MENU

Στις 15 Ιουνίου 2018, η ΚΑΕ Ολυμπιακός εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: «Η ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ καλεί την ΕΟΚ/ΚΕΔ να σταματήσει να εκτίθεται και ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ στον τελευταίο τελικό της σεζόν, στον αγώνα που θα κρίνει τον τίτλο, η επιλογή των τριών διαιτητών να γίνει ανάμεσα στους κορυφαίους ΔΙΕΘΝΕΙΣ Έλληνες διαιτητές και μόνο».

Σήμερα, 6 χρόνια μετά, τον τελικό που θα κρίνει τον φετινό πρωταθλητή θα διευθύνουν τρεις διαιτητές εκ των οποίων ΚΑΝΕΝΑΣ δεν είναι διεθνής. Παπαπέτρου, Θεoνάς δεν παίζουν διεθνείς αγώνες και ολοκληρώνουν σήμερα την καριέρα τους καθώς πήραν χαριστικά έναν χρόνο παράταση από τη διοίκηση της ΕΟΚ, ενώ και ο Μαγκλογιάννης δεν έχει υπάρξει διεθνής διαιτητής.

Κι όμως, σήμερα η ΚΑΕ Ολυμπιακός. Σιωπά διότι το «μέχρι τέλους» έφερε το αποτέλεσμα που ήθελε: Να δημιουργήσει μια κατάσταση σαν τη σημερινή.

Πλέον ο Παναθηναϊκός μοιάζει να πρέπει να υπερνικήσει ένα ολόκληρο σύστημα για να κατακτήσει εγχώριο τίτλο. Με τον Παπαπέτρου να είναι ο διαιτητής στον τελικό του Super Cup, στον τελικό του Κυπέλλου, στον 1ο και τον 4ο τελικό του πρωταθλήματος.

Κι ενώ οι πληροφορίες τον φέρνουν να έχει ήδη εξασφαλίσει το πράσινο φως από την ΕΟΚ ότι θα είναι ο επόμενος «εθνικός καθηγητής διαιτησίας» διαδεχόμενος τον Τανατζή. Πόσο πιθανό είναι να παίξει 50-50 όταν όλες οι προσλαμβάνουσες που δέχεται και τα αποτελέσματα συγκυριακά οδηγούν προς μια κατεύθυνση;

Σε κάθε περίπτωση απόψε στο ΣΕΦ θα συμβεί κάτι πρωτοφανές στα χρονικά: Εχουν υπάρξει τελικοί στο παρελθόν που κλήθηκαν να τους σφυρίξουν δυο διεθνείς διαιτητές κι ένας μη διεθνής.

Ποτέ ξανά όμως δεν συνέβη στα χρονικά να κριθεί το πρωτάθλημα με 0/3 διεθνείς, δηλαδή διαιτητές που έχουν κόκκινη κάρτα από τη FIBA και την Ευρωλίγκα ή δεν έχουν αγωνιστεί ποτέ σε διεθνή αγώνα. Και τώρα θα σφυρίξουν την πρώτη και την τρίτη καλύτερη ομάδα της Ευρώπης.

Παράλογο; Σε μια άλλη χώρα μάλλον.

Στην Ελλάδα που βασιλεύει το συμφέρον, όλα ακούγονται νορμάλ.

Δυο διαιτητές που κατήγγειλαν τον Παναθηναϊκό για δυσφήμιση μετά το Game 1, δυο διαιτητές που δηλώνουν στη μυστική αναφορά τους ότι δε μπορούν να διαιτητεύσουν κάτω από καθεστώς τρομοκρατίας (;) και φόβου (;) θα κληθούν σήμερα να αποδώσουν ισονομία. Με κομισάριο έναν ακραιφνή Ολυμπιακό που είναι μόνιμος κάτοικος γραμματείας του ΣΕΦ σε όλους τους αγώνες της Ευρωλίγκα…

Το μπάσκετ έγινε ακριβώς όπως το ήθελαν. Για κακή τους τύχη, ο Παναθηναϊκός τους ξεφτίλισε όλους μπροστά στη μεγαλύτερη σκηνή του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Και παρότι γύρισε άδειος από ενέργεια, τους ανάγκασε να εκτεθούν στα μάτια όλης της Ελλάδας…  

Η ΚΕΔ υπεύθυνη για ΌΛΟΥΣ και για ΟΛΑ

Λοιπόν, για να μη μακρηγορούμε και για να μην υπεραναλύουμε. Η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας είναι ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ υπεύθυνη για το ότι συμβεί απόψε στο στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Τα πέντε μέλη της  ανεξάρτητης ΚΕΔ  (οι κ.κ. Κουκουλεκίδης, Σχινάς, Μουζάκης, Μπίτης και Μαγγανάς) είναι αυτά που αποφασίζουν και ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ για τον ορισμό μη διεθνών διαιτητών αλλά και τον κομισάριων. Και θα κριθούν για τις επιλογές τους, αλλά και οι ίδιοι θα πρέπει να αναλογιστούν για όσα έχουν πράξει και όσα έχουν αποφασίσει.

Ανεξαρτήτως αν έχουν δεχτεί πιέσεις ή όχι… Άλλωστε αυτό είναι κάτι που δε μπορεί να το ξέρει κανείς άλλως πέραν των ιδίων.  

Απόψε, στο στάδιο Ειρήνης και Φιλίας θα πρέπει άπαντες να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων. Από τους τρεις διαιτητές, μέχρι και τους κομισάριους. Τον κύριο Ντίνο και τον κύριο Παυλόπουλο.

Προσωπικά, ούτε ενστερνίζομαι, ούτε πιστεύω και ούτε παίρνω στα σοβαρά όλους εκείνους που λένε ότι ο ένας κομισάριος είναι κουμπάρος βοηθού προπονητή, ή ο άλλος έχει διαρκείας στο ΣΕΦ και ακολουθεί και σε ταξίδια με τσάρτερ. Αυτά είναι για… λαϊκή κατανάλωση.

Αλλά, ΠΡΟΣΟΧΗ, και για τους κ.κ. Παυλόπουλο και Ντίνο υπεύθυνη θα είναι η ανεξάρτητη αρχή. Η ΚΕΔ.

ΥΓ1: Η προσπάθεια του Ολυμπιακού να κάνει το κόκκινο... πράσινο δεν αποτελεί είδηση και σίγουρα θα πέσει στο κενό. Το να μιλάει η ΚΑΕ Ολυμπιακός με τον πλέον επίσημο τρόπο για προσπάθειες προκλήσεις των "πράσινων" και να συμβουλεύει τους φίλους του Ολυμπιακού να μη... τσιμπήσουν σε προκλήσεις είναι επιεικώς αστείο.

ΥΓ2: Εξαιρετική η ανακοίνωση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR αναφορικά με την "ερυθρόλευκη" ανακοίνωση και τα όσα έχουν συμβεί όλα τα προηγούμενα χρόνια στο ΣΕΦ. Είπαμε κοντή μνήμη, αλλά όλα έχουν και ένα όριο. 

*Για να ενημερώνεσαι έγκυρα και έγκαιρα για όλες τις αθλητικές εξελίξεις επισκέπτεσαι το sdna, για να γεύεσαι τις καλύτερες γεύσεις, το καλύτερο κρέας της πόλης και άλλες πολλές επιλογές επισκέπτεσαι το Filothei 65 Souvlaki 

«Μόνο Διεθνείς διαιτητές», «50-50» και υποκρισία: Η ανακοίνωση του Ολυμπιακού το 2018 και οι… 0/3 διεθνείς απόψε!