψέματα. Είναι δυνατόν; Εγώ που αγωνίστηκα να γίνουν Έλληνες να πω αυτά τα πράγματα; Τι είναι αυτό;».

Σε ερώτηση για το αν η ΕΟΚ θέλει τον Αντετοκούνμπο στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας, επισήμανε: «Γιατί να μην τον θέλουμε; Δεν κατάλαβα καλά. Γιατί δεν ρωτάτε τον κύριο μάνατζερ γιατί δεν ήρθε να παίξει στα "παράθυρα" αυτά, που ήταν και δύσκολοι αγώνες; Γιατί δεν ήρθε να παίξει;», ενώ όταν του τονίσαμε πως υπήρχαν γεγονότα των Μιλγουόκι Μπακς, στα οποία ο «Greek Freak» έπρεπε να βρίσκεται, απάντησε: «Άρα δεν του επέτρεψαν να έρθει, έτσι;» και «έκλεισε» τις δηλώσεις του στο SDNA λέγοντας: «Να τα χρησιμοποιήσετε, όπως τα είπα. Δεν αφήνουμε τα παιδιά να χαρούν τον μεγάλο άθλο, την μεγάλη επιτυχία. Όλα τα άλλα είναι για αποπροσανατολισμό. Εντάξει; Με τα ψέματα και τις αλήθειες θα τα βρούμε εκεί που πρέπει, με αυτούς τους κυρίους, οι οποίοι παρασιτικά ασχολούνται με τον χώρο του μπάσκετ».

Λίγο αργότερα, ο Βασιλακόπουλος σε θέση του προς όλα τα media ανέφερε: «Σε ώρα μεγάλης χαράς για το ελληνικό μπάσκετ, μια διαδικασία ανακοινώσεων και απαντήσεων δεν προσφέρει καλές υπηρεσίες. Ας μείνουμε στην πρόσφατη σημαντική επιτυχία της Εθνικής ομάδας την οποία κάποιοι επιχειρούν να δηλητηριάσουν με ψεύδη και αναλήθειες, ας αφήσουμε τους πρωταγωνιστές να την απολαύσουν και πιστεύω ότι με τον καιρό θα λύσουμε και όποια άλλα ζητήματα πιθανώς υπάρχουν. Επιτέλους ας αφήσουν ήσυχο το ελληνικό μπάσκετ κάποιοι που κατά συνήθεια το απομυζούν».

Βασιλακόπουλος στο SDNA: «Εγώ που αγωνίστηκα να γίνουν Έλληνες θα έλεγα αυτά τα πράγματα;»
EVENTS