MENU

Σε όλα υπάρχει ένα όριο. Μία στιγμή που λες φτάνει, μέχρι εδώ. Ωστόσο ΕΟΚ και ΚΕΔ φαίνεται πως έχουν υιοθετήσει το σλόγκαν του Ολυμπιακού «μέχρι τέλους» και επιθυμούν να στείλουν το ελληνικό μπάσκετ στην απόλυτη καταστροφή. Γιατί η μοναδική επιτυχία τους μέχρι τώρα είναι πως τρυπάνε κάθε φορά τον πάτο του βαρελιού και έχουν όμηρο το ελληνικό μπάσκετ.

Ο μεγαλύτερος κερδισμένος από το χθεσινό ματς στο ΣΕΦ ήταν το ελληνικό μπάσκετ. Οι μάσκες έπεσαν, αν και έχει γίνει από καιρό, η αλήθεια φάνηκε στο παρκέ του φαληρικού γηπέδου και τα όσα όλη η Ελλάδα παρακολούθησε συνιστούν ντροπή για το μπάσκετ μας. Για τη χώρα μας και για τους υπεύθυνους και αρμόδιους σε ΕΟΚ/ΚΕΔ και Κυβέρνηση. 

Κι αν η Πολιτεία δεν αντιδράσει σε όλο το σύστημα, θα είναι κι αυτή συνένοχη στην ομηρία του ελληνικού μπάσκετ. Αν θες να φιλοξενείς μεγάλες διοργανώσεις, όπως ένα Προολυμπιακό Τουρνουά, και να έχεις την πρωταθλήτρια Ευρώπης θα πρέπει να τα αξίζεις. Και η Κυβέρνηση όχι απλώς δεν τα αξίζει, αλλά σφυρίζει αδιάφορα στη νέα τάξη πραγμάτων που καταδυναστεύει το ελληνικό μπάσκετ.

Η ελπίδα λένε πεθαίνει πάντα τελευταία. Αλλά στο τέλος πεθαίνει. Αν μετά από όσα συνέβησαν στο ΣΕΦ δεν σηκωθεί κάποιος από τον θρόνο του να πάρει θέση, δεν βγει μία ανακοίνωση από την πλευρά της ΕΟΚ και δεν υπάρξει καμία αντίδραση, καλό θα ήταν να μαζέψουν τα μπογαλάκια τους και να φύγουν. Ο χρόνος τελείωσε και η υπομονή από όλους εξαντλήθηκε.

Η σειρά των τελικών του φετινού πρωταθλήματος έχει αλλοιωθεί από το πρώτο παιχνίδι. Από τα πρώτα σφυρίγματα επιβεβαιώθηκε αυτό του πίστευαν και φοβόντουσαν όλοι. Πως η νέα τάξη πραγμάτων θα κάνει... all in και θα θέσει σε λειτουργία όλο το σύστημα. Κι αν στο Game 1 ήταν το ορεκτικό, στον δεύτερο τελικό οι... γκρίζοι λύκοι του έδωσαν και κατάλαβε.

Το θέμα ήταν όμως πως και ο Παναθηναϊκός κατάλαβε. Έπιασε το μήνυμα. Έπαθε και έμαθε. Και όπως το είχε πει και ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, θα δημιουργηθεί ομάδα που θα κερδίζει και τη διαιτησία.

Στο Game 3 τα πράγματα, και με τη σειρά στο 2-0 ήταν πιο χαλαρά. Ένα 40-60% κατά του Παναθηναϊκού με την ασφάλεια του Game 4. Γιατί στο μυαλό τους το είχαν αλλιώς. Εντελώς αλλιώς. Οι πρωταθλητές Ευρώπης όμως τους το χάλασαν. 

Τα όσα συνέβησαν στον τέταρτο τελικό πήγαν το ελληνικό μπάσκετ στο χείλος του γκρεμού. Εκεί που δεν υπάρχει επιστροφή. Τα όσα είδε όλη η Ελλάδα στο παρκέ του ΟΑΚΑ ήταν η απόλυτη ξεφτίλα των ΕΟΚ/ΚΕΔ. Ήταν το ξεμπρόστιασμα της νέας τάξης πραγμάτων και του συστήματος που έχει στηθεί στις πλάτες του ελληνικού μπάσκετ.

Το «μέχρι τέλους» της ΕΟΚ όμως μετατράπηκε σε «μέχρι εδώ» από όσους αγαπούν το μπάσκετ και είναι αρρωστάκια με την πορτοκαλί μπάλα. Ο καφές χύθηκε κύριοι. Αν δεν ντρέπεστε που φέρατε το ελληνικό μπάσκετ μέχρι εδώ είστε επικίνδυνοι. Αν έχετε έστω και λίγη τσίπα, παραδεχθείτε ότι αποτύχατε παταγωδώς και παραιτηθείτε. Έστω την ύστατη ώρα κάντε το σωστό.

ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΟΜΗΡΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΠΑΣΚΕΤ!

O Παναθηναϊκός δεν κέρδισε απλώς έναν τελικό χθες. Δεν επέστρεψε από μία σειρά που ήταν στο εις βάρος του 2-0. Δεν έχει απλώς ένα match ball τίτλου την Παρασκευή. Αλλά το κυριότερο εξέθεσε το σύστημα, τις ΕΟΚ/ΚΕΔ και τη νέα τάξη πραγμάτων. Κατέβηκε σε έναν «πόλεμο» με 12 άτομα και εξόντωσε μία ολόκληρη στρατιά.

Όσον αφορά το αγωνιστικό, τίποτα δεν τελείωσε χθες. Λογικοί οι πανηγυρισμοί, γιατί το σύστημα έζησε την απόλυτη ξεφτίλα του, αλλά υπάρχει ακόμα ένα ματς. Ακόμα ένα παιχνίδι που θα ολοκληρώσει την πιο ιστορική ανατροπή στο ελληνικό μπάσκετ. Κι ας μην έχει σημασία όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα.

Γιατί πραγματικά σε όσα συμβαίνουν και με όσα βλέπουμε, το πρωτάθλημα του Παναθηναϊκού θα είναι το λιγότερο. Η νίκη κόντρα στο σύστημα θα είναι ο άθλος. Ακόμα ένας άθλος μετά την κατάκτηση της Euroleague. Ακόμα ένα λοιπόν...

Και κάτι ακόμα τελευταίο. Μην τρέφετε αυταπάτες πως το σύστημα θα σταματήσει. Στον τελευταίο τελικό θα ρίξει όλα του τα χαρτιά στο παρκέ, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Θα τα παίξει όλα για όλα, γιατί το θράσος τους δεν έχει όρια και δεν γνωρίζουν από ηθικούς φραγμούς. Τη δουλειά τους να κάνουν κι ας είναι καλά η καρέκλα του θεσμικού ρόλου.

Υ.Γ. Πραγματικά ένα «μπράβο» στον κόσμο του Ολυμπιακού, που πέρα από το συμβάν στην άφιξη του Παναθηναϊκού, ήταν εξαιρετικός και έδειξε πως το επίπεδο έχει ανέβει στις εξέδρες στη χώρα μας. Τουλάχιστον στο μπάσκετ.

Υ.Γ.2 Το Βάσω Τσαρούχα στο Game 5 δίνεται ως πιθανό ή είναι ήδη φραγμένο;

ΕΟΚ, ΚΕΔ, διαιτητές, ακούτε; Σας ξεμπρόστιασε ο πρωταθλητής Ευρώπης!