MENU

Ο Κωνσταντίνος Σίσκος είπε:

Για το παιχνίδι με τον Α.Σ. Παπάγου: «Είναι ένα ντέρμπι όπως όλα τα ματς στην Elite League. Ο Παπάγου είναι μια πολύ ανταγωνιστική ομάδα, πολύ νεανική, με άγνοια κινδύνου. Παίζει το παιχνίδι της και απ’ αυτό προσπαθεί να κερδίσει όλα τα παιχνίδια, κάτι που το καταφέρνει ιδιαίτερα καλά φέτος. Είμαστε στην ίδια βαθμολογική θέση, δεν πρέπει να χαλαρώσουμε, ξέρουμε τι μάς περιμένει. Είμαστε έτοιμοι για ένα δύσκολο παιχνίδι».

Για το σημείο-«κλειδί» του αγώνα: «Θεωρώ ότι είναι η επιβολή του ρυθμού. Ο Παπάγου είναι μια ομάδα αρκετά νεανική, που τρέχει πάρα πολύ καλά, έχει πολύ υψηλό ρυθμό στο παιχνίδι του. Αν καταφέρουμε να περιορίσουμε αυτό το σημείο του παιχνιδιού τους, πιστεύω πως θα γύρει προς εμάς η νίκη».

Για τη μέχρι στιγμής πορεία τους: «Μπορούσαμε να είμαστε λίγο πιο ψηλά, γιατί ξεκινήσαμε λίγο άσχημα με κάποιες εντός έδρας ήττες. Στη συνέχεια του πρωταθλήματος, ίσως μέχρι να τελειώσει ο 1ος γύρος, ακόμη και από αυτήν την αγωνιστική, θα δούμε κάτι πολύ διαφορετικό απ’ όλες τις ομάδες. Σίγουρα είχαμε έναν παίκτη με πολλή ποιότητα, τον Φώτη Βασιλόπουλο, όπου αποφασίσαμε από κοινού ν’ αποχωρήσει. Θα μάς λείψει η εμπειρία του, αλλά από ‘δω και πέρα προχωράμε, να βρούμε γρήγορα χημεία και ν’ ανταπεξέλθουμε σ’ αυτόν τον “μαραθώνιο”».

Για τον στόχο του Ερμή Σχηματαρίου: «Η επιτυχία θέλει πάρα πολλή δουλειά. Ο στόχος του Ερμή είναι αρχικά να τελειώσει το πρωτάθλημα όσο το δυνατόν ψηλότερα και στη συνέχεια να ευχαριστηθεί το παιχνίδι, να βγάλει καινούργιους παίκτες και να ανεβάσει τον αριθμό των παιδιών των ακαδημιών, να γίνει γνωστή αυτή η προσπάθεια σε όλη τη Στερεά Ελλάδα. Είναι πολύ δύσκολη η δουλειά που γίνεται απ’ όλους ώστε ν’ αναδειχθεί η περιοχή. Κατά κύριο λόγο, προσπαθούμε να ευχαριστηθούμε το παιχνίδι, να τερματίσουμε όσο το δυνατόν ψηλότερα και να δώσουμε την ευκαιρία στα νέα παιδιά ν’ ασχοληθούν με τον αθλητισμό και το μπάσκετ».

Για το φετινό πρωτάθλημα: «Εμάς προσωπικά μάς δίνει πάρα πολύ μεγάλο κίνητρο. Έχουμε ν’ αντιμετωπίσουμε πολύ καλά ρόστερ, πολύ καλούς προπονητές και πολύ “διαβασμένες” ομάδες και αυτό μας δίνει ένα κίνητρο για να εξελιχθούμε περισσότερο. Αυτή είναι η ομορφιά αυτού του πρωταθλήματος. Αυτός ο ανταγωνισμός που υπάρχει και τον βλέπουμε και στη βαθμολογία, δε μας αφήνει το περιθώριο να χαλαρώσουμε. Πάντα είμαστε “διαβασμένοι” και κοιτάμε να κάνουμε το κάτι παραπάνω. Είναι πάρα πολύ όμορφο το πρωτάθλημα, με πολύ καλούς παίκτες, οι οποίοι ίσως προχωρήσουν».

Για την επιστροφή του στον Ερμή Σχηματαρίου μετά από 4 χρόνια: «Κατά κύριο λόγο, αυτό που μου έδωσε το κίνητρο να επιστρέψω είναι ότι έχω αρκετούς γνωστούς εδώ και ξέρω πώς λειτουργεί και δουλεύει η ομάδα. Έχω δει κάτι πολύ διαφορετικό φέτος, γιατί ο Ερμής δεν είναι μόνο το ανδρικό και η Elite League, αλλά όλες οι δραστηριότητες που έχει σαν ομάδα. Έχουμε δυναμώσει πάρα πολύ τις ακαδημίες μας, υπάρχει special team του Κύδωνα, που είναι και αυτό που έχει περισσότερη αξία στην περιοχή. Αυτά τα παιδιά με ειδικές ανάγκες, που μάς δίνουν και τους δίνουμε χαρά. Ήταν μια πρόταση η οποία χάρηκα που ήρθε για να ξανασυνεργαστώ με τον κόουτς Οικονόμου. Με εμπιστεύεται, τον εμπιστεύομαι, ξέρει πάρα πολύ καλά τι κάνει και κινείται για το κοινό καλό όλης της ομάδας».

Ο Σάββας Τζουγκαράκης δήλωσε:

Για το πού οφείλεται η μέχρι στιγμής πορεία του Α.Σ. Παπάγου: «Είμαστε πολύ ψηλά και νομίζω θα διατηρηθούμε όπως δείχνουν οι οιωνοί. Γίνεται πολύ καλή δουλειά στην προπόνηση. Το υλικό αποτελείται κυρίως από νεαρά παιδιά, μέσο όρο έχουμε τα 21-22 έτη. Υπάρχει πολύ ταλέντο και γίνεται πάρα πολλή δουλειά. Αυτός είναι ο συνδυασμός που μας έχει οδηγήσει στα καλά αποτελέσματα μέχρι τώρα. Δεν πιστεύω ότι θα είμαστε “φωτοβολίδα”, βλέπω ότι κάθε αγώνα γινόμαστε και καλύτεροι».

Για τον φετινό στόχο του Α.Σ. Παπάγου: «Ο Παπάγου θέλει ν’ αναδείξει νεαρούς αθλητές και να έχει μια καλή ανταγωνιστική πορεία. Εννοείται πως πρωταρχικός μας στόχος είναι η σωτηρία, αλλά αν θα μπαίναμε στα play-offs δε θα λέγαμε όχι. Φέτος δεν έχει υπάρχει κάποια μέση κατάσταση στο πρωτάθλημα, ή παλεύεις για τη σωτηρία ή για να μπεις στα play-offs ή για την άνοδο. Έτσι όπως έχει έρθει η κατάσταση, κοιτάμε και τα play-offs».

Για τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο: «Εγώ πιστεύω ότι οι περισσότερες ομάδες θα είναι διαφορετικές, κυρίως προς το καλύτερο. Το ίδιο ισχύει και για ‘μας, πιστεύω ότι κι εμείς θα εμφανιστούμε καλύτεροι. Δε νομίζω ότι θα μάς επηρεάσει η άνοδος των άλλων ομάδων έτσι ώστε να μη συνεχίσουμε την καλή μας πορεία».

Για την Elite League: «Κάθε χρόνο είναι ανοδική η Elite League, φέτος είναι μακράν το πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα των τελευταίων χρόνων. Εμένα μού δίνει έξτρα κίνητρο αυτό να συνεχίσω. Κάθε χρόνο γίνονται αλλαγές και στον τρόπο διεξαγωγής και για τους παίκτες και θα συνεχίσει αυτό, θα είμαστε στην ίδια “σελίδα” για πολλά χρόνια».

Για το ότι είναι ο μεγαλύτερος -και με διαφορά- στην ομάδα: «Είμαι και αρχηγός φέτος στην ομάδα, και επειδή ήμουν από πέρυσι και λόγω ηλικίας. Δεν τον έχω ξανακάνει αυτόν τον ρόλο, αλλά μ’ αρέσει αρκετά. Ενώ οι αρχικές μου βλέψεις ήταν να είναι φέτος η τελευταία μου σεζόν, βλέπω ότι μπορώ να το αντέξω λίγο ακόμα, οπότε δε θα σταματήσω φέτος. Είναι ωραίο αυτό που γίνεται, ότι είμαι ο μεγαλύτερος και με διαφορά. Είχαμε έναν Σέρβο, που αποχώρησε, ο οποίος ήταν 31 χρονών. Το χάσμα είναι πολύ μεγάλο, οπότε είμαι φύση και θέση ο αρχηγός της ομάδας. Τον έχω αποδεχθεί αυτόν τον ρόλο, μου αρέσει και νομίζω θα συνεχίσω να το κάνω κι άλλα χρόνια».

Για το αν θα ήθελε να τελειώσει την καριέρα του στον Α.Σ. Παπάγου: «Είναι μακρινή σκέψη, αλλά αν μείνουν οι υπάρχουσες συνθήκες θα ήθελα να τελειώσω εδώ την καριέρα μου. Δε θα ήθελα να τερματίσω την καριέρα μου σε χαμηλότερη κατηγορία, αλλά στο μεγαλύτερο δυνατό επίπεδο. Όσο αντέχει και το κορμί βέβαια. Εδώ πληροί όλες τις προϋποθέσεις η ομάδα του Παπάγου».

Τζουγκαράκης: «Η φετινή Elite League είναι μακράν το πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα των τελευταίων ετών»