MENU

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για τα λεφτά και τις επιλογές αυτή τη σεζόν: «Όλα αυτά έγιναν πέρσι τον Μαϊο. Εκεί που νόμιζαν όλοι ότι καταρρέουμε, εμείς είχαμε την δυνατότηα να χτίσουμε την επόμενη ομάδα. Και ήρθε ο Σλούκας με τον Ναν να τα αλλάξουν όλα. Η αλήθεια είναι ότι εκεί που μας χλεύαζαν όλοι, εμείς σφίξαμε τα δόντια και το κάναμε πλεονέκτημα. Ξέραμε ότι θα επιστρέψουμε και θα δώσουμε στον κόσμο αυτό που του αξίζει, γιατί υπάρχει πείσμα, εγωισμός και πάνω από όλα χρήματα. Πέρσι στα μέσα της περιόδου ο Δ.Γιαννακόπουλος είχε δώσει το έναυσμα σε κάποιους ανθρώπους της ομάδας ότι πρέπει να κάνουμε υπομονή να τελειώσει η σεζόν και ότι την επόμενη χρονιά θα δούμε πράγματα που δεν έχουμε ξαναδεί. Θυμάμαι μετά από ήττες πέρσι λέγαμε στον κόσμο να κάνει υπομονή. Τώρα πλέον είναι υπομονή».  

Για το δώρο που πρέπει να στείλουν στον Μίχαλιουκ: «Ο Ναν άλλαξε τις ισορροπίες στην Ευρωλίγκα, αλλά ο Σλούκας είναι το σημείο αναφοράς. Γιατί οι Έλληνες παίκτες είναι αυτοί που μπορούν να αλλάξουν τα αποδυτήρια, ο Ναν είναι το κερασάκι στην τούρτα. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως με τον Σλούκα έγιναν διάφορα πράγματα που δεν πρέπει να ξεχνάμε.

Για την ατάκα του Σίμτσακ ότι πλέον οι παίκτες παρακαλάνε να έρθουν στον Παναθηναϊκό: «Δεν χρειάζεται ούτε να μας παρακαλάνε ούτε εμείς να παρακαλέσουμε κάποιους παίκτες, γιατί αυτοί που θα έρθουν είναι συγκεκριμένοι. Πολλοί που μας χλεύαζαν και μας γύρναγαν την πλάτη θα ήθελαν πολύ να είναι στην θέση του Παναθηναϊκού, δεν χρειάζεται να αναφερθούμε σε ονόματα, αλλά αν δούμε την πορεία του Παναθηναϊκού αυτοί που μας πίστεψαν δικαιώθηκαν»

Για το αν το κουμπί το πάτησε ο Σλούκας: «Το κουμπί το πάτησε ο Λεσρό, ο Σλούκας, ο Βιλντόζα το πάτησε ο Μήτογλου, το πάτησαν όλοι, αλλά ο Σλούκας είναι αυτός που είπε καθίστε εδώ είναι ο Παναθηναϊκός. Είχα πει ότι στο 2-0 η ομάδα είναι πανέτοιμη πνευματικά να πάρουμε το πρωτάθλημα. Ο βασικός λόγος που ήμασταν πανέτοιμοι ήταν ο Πάρης γιατί αυτό που ζήσαμε με τον Πάρη μας τσάκισε και όταν έγινε το μοιραίο ξέραμε όλοι ότι δεν μπορούμε να το αφήσουμε έτσι. Όταν φύγαμε από την κηδεία του Πάρη ξέραμε ότι θα πάρουμε το πρωτάθλημα. Ήξερε και εκείνος και το έλεγε ότι θα πάρουμε την Ευρωλίγκα. Ήταν ισχυρό το κίνητρο μας μετά από αυτό που έγινε με τον Πάρη»

Για την κατάσταση στο ΣΕΦ: «Για την κατάσταση ήταν φρικτή, όχι μόνο για εμάς, αλλά κυρίως για όλους τους παίκτες και τους προπονητές» 

Για τον κόσμο σήμερα: «Είναι πραγματικά απίστευτο αυτό που συμβαίνει φέτος με τον κόσμο, εμείς μάθαμε ότι έμειναν 3.000 φίλαθλοι απέξω».

Πρόσθεσε επίσης: «Ποιος θα περίμενε ότι μέσα σε ένα χρόνο ο Παναθηναϊκός θα πάρει την Ευρωλίγκα με MVP τον Σλούκα και θα έπαιρνε το πρωτάθλημα με 30 πόντους του Σλούκα. Ο ίδιος έλεγε μέσα ότι αν έγραφα στο χαρτί τι περιμένω από την ερχόμενη σεζόν δεν θα έβαζα 30 πόντους στον 5ο τελικό, θα έκοβα κάτι. Ο Κώστας κρατούσε μέσα του όλα αυτά τα λόγια τους στις δηλώσεις για πολύ καιρό, είχε πως θα μιλούσε μόνο για την κούπα του πρωταθλητή δίπλα μου, γιατί θέλω να αποδείξω στο γήπεδο, για να μην λένε ότι θέλω πρώτα να μιλήσω πριν παίξω. Σήμερα αυτά που είπε τσάκισαν κόκκαλα»

Για τις περσινές κακές βραδιές του Παναθηναϊκού την περασμένη σεζόν: «Όταν υπάρχει και το συναίσθημα υπάρχει και ντροπή, παίρνεις στο σπίτι περισσότερα από αυτά που πρέπει στο σπίτι, αυτό δεν κάνει καλό στην υγεία. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ερχόμαστε από τα χαμηλά και πρέπει ταπεινά να προσπαθήσουμε να πάρουμε το πρωτάθλημα»

Για την ομιλία του Αταμάν στην αρχή της σεζόν: «Η ομιλία του Αταμάν στην πρώτη προπόνηση είναι μια ομιλία που μας συγκλόνισε όλους. Μαζεύει τους παίκτες και λέει δεν γνωρίζουμε ούτε τα ονόματα μας, το μόνο που θέλω να σας πω είναι ότι δεν έχετε καμία δικαιολογία, πρέπει να πάρουμε την Ευρωλίγκα και το πρωτάθλημα. Ο Σλούκας έλεγε και κρατούσε χαμηλά την μπάλα. Ο μοναδικός στόχος ήταν η Ευρωλίγκα»

Για το ποιο είναι το μεταγραφικό στίγμα για την επόμενη χρονιά: «Από Δευτέρα θα κάτσουμε να συζητήσουμε δυο τρία πράγματα. Βλέπουμε την αγορά, οι κινήσεις μας θα είναι στοχευμένες. Έχουν γίνει τρεις μεταγραφές ήδη, ο Γκραντ, ο Ναν και ο Γκριγκόνις».   

Για την παρουσία του Σπανούλη στην Εθνική: «Θεωρώ ότι ο Σπανούλης θα μεταμορφώσει την Εθνική, γιατί τα πρώτα δείγματα του είναι εντυπωσιακά. Δεν πίστευε κανείς από την πρώτη σεζόν ότι θα βγάλει αυτά τα δείγματα σαν προπονητής. Ανέκαθεν ο Παναθηναϊκός στήριζε την Εθνική»

Κοντός στην Μagic Euroleague: «Όταν φύγαμε από την κηδεία του Πάρη Δερμάνη ξέραμε ότι θα πάρουμε το πρωτάθλημα»