MENU

Η χώρα βιώνει τις τελευταίες μέρες το πρώτο «καυτό» κύμα του καλοκαιριού. Συνεχόμενος καύσωνας, με το κράτος να παίρνει τα μέτρα του. Ειδικά την Τετάρτη δεν λειτούργησαν ούτε τα σχολεία, δημόσιο υπάλληλοι δεν πήγαν στις εργασίες τους, προκειμένου να αποφευχθούν σοβαρά προβλήματα από τη ζέστη και τα σαραντάρια της θερμοκρασίας. 

Σε όλη την Ελλάδα ίσχυσαν αυτά. Στο ΣΕΦ ίσχυσε ένας διαφορετικός νόμος. Αυτός του «φτιάξε και σε μένα το κλιματιστικό με δικά σου λεφτά ρε μπάρμπα». Από τον πρώτο τελικό, φάνηκε πως οι συνθήκες διεξαγωγής αγώνα σε αυτή τη ζέστη, είναι απλά απάνθρωπες. Στο Game 2 η κατάσταση ήταν όχι απλά ανυπόφορη, αλλά άκρως επικίνδυνη. 

Ένα κλειστό εντελώς ακατάλληλο, ωρολογιακή βόμβα ακόμη και για την υγεία ανθρώπων. Θυμίζοντας τον καύσωνα του ’87 στα ματς της Εθνικής Ελλάδας (όπως μας έλεγαν οι πιο παλιοί), με τη διαφορά πως από τότε έχουν περάσει 37 χρόνια. Είναι η έδρα κορυφαίας μπασκετικής ομάδας, την οποία διοικούν σημαντικοί επιχειρηματίες και τελικά δεν μπήκαν στον κόπο να πάρουν πρωτοβουλία για να φτιαχτεί ο κλιματισμός και να υπάρχουν έστω ανθρώπινες συνθήκες. 

Χιλιάδες φίλαθλοι σε κλειστό χώρο που έμοιαζε με κατσαρόλα που βράζει απ’ τη ζέστη. Προσπαθούσαν με οτιδήποτε κρατούσε ο καθένας να κάνουν αέρα, για να αντέξουν τη «λάβα». Ο προπονητής του Ολυμπιακού έκανε δηλώσεις και έμοιαζε λες και κάποιος τον έριξε σε πισίνα. Ο αντίστοιχος του Παναθηναϊκού φόρεσε t-shirtαπό ένα σημείο και μετά, επειδή δεν άντεχε με πουκάμισο και γραβάτα. 

Το πρόγραμμα «ανακαινίζω-Εξοικονομώ» το πήγε σε άλλη διάσταση ο Ολυμπιακός. Κάνεις αίτηση στο κράτος και δεν χρειάζεται να συμμετάσχεις με 30-50% επί του κόστους. Στο χαρίζει εξ ολοκλήρου η Πολιτεία! 

Οι αθλητές κορυφαίου επιπέδου, πρέπει να έχασαν 3-4 κιλά επειδή έτρεχαν πάνω-κάτω σε ένα κλειστό που έμοιαζε με σάουνα. Το πιο σοβαρό όμως, είναι το πώς επέτρεψαν να γίνει αγώνας σε τέτοιες συνθήκες. Ξαναλέμε, σε μέρα όπου το κράτος δεν επέτρεψε να λειτουργήσουν τα σχολεία, άφησαν χωρίς δεύτερη σκέψη να μαζευτούν χιλιάδες άνθρωποι σε ένα κλειστό γήπεδο. Μεταξύ αυτών, μεγάλοι σε ηλικία, άτομα που ανήκουν σε ευαίσθητες και ευπαθείς ομάδες. Σε χώρο όπου πέραν της ζέστης, υπάρχει και η δεδομένη επιβάρυνση για τον καθένα λόγω των ακραίων συναισθημάτων. Αγωνία, υπερβολική χαρά, υπερβολική στεναχώρια, όπως γίνεται σε αθλητικές αναμετρήσεις τέτοιου επιπέδου. 

Το πλέον εξωφρενικό, είναι πως η ΚΑΕ Ολυμπιακός δεν μπήκε καν στον κόπο να λύσει το πρόβλημα. Γνωρίζοντας πως θα περάσει το ΣΕΦ σε αυτή, το κόστος για να φτιαχτεί ο κλιματισμός δεν θα ήταν λεφτά που θα πήγαιναν χαμένα. Όμως επιλέχτηκε τελικά να ρισκάρουν αυτές τις συνθήκες τέλεσης αγώνα, απλά και μόνο για να φτιαχτεί δωρεάν απ’ το κράτος!

Γιατί είναι γνωστό πως ο κλιματισμός ήταν απ’ τα πρώτα στη λίστα των εργασιών που θα πληρώσει το κράτος μετά από αίτημα της ΕΟΚ, με αφορμή το Προολυμπιακό Τουρνουά. Οπότε εδώ και μήνες αφέθηκε στην τύχη του το θέμα, πάρθηκε το ρίσκο να ξεφτιλιστεί το μπάσκετ με την εικόνα καύσωνα εντός κλειστού γηπέδου, παίζοντας… στα ζάρια την υγεία ανθρώπων, απλά και μόνο για να γλιτώσει η ΚΑΕ Ολυμπιακός το κόστος. 

Το να φτάσει κάποιος τόσο χαμηλά απλά για να γλιτώσει ένα κόστος που για τέτοιες τσέπες δεν είναι τόσο μεγάλο, είναι η επιτομή της ντροπής. Η ΕΟΚ και το κράτος συνολικά, μην ξεχάσουν να πανηγυρίσουν μόλις ολοκληρωθούν οι εργασίες και διεξαχθεί το προολυμπιακό τουρνουά. Μέχρι τότε, ελπίζουμε να έχει φύγει η υγρασία απ’ τον ιδρώτα των ανθρώπων στον τελευταίο εντός έδρας αγώνα της επί τριετίας συμμετέχουσας στο Final Four, ΚΑΕ Ολυμπιακός.

Ο Ολυμπιακός μπήκε στο πρόγραμμα «Ανακαινίζω-Εξοικονομώ» για το κλειστό-ωρολογιακή βόμβα υγείας!