MENU

Η αλήθεια είναι πως αυτή η Εθνική, αυτά τα παιδιά που την εκπροσώπησαν επάξια και όλοι όσοι την απαρτίζουν έχασαν μια τεράστια ευκαιρία να κάνουν το μεγάλο μπαμ στο Ευρωμπάσκετ και να μπουν στη ζώνη των μεταλλίων. Γιατί; Όχι, πάντως επειδή έπαιζαν μ’ έναν ανώτερο αντίπαλο αλλά λόγω του ότι αυτά τα do or die παιχνίδια κρίνονται σε μικρές ή μεγάλες λεπτομέρειες και σ’ εκείνα τα πράγματα που σε οδηγούν στο κάτι παραπάνω. Όταν έχεις σε αυτόν τον αγώνα 10/20 βολές και ο αντίπαλος 20/25 καταλαβαίνεις μοιραία πως θα το πληρώσεις ακριβά. Στοιχειωδώς να σουτάραμε καλύτερα θα είχαμε πάρει την πρόκριση καθώς είμαστε καλύτερη ομάδα από τους Ρώσους.

Από εκεί και έπειτα υπάρχουν επιμέρους στοιχεία που απαρτίζουν την …μικρή εικόνα διότι για τη μεγάλη θα τα πούμε λίγο παρακάτω. Ποια είναι αυτά; Μα, το σκάσιμο συγκεκριμένων παικτών που …κρέμασαν από την κούραση και δεν μπόρεσαν να βγάλουν το ματς σε υψηλούς ρυθμούς. Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα ο Σλούκας (35.49) που έκανε λάθη που δεν συνηθίζει και δεν αντικατοπτρίζουν τη γενική του παρουσία στο Ευρωμπάσκετ. «Πεθαμένος» έφτασε στο φινάλε και ο Καλάθης (36.00) αλλά είχε λίγο μεγαλύτερη σπίθα και βενζίνη αγγίζοντας μια διαμαντίδεια εμφάνιση! Τα ίδια ισχύουν και για Πρίντεζη (33.51), Παπανικολάου (37.24), Μπουρούση (32.33) οι οποίοι ωστόσο μη έχοντας την ευθύνη (τη μπάλα στα χέρια δηλαδή) δεν φαίνονται το ίδιο.

Σε αυτό το κομμάτι ίσως θα έπρεπε να γίνει καλύτερη πνευματική διαχείριση στο πρώτο ημίχρονο. Εκεί, που ο κόουτς έβαλε και έβγαλε μαζικά τη πεντάδα ίσως και να «έχασε» από το υπόλοιπο παιχνίδι αυτούς που ήρθαν από τον πάγκο. Έχει μεγάλο βάρος αυτό το ματς για να μπει ο Παππάς κρύος και να κάνει παππάδες ή ο Μάντζαρης να παίξει άμυνα στον Σβεντ με τον Ρώσο να χαμογελά βλέποντας τον Καλάθη να πηγαίνει στον πάγκο και τον Μάντζαρη να τον αναλαμβάνει όντας παντελώς εκτός ρυθμού (τον τιμώρησε στην πρώτη φάση). Επίσης, θα πρέπει να σημειώσουμε πως οι Ρώσοι οδηγήθηκαν πάρα πολύ νωρίς στις βολές στην τέταρτη περίοδο γεγονός που εξαργύρωσαν στο έπακρο.

Πάμε τώρα στη μεγάλη εικόνα. Δεν υπάρχει περίπτωση αυτή η Εθνική να μην μπει στο κλαμπ των μεταλλίων στις επόμενες διοργανώσεις. Αυτό που χτίστηκε φέτος και ας ξεκίνησε ανορθόγραφα με όλα αυτά που προηγήθηκαν δίνει μια τεράστια ελπίδα για το μέλλον. Για παράδειγμα, Καλάθης, Σλούκας, Παππάς.

Μάντζαρης, Παπαπέτρου, Παπανικολάου, Παπαγιάννης, Αντετοκούνμπο συνθέτουν μια παρέα υψηλού επιπέδου ενώ και τα υπόλοιπα παιδιά μπορούν να έχουν ρόλο.

Αν σε αυτούς προσθέσουμε το «πυρηνικό» όπλο «Giannis», τους Κουφό, Μήτογλου, Ντόρσει, Χαραλαμπόπουλο, Λαρεντζάκη, και Όγκαστ καταλαβαίνουμε τι έρχεται από πίσω και πως ηλικιακά η Ελλάδα έχει το πιο λαμπρό μέλλον απ’ όλους. Παραπάνω δεν αναφέρθηκαν τα ονόματα αθλητών που έχουν δώσει και τη ψυχή τους (π.χ. Μπουρούσης, Πρίντεζης) διότι δεν μπορούν να μπουν σε συζήτηση 10ετιας και άλλων φυσικά νεότερων (δεν μπορούμε να αραδιάσουμε 25 ονόματα).

Η επίσημη αγαπημένη, λοιπόν, μας έδειξε πως μπορεί αν και μας πλήγωσε γιατί δεν πήρε αυτό που άξιζε στο Ευρωμπάσκετ και είναι κρίμα αυτό το κάτι παραπάνω να το χάνεις από τη γραμμή της φιλανθρωπίας!

ΥΓ: Όσοι έκραξαν με καλή βούληση και αγάπη δεν αισθάνονται ντροπή και δεν πρέπει να αισθάνονται. Όσοι, όμως, επένδυσαν στην καταστροφή και τους έτρεχαν τα σάλια για καρέκλες καλά θα κάνουν να πάνε μια βόλτα στον καθρέφτη. Η Εθνική είναι πάνω απ’ όλα.

ΥΓ2: Το ελληνικό μπάσκετ θέλει βελτιώσεις και πάντα εχθρός του καλού είναι το καλύτερο αλλά 30 χρόνια σε επίπεδο εθνικών ομάδων (Άντρες, Έφηβοι, Παίδες) πρωταγωνιστεί.

ΥΓ3: Βέβαια για να συζητάμε θα πρέπει να δούμε τι θα γίνει με τα παράθυρα της ΦΙΜΠΑ και ποιοι παίκτες θα παίξουν στα προκριματικά κατά τη διάρκεια της σεζόν και πως θα εμφανιστούν τελικά οι Εθνικές στα τελικά των διοργανώσεων. Από αύριο θα μπούμε σε μεγάλο πρόβλημα.

«Σκασμένοι»... ήρωες
EVENTS