MENU

Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη, παύει να είναι σύμπτωση. Έτσι λέει ο λαός κι έτσι είναι. Οι τελικοί της Basket League αποτελούν το παράδειγμα που αποδεικνύει του λόγου το αληθές. Με την ΚΑΕ Ολυμπιακός να είναι αυτή που… συμπτωματικά εμφανίζεται δυναμικά, μόλις χρειάζεται επικοινωνιακό σωσίβιο η ίδια και όσοι την υποστηρίζουν. 
 
Πριν αρκετές ώρες η ΚΑΕ Παναθηναϊκός είχε βγάλει ανακοίνωση πως δεν πρέπει να συμβεί τίποτα στο ΣΕΦ. Αυτό έπρεπε να είναι και το βασικό μέλημα της ΚΑΕ Ολυμπιακός προφανώς. Όμως για πολλοστή φορά επιλέγει έναν άλλο δρόμο. Εκείνον της δυναμικής αντίδρασης, σε καθόλου τυχαία στιγμή. 
 
Το βράδυ της Τρίτης προέκυψε η είδηση του αιτήματος του Παναθηναϊκού για επανάληψη της κλήρωσης των διαιτητών. Επειδή έμαθαν οι «πράσινοι» πως δύο διαιτητές που θα είναι στο ΣΕΦ, έχουν προχωρήσει σε κρυφή καταγγελία κατά του «τριφυλλιού». Η ΚΕΔ φυσικά δεν γίνεται να μην το γνώριζε. 
 
Οπότε τι συνέβη; Έβαλαν στη διαδικασία και τελικά κληρώθηκαν για να σφυρίξουν τον κρίσιμο αγώνα για το πρωτάθλημα, ανθρώπους που ανοιχτά είναι κόντρα στον Παναθηναϊκό. Και μάλιστα όντας σε… προστατευμένο περιβάλλον γι’ αυτούς, δηλαδή την έδρα του Ολυμπιακού. Αυτόματα, πώς μπορεί να υπάρχει εμπιστοσύνη στην αδέκαστη κρίση τους και στην αμεροληψία τους; 
 
Μόλις «έσκασε» αυτό το θέμα λοιπόν, τσουπ και η ανακοίνωση του Ολυμπιακού! Δεν μπορούσε να βγει τόσες ώρες, θεωρήθηκε η κατάλληλη στιγμή εκείνη που το θέμα της ΚΕΔ άρχισε να «σηκώνεται» και προφανώς κανείς δεν μπορούσε να δώσει απαντήσεις. 
 
Θα περίμενε κανείς να παίρνουν θέση οι «ερυθρόλευκοι» γι’ αυτό το ζήτημα. Αλλά εκείνοι άρχισαν πάλι τα κατηγορώ, τις καταγγελίες, την ενασχόληση με αναρτήσεις στα social media και φυσικά στις συνηθισμένες υποδείξεις που κάνει η πλευρά τους. 
 
Πριν κάποιο καιρό ήταν ο προπονητής του Ολυμπιακού που ήθελε να έχει λόγο στο πότε ένας δημοσιογράφος θα πάει και σε ποια συνέντευξη Τύπου, αλλά και στο πότε θα υποβάλει ερώτημα. Πλέον, η ίδια η ΚΑΕ θέλει να έχει λόγο στο ποιος θα πάει σε ποιο γήπεδο. Λες κι ένας παράγοντας θα πρέπει να δίνει λογαριασμό στον Ολυμπιακό αν θέλει να ακολουθήσει την ομάδα του στο ΣΕΦ.
 
Η ανακοίνωση της ΚΑΕ Ολυμπιακός, με δυναμική, ένταση, αναφορές σε όλα και σε τίποτα, προέκυψε για τις εντυπώσεις και τη σωτηρία της κατάστασης. Είπαμε, το θέμα της ΚΕΔ και των διαιτητών που καλούνται να σφυρίξουν ομάδα την οποία έχουν καταγγείλει, «έκαιγε». Μια ανακοίνωση στρέφει αλλού το ενδιαφέρον για πολλούς. 
 
Θα ήταν συμπτωματικό αν συνέβαινε για πρώτη φορά, όμως στη σειρά τον τελικών έχει γίνει άλλες τρεις φορές. Μόλις η κατάσταση δυσκολεύει ή γίνεται πιεστική για τον Ολυμπιακό, προκύπτει μια ανακοίνωση, καταγγελία, ή και τα δύο μαζί. 
 
Στον πρώτο τελικό οι διαμαρτυρίες του Παναθηναϊκού ήταν έντονες. Για συγκεκριμένες φάσεις. Η ΚΑΕ Ολυμπιακός ενοχλήθηκε και κατήγγειλε τους «πράσινους», τον Αταμάν για κάτι που έλεγε στα αποδυτήρια και τον Δημήτρη Κοντό επειδή… κούνησε το κεφάλι του. 
 
Στο Game 2 είχαμε την γνωστή διαιτητική απόδοση και φυσικά τις κινήσεις από Κάνααν και Γουόκαπ, οι οποίες και άνοιξαν τον Ασκό του Αιόλου ανάμεσα στους παίκτες. Η ΚΑΕ Ολυμπιακός ήρθε ξανά για να αλλάξει την κατάσταση, κάνοντας κάτι πρωτοφανές. Εξέδωσε ανακοίνωση και έκανε καταγγελία για τα stories του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, τα οποία δεν αφορούσαν την ίδια. Είχαν να κάνουν με την κυβέρνηση, την ΕΟΚ και τους διαιτητές. Αυτούς υπερασπίστηκε ο Ολυμπιακός. 
 
Όσο για το Game 3, υπήρξε το ντροπιαστικό σκηνικό ανάμεσα σε Μπαρτζώκα-Γκος και μαζί το «δεν είμαι γραφικός» του κόουτς, ενώ διαμαρτυρήθηκε για τη διαιτησία. Ξαφνικά λοιπόν βγήκε μια ανακοίνωση που έλεγε «ντροπή σας» και «ραντεβού στο ΣΕΦ». Αυτό, τίποτα άλλο. Εντελώς κενού περιεχομένου, απλά για την αναστάτωση. Λίγο μετά έγινε καταγγελία για ρατσιστική συμπεριφορά ενός φιλάθλου στον Κάνααν, παρότι φαίνεται να μιμήθηκε πανηγυρισμό του παίκτη του Ολυμπιακού. Αλλά αυτό ας το κρίνουν οι αρμόδιοι. 
 
Όποτε δημιουργείται μια δύσκολη, περίεργη κατάσταση, αμέσως ο Ολυμπιακός βάζει ασπίδα έντασης και τοξικότητας, χωρίς να τον ενδιαφέρει που μπορεί να οδηγήσει όλο αυτό. Προφανώς και είναι αναφαίρετο δικαίωμά του να παίρνει θέση για ζητήματα που συμβαίνουν, αλλά πάντα προτιμά να αποφεύγει την ταμπακέρα και ασχολείται με κάτι διαφορετικό. Συμπτωματικά τη στιγμή που «καίει» το πράγμα.

Ανακοίνωση-καταγγελία Ολυμπιακού… 4η φορά σε 4 τελικούς!