MENU

Κύπελλο Ελλάδος και Super Cup. Δύο τίτλοι για τον Ολυμπιακό, συν την πρόκριση στο Final Four. Τρίτη θέση στην Ευρώπη, δεύτερη στην Ελλάδα. Δίκαια. Η γεύση που αφήνει το 2023-24 στους «ερυθρόλευκους», είναι πικρή. Οι πρώτες ώρες απ’ την απώλεια, δεν συνδυάζονται ποτέ με «καθαρό μυαλό». Στεναχώρια, εκνευρισμός, αγανάκτηση, όλα μαζί έρχονται και γίνονται ένα κράμα συναισθήματος. 

Χρόνος για χάσιμο όμως, δεν υπάρχει. Ο Ολυμπιακός απ’ το βράδυ της Παρασκευής κιόλας, έπρεπε ήδη να έχει μπει στη διαδικασία «χτισίματος» για το 2024-25. Πεισμώνοντας απ’ την αποτυχία του, αλλά και απ’ την απόλυτη επιτυχία του αιώνιου. Κάτι που πάντα επηρεάζει τα δεδομένα που διαμορφώνονται. 

Για τον Ολυμπιακό το αυτονόητο και εκείνο που δε θα έπρεπε καν να συζητιέται ακόμη, αφορά τον Γιώργο Μπαρτζώκα. Εμείς πρώτοι του ασκούμε κριτική η οποία αφορά θέματα συμπεριφοράς. Όχι προπονητική αξία, ικανότητα δημιουργίας ομάδας και σωστής στελέχωσης. Η εποικοδομητική κριτική, προφανώς και είναι απαραίτητη όσο κι αν δεν αρέσει. Όπως απαραίτητη είναι και η απουσία οποιασδήποτε συζήτησης αναφορικά με το τι πρέπει να γίνει από εδώ και πέρα. 

Ήδη έπρεπε να έχει κληθεί ο Γιώργος Μπαρτζώκας απ’ τους ιδιοκτήτες της ΚΑΕ Ολυμπιακός. Προκειμένου να δώσουν στον προπονητή που τους… έσωσε ουσιαστικά, ένα συμβόλαιο αντάξιο των ικανοτήτων του. Η σχέση ιδιοκτησίας-προπονητή είναι δεδομένη, η σχέση Μπαρτζώκα-Ολυμπιακού είναι οπαδική, οπότε όποια συζήτηση για το ζήτημα του συμβολαίου πέραν του μισάωρου, θα προξενήσει άσχημη εντύπωση. 

Η υποχρέωση της ΚΑΕ Ολυμπιακός και των αδερφών Αγγελόπουλων, δε σταματά εκεί. Το συμβόλαιο στον Μπαρτζώκα με κάλυψη των θέλω του και για αρκετά έτη, είναι μόνο η αρχή. Επιτέλους, πρέπει να στηριχθεί με τα κατάλληλα εχέγγυα ο κόουτς των «ερυθρόλευκων». 

Πάντα δηλώνει πως οι ιδιοκτήτες του κάνουν τα μεταγραφικά χατίρια, όμως οι συχνές δηλώσεις του για τη διαφορά των μπάτζετ με τα «βαριά» ευρωπαϊκά πορτοφόλια, δεν φανερώνουν αυτό. Δείχνουν ένα παράπονο που κρύβεται για το καλό του Ολυμπιακού απ’ τον κόουτς Μπαρτζώκα. 

Συμβόλαιο και αμέσως μετά, μπάτζετ αντάξιο των ομάδων κορυφής. Ικανό να φέρει στο λιμάνι τους παίκτες που όντως θα κάνουν τη διαφορά και δε θα αποτελούν λαβράκια ή ευκαιρία εξέλιξης πριν κάνουν το παραπάνω βήμα. Παίκτες ταλαντούχοι, επιλογές του Μπαρτζώκα, με την προσωπικότητα και την ποιότητά τους να μην αμφισβητούνται. 

Επιτέλους να δοθεί η δυνατότητα στον προπονητή του Ολυμπιακού, να… κλείσει την ψαλίδα. Αγωνιστικά το έχει πετύχει σχεδόν στον απόλυτο βαθμό. Γι’ αυτό και τα τρία σερί Final Four. Όμως αυτό το βηματάκι που χωρίζει τους «ερυθρόλευκους» απ’ την κορυφή, δεν έχει γίνει μια τριετία τώρα. Καιρός να το κάνουν. 

Το μεγαλύτερο μπάτζετ στη σύγχρονη ιστορία του Ολυμπιακού. Αυτό πρέπει να παρέχουν οι Αγγελόπουλοι στον προπονητή τους. Φανερώνοντας έτσι την έμπρακτη στήριξή τους. Προκειμένου να φτάσει η ομάδα του λιμανιού στη θέση να μη θεωρεί υπέρβαση το FinalFour, αλλά οτιδήποτε πλην κορυφής να θεωρηθεί αποτυχία. 

Έτσι θα κριθεί σωστά ο Γιώργος Μπαρτζώκας. Ένας κόουτς ο οποίος έτσι κι αλλιώς έχει κριθεί: Είναι προπονηταράς, παρά τα θεματάκια συμπεριφοράς που θα μπορούσε να λύσει. Φυσικά αυτό δεν επηρεάζει σε κάτι τον Ολυμπιακό, μάλιστα είναι αγαπητός και στον κόσμο των «ερυθρόλευκων». Το έδειξαν παρά την πίκρα, με την υποδοχή και την αποθέωσή του στο ΣΕΦ το βράδυ μετά το χαμένο πρωτάθλημα.  

Πάντα ο χρόνος φέρνει μαζί και την όποια φθορά. Αυτή για τον κόουτς Μπαρτζώκα δεν μπορεί και δεν πρέπει να έρθει, λόγω των προνομίων που δεν απολαμβάνει σε επίπεδο μπάτζετ. Όσο συνεχίζει σε αυτή τη φιλοσοφία το κλαμπ, προφανώς η αποδόμηση Μπαρτζώκα θα είναι όλο και πιο πιθανή. Συγχρόνως και άδικη. 

Καιρός να του δώσουν οι Αγγελόπουλοι εκείνα τα εχέγγυα που του αξίζουν αποδεδειγμένα. Φτάνει στην πηγή διαρκώς, κάποια στιγμή πρέπει να αντιληφθούν τι είναι εκείνο που φρενάρει το να πιει νερό ο Ολυμπιακός. Αυτή την τελική ώθηση, θα τη δώσουν οι ιδιοκτήτες με ένα μεγάλο μπάτζετ, το οποίο θα συγκαταλέγεται στις πιο ακριβές ομάδες της Ευρώπης. 

Συμβόλαιο εν λευκώ, μπάτζετ και αφήστε τον να κάνει τη δουλειά του. Αμφιβάλει κανείς πως θα τα καταφέρει ο κόουτς Μπαρτζώκας στο τέλος; Όχι, αρκεί να έχει τα εχέγγυα που του αξίζουν. Άμεσα.

Ανάγκη η έμπρακτη στήριξη σε Μπαρτζώκα: Νέο συμβόλαιο και μπάτζετ κορυφής