MENU

Οι Λος Άντζελες Λέικερς έφτασαν πολύ κοντά στη νίκη στο Game 4 της σειράς με τους Μινεσότα Τίμπεργουλβς αλλά τελικά ηττήθηκαν με 116-113. Έτσι, πλέον η ομάδα του Τζέι Τζέι Ρέντικ έχει ένα πολύ δύσκολο έργο μπροστά της, καθώς πρέπει να γυρίσει την σειρά από το 3-1 και να πάρει τρεις συνεχόμενες νίκες.

Όμως, οι «Λιμνάνθρωποι» έχουν έντονα παράπονα από την διαιτησία, η οποία ήταν καθοριστική για την διαμόρφωση του τελικού αποτελέσματος. Οι λάθος αποφάσεις των διαιτητών ήταν πολλές και δεν επέτρεψαν στους Λέικερς να πάρουν τη νίκη στο τέλος.

Αρχικά, o Όστιν Ριβς ολοκλήρωσε τον αγώνα με 5 φάουλ και έτσι δεν μπορούσε να παίξει δυνατή άμυνα και να βοηθήσει στο πίσω μισό του παρκέ. Ωστόσο, τα δύο από αυτά όχι μόνο δεν είναι αμυντικά φάουλ, αλλά θα μπορούσαν εύκολα να χρεωθούν επιθετικά στον Ρούντι Γκομπέρ.

Στην πρώτη φάση, ο Γκομπέρ κάνει κινητό σκριν και στη συνέχεια βρίσκει και με το χέρι του το κεφάλι του Ριβς, με τους διαιτητές να σφυρίζουν φάουλ υπέρ του. Αργότερα, ο Ριβς δεν πηδάει για το ριμπάουντ και ο Γκομπέρ του ρίχνει αγκωνιά και του ανοίγει τη μύτη, με τον σέντερ να κερδίζει ξανά φάουλ.

 

Μάλιστα, ο Γκομπέρ θα έπρεπε να έχει αποβληθεί από τον αγώνα με Flagrant 2, καθώς έβαλε το χέρι του στον σβέρκο του Λεμπρόν και τον έσπρωξε με δύναμη, αλλά οι διαιτητές έδωσαν μόνο Flagrant 1, αντί να τον στείλουν στα αποδυτήρια.

Αργότερα, στην τρίτη περίοδο, εκεί που οι Τίμπεργουλβς έριξαν τη διαφορά, ο Άντονι Έντουαρντς κάνει... διπλό eurostep, με τους διαιτητές να μην καταλογίζουν βήματα. 

Ακόμη, ο Ραντλ ξεκάθαρα έχει κόψει την πάσα του Ριβς προς τον Λεμπρόν Τζέιμς με το πόδι, όμως η κατοχή δίνεται για τους «Λύκους». Κάτι παρόμοιο έγινε και κοντά στο φινάλε του ημιχρόνου, με τον παίκτη των Τίμπεργουλβς να κλωτσάει έξω την μπάλα και να κερδίζει την κατοχή.

Τέλος, περνάμε στις δύο πιο κρίσιμες φάσεις του ματς. Με περίπου 30" στο χρονόμετρο για το τέλος του ματς και με τους Λέικερς να χάνουν με έναν πόντο, ο Τζέιντεν ΜακΝτάνιελς αντί να πηγαίνει side-to-side βάζει το πόδι του μπροστά στον Λούκα Ντόντσιτς και τον ρίχνει στο έδαφος. Αντί να δοθεί φάουλ και βολές στον Σλοβένο σούπερσταρ, οι «Λιμνάνθρωποι» αναγκάζονται να καλέσουν το τελευταίο τους τάιμ άουτ. Μάλιστα, είχαν μείνει λίγα δευτερόλεπτα για την επαναφορά και έτσι έγινε λάθος στην συνέχεια. Σημειώνεται πως αυτή είναι η μόνη φάση που το ΝΒΑ μέσω του report παραδέχθηκε πως υπήρξε φάουλ, χωρίς βέβαια αυτό να αλλάζει πλέον τα πράγματα.

Στην φάση που έκρινε το ματς, ο Λεμπρόν σταματάει τον Έντουαρντς, ο οποίος βγάζει την μπάλα έξω. Ωστόσο, μετά το challenge των «Λύκων» ο «Βασιλιάς» χρεώθηκε με βολές και ο αστέρας των Τίμπεργουλβς οδηγήθηκε στις βολές. Οι Λέικερς δεν είχαν άλλο τάιμ άουτ και έτσι δεν μπορούσαν να κάνουν challenge για την αλλαγή της απόφασης και ο Έντουαρντς ανέβασε την διαφορά στους τρεις.

Ο Λεμπρόν έχει βρει το χέρι του Έντουαρντς, ωστόσο δεν πρόκειται για φάουλ, καθώς σε τέτοιες καταστάσεις ο κανονισμός του ΝΒΑ είναι ξεκάθαρος: Το χέρι είναι μέρος της μπάλας.

Βέβαια, αξίζει να σημειωθεί πως σε ολόκληρη τη σειρά οι Λέικερς έχουν δει πολλές λάθος αποφάσεις κατά τους. Στο Game 2 κατάφεραν να πάρουν τη νίκη, αλλά και πάλι έπρεπε να τα βάλουν με... 8. Χαρακτηριστικές φάσεις είναι οι δύο που ακολουθούν.

Ο Ντόντε ΝτιΒιντσέντζο χτυπάει τον Τζάρεντ Βάντερμπιλτ στον λαιμό με τον αγκώνα του και δίνεται αμυντικό φάουλ. Τελικά, χρεώθηκε επιθετικό, αλλά για να γίνει αυτό ο Τζέι Τζέι Ρέντικ αναγκάστηκε να σπαταλήσει πολύ νωρίς το challenge.

Ακόμη, ο ΜακΝτάνιελς, ο οποίος στο Game 4 έβαλε την... τρικλοποδία στον Ντόντσιτς, στο Game 2 αφού βρέθηκε στο έδαφος «κλείδωσε» με τα πόδια του αυτό του Σλοβένου και τον έριξε στο έδαφος, με τους ρεφς να... κλείνουν τα μάτια.

Τέλος, πρέπει να γίνει και μία αναφορά στο Game 3, καθώς οι οπαδοί των Τίμπεργουλβς πήγαν στο γήπεδο με σφυρίχτρες (κάτι που απαγορεύεται) και σφύριζαν σε πολλές φάσεις. Μετά τον αγώνα, οι παίκτες των Λέικερς έκαναν έντονα παράπονα για αυτό, καθώς μπερδευόντουσαν. Χαρακτηριστική είναι η φάση που ο Ντόντσιτς σταματάει στην άμυνα και ύστερα λέει στους διαιτητές πως άκουσε σφύριγμα.

Οι Λέικερς δεν έχουν παίξει το καλύτερό τους μπάσκετ, δεν έχουν το μέγεθος που χρειάζονται, ωστόσο αν είχαν καλύτερη διαιτησία θα μπορούσε εύκολα η σειρά να ήταν στο 2-2 και να μιλάμε για ένα τελείως διαφορετικό Game 5.

Η «σφαγή» των Λέικερς στο Game 4 με τους Τίμπεργουλβς και η... επιβεβαίωση του NBA (vids)