MENU

Ο μπασκετικός Παναθηναϊκός έμεινε δύο χρόνια χωρίς τίτλο. Αυτό ήταν το διάστημα της… μεγάλης του αποτυχίας, αν μπορεί να χαρακτηριστεί ως τέτοια. Στο συγκεκριμένο άθλημα οι φίλοι του «τριφυλλιού» δεν μπορούν να χαρακτηριστούν ως «πεινασμένοι» από επιτυχίες. Μιλάμε άλλωστε για τη μακράν πιο επιτυχημένη ομάδα στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού σε συλλογικό επίπεδο.

Ακόμη κι έτσι, η «δίψα» του κόσμου ήταν τεράστια. Για το όραμα που περίμενε να δει ξανά, την ελπίδα που αρκούσε μια σπίθα για να την κάνει πυρκαγιά. Την εμπιστοσύνη που θα του εμπνεύσουν άνθρωποι και προσπάθεια. Αρκούσαν αυτά για να ακολουθήσουν καταστάσεις τις οποίες ούτε μπορούσε να ονειρευτεί κανείς, ακόμη και στις πιο χρυσές εποχές του «χρυσού» Παναθηναϊκού στο μπάσκετ.

Οι «μάχες» που δόθηκαν για το ΟΑΚΑ το οποίο πέρασε στον Παναθηναϊκό παρά τα εμπόδια. Η ένταση για την υπεράσπιση κάθε δικαιώματος των «πράσινων», χωρίς να γίνεται αποδεκτή κανενός είδους αδικία εις βάρος τους. Τα χρήματα που δόθηκαν και δίνονται με το… τσουβάλι, για να υπάρχει μια ομάδα άκρως ανταγωνιστική στο κορυφαίο ευρωπαϊκό επίπεδο όπως αρμόζει στο «τριφύλλι».

Εμπράκτως αυτά μεταφράστηκαν σε εύκολη πρωτιά στην Basket League και κυρίως 2η θέση στην Euroleague (regular season) και πρόκριση στο Final Four μετά από 12 χρόνια. Όμως το πράγμα δεν σταμάτησε εκεί.

Η μεταμόρφωση του ΟΑΚΑ σε πραγματικό παλάτι, στην καλύτερη μπασκετική αρένα της Ευρώπης. Η μεγάλη και συνολική προσπάθεια για να γίνει το μπάσκετ θέαμα για αυτούς που πληρώνουν προκειμένου να παρακολουθήσουν μία αναμέτρηση. Το περίφημο «experience» που έχει πάει σε επίπεδο το οποίο συζητιέται στην Ευρώπη ως κάτι πρωτόγνωρο, παρότι ακόμη η εμπειρία είναι στα νηπιακά της βήματα. Λογικό απ’ τη στιγμή που η εγκατάσταση θα αλλάξει μορφή τους επόμενους μήνες.

Αυτά χωρίς να αποκλείεται κανείς από το γήπεδο, έχοντας άριστη σχέση με τον κόσμο κι επιστρέφοντας ξανά το τρίπτυχο διοίκηση-ομάδα-κόσμος που οδήγησε τον Παναθηναϊκό ιστορικά στις μεγαλύτερες επιτυχίες του. Αφήνοντας πίσω τις όποιες διαφωνίες, τις εντάσεις και εκείνα τα στοιχεία του διχασμού. Γιατί στο τέλος της ημέρας ενώνει η κοινή «τρέλα» για την επιτυχία και το μεγαλείο του Παναθηναϊκού. Αυτή αρκεί για να «σβήσει» τα υπόλοιπα που μοιάζουν με λεπτομέρειες.

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος και η ΚΑΕ Παναθηναϊκός, προσέφερε στον κόσμο το όραμα που του έλειπε. Την ελπίδα. Την εμπιστοσύνη πως ο στόχος είναι το όνειρο κάθε Παναθηναϊκού. Τίποτα λιγότερο από την συνέχιση του μεγαλείου ενός τμήματος που εξελίσσεται συνδυάζοντας στοιχεία ρομαντισμού και σύγχρονων αναγκών.

Τα λόγια γίνονται πράξη, οι υποσχέσεις εκπληρώνονται, ακόμη και οι αποτυχίες έρχονται μέσα από την προσπάθεια και είναι ξεκάθαρο πως φαντάζουν για τον κόσμο ως τα αρχικά εμπόδια που θα ξεπεραστούν σύντομα για να ακολουθήσουν οι στιγμές δόξας.

Η ανταπόκριση σε όλα αυτά από τον κόσμο του Παναθηναϊκού, είναι πέρα για πέρα εντυπωσιακή. Ακόμη δεν μπορεί να χωρέσει στον απόλυτο βαθμό το μυαλό μας τι ακριβώς έχει γίνει με τα διαρκείας. 11.200 θέσεις για τη σεζόν 2024-25, βρήκαν ήδη κατόχους. Χωρίς καν να ξέρουν ποιους παίκτες θα βλέπουν, αν η ομάδα τους θα είναι πρωταθλήτρια Ευρώπης ή πρωταθλήτρια Ελλάδας ή τίποτα από αυτά. Ξέρουν πως ό,τι κι αν γίνει, οι κινήσεις και η προσπάθεια θα είναι πάντα με το βλέμμα προς τα πάνω. Αυτό αρκεί.

11.200 διαρκείας σε μια εποχή που για τη χώρα δεν είναι η ευκολότερη οικονομικά. Κι αυτά σε 20 ώρες. Πρόκειται για ένα ρεκόρ που πραγματικά φαντάζει δύσκολο να καταρριφθεί στο μέλλον, ακόμη κι από τον ίδιο τον Παναθηναϊκό. Ήρθε ως αποτέλεσμα του οράματος, της ελπίδας και της εμπιστοσύνης που έχει πλέον ο κόσμος για τον οργανισμό του μπασκετικού Παναθηναϊκού. Ως η αναγνώριση πως αυτά που γίνονται δεν είναι μάταια και δεν τα θεωρεί κανείς υποχρέωση κανενός. Έτσι μόλις δόθηκε η ευκαιρία να κάνει την κίνησή του ο φίλαθλος, την έκανε με τρόπο… σαρωτικά εντυπωσιακό.

Ακόμη και σε ανάλυση αριθμών αν το δει κανείς, είναι σοκαριστικό. Ο Παναθηναϊκός για 20 ώρες πουλούσε περίπου 9,3 διαρκείας το λεπτό! Με αυτό το ρυθμό μέχρι το βράδυ της Πέμπτης θα μπορούσε κάλλιστα να έχει γίνει sold out το ΟΑΚΑ μόνο με διαρκείας. Καταστάσεις που δεν συναντά κανείς πανευρωπαϊκά. Τόσο μαζικά και τόσο γρήγορα.

Άνθρωποι που έβαλαν στην άκρη μέχρι και τις ίδιες τις ανάγκες τους, ακύρωσαν άλλα σχέδια που μπορεί να είχαν για διακοπές ή κάποιες αγορές που αφορούν τη ζωή τους, απλά και μόνο για να σπεύσουν να «κλείσουν» θέση στο ΟΑΚΑ της επόμενης σεζόν. Εκεί που ξέρουν πως η καρδιά τους θα είναι γεμάτη με χαρές και περηφάνια, με συναισθήματα που ο μπασκετικός Παναθηναϊκός τις έχει πλημμυρίσει στο παρελθόν.

Κυρίως όμως, αισθάνθηκαν πως και οι ίδιοι έπρεπε να συμμετάσχουν για τα καλά στην συνολική προσπάθεια, στην οργάνωση που είναι εκτός ελληνικής πραγματικότητας και στις κινήσεις που συμβαδίζουν με το μεγαλείο του «τριφυλλιού». Κάπως έτσι έγινε αυτό που αν μας το έλεγαν πριν ένα χρόνο, θα γελούσαμε μέχρι δακρύων.

FINAL FOUR 2024 - Το Pamestoixima.gr στο Βερολίνο

Ζεις στο maximum τη δράση του FINAL FOUR 2024! Μπαίνεις στο Pamestoixima.gr και ανακαλύπτεις δεκάδες επιλογές για να φτιάξεις το δικό σου στοίχημα στο FINAL FOUR σε κορυφαίες αποδόσεις! 40+ ειδικά στοιχήματα ομάδων και παικτών, Live Streaming*, ενισχυμένες αποδόσεις για μακροχρόνιες επιλογές και μοναδικές προσφορές*! Στο ανανεωμένο Pamestoixima.gr το στοίχημα μπάσκετ περνάει σε άλλο επίπεδο!

*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

«21+ |Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ: 1114| Παίξε Υπεύθυνα |».

Ελπίδα, όραμα, εμπιστοσύνη έφεραν το εκτός πραγματικότητας ρεκόρ