MENU

Μάλιστα, ο τιμ μάνατζερ των «κιτρινόμαυρων» δήλωσε πως η ατμόσφαιρα στο Αλεξάνδρειο θα είναι βγαλμένη από το ένδοξο παρελθόν του συλλόγου εκφράζοντας παράλληλα την πεποίθησή του πως μπορεί να βοηθήσει τους παίκτες του Γιάννη Καστρίτη ώστε να ξεκινήσουν με το δεξί στην Ευρώπη κατά την επιστροφή τους μετά από πέντε χρόνια.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε το στέλεχος του «Αυτοκράτορα»:

Για τη θέση του στην ομάδα: «Στη συγκεκριμένη θέση που έχω σ’ αυτήν την ομάδα, θεωρώ ότι είναι επιβεβλημένο να βρίσκεται κάποιος που έχει ασχοληθεί και είναι σχετικός με το άθλημα, γιατί πρέπει να δίνει τα φώτα του, να κατευθύνει σωστά, να δίνει συμβουλές και να ξέρει να μιλάει στους παίκτες με τη γλώσσα που τους αρέσει ν’ ακούν. Πρέπει ν ’αναπτύξει ένα συγκεκριμένο κώδικα με τους παίκτες για να μπορέσουν και να τον εμπιστευθούν και να τον ακούσουν. Έναν τέτοιο ρόλο επιβάλλεται να τον έχει ένας παλιός παίκτης, που ξέρει πώς είναι η κατάσταση και το κλίμα αποδυτηρίων. Αν σε όλο αυτό έρθει να δέσει και η ιδιαίτερη σχέση που μπορεί να έχει με την εκάστοτε ομάδα, όλο αυτό είναι ακόμα πιο πετυχημένο».

Για την πρεμιέρα του Άρη στο Eurocup με τη Γκραν Κανάρια εντός έδρας: «Γενικά υπάρχει μια αισιοδοξία, ένα πολύ καλό κλίμα, μια ανυπομονησία για την Τετάρτη. Είναι η ευρωπαϊκή πρεμιέρα της ομάδας μας. Ο Άρης έχει να παίξει αρκετά χρόνια στην Ευρώπη, σ’ ένα θεσμό που είναι αντάξιος του ονόματος και των επιτυχιών που έχει κάνει. Όλο αυτό το διάστημα έχουμε δουλέψει πάρα πολύ κι έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα για ν’ αντιμετωπίσουμε έναν πολύ δυνατό αντίπαλο, τη Γκραν Κανάρια. Οι περισσότεροι είναι ανυπόμονοι να ζήσουν την ατμόσφαιρα του γηπέδου».

Για την ατμόσφαιρα που περιμένουν στο ματς: «Αυτό που θα δούμε την Τετάρτη θα θυμίζει κάτι απ’ το παρελθόν. Ακόμα και στις άσχημες χρονιές του Άρη, σε παιχνίδια που έπρεπε ο κόσμος γέμιζε το γήπεδο. Νομίζω πως αυτό που θα δούμε όλοι μας την Τετάρτη θα είναι κάτι που θα το συζητάμε για πάρα πολύ καιρό και θα χρησιμοποιήσει πάρα πολλές εικόνες τόσο το Eurocup, όσο και η Euroleague σαν οργανισμός, για να βάλουν στις σελίδες τους και να θυμίζουν όλο αυτό που έγινε. Θέλω να πιστεύω πως όλη αυτή η ατμόσφαιρα θα βοηθήσει στην έκβαση του αγώνα για να φτάσουμε στη νίκη».

Για τον στόχο του Άρη στο Eurocup: «Ο στόχος της ομάδας είναι να προκριθεί στην επόμενη φάση. Δεν το έχουμε αναφέρει, δεν το συζητάμε καν μεταξύ μας, αλλά, καλώς ή κακώς, αυτός είναι. Όταν παίζεις σε μια τέτοια διοργάνωση, έχεις βλέψεις και είσαι μια ομάδα με βαριά ιστορία όπως ο Άρης, δεν μπορείς να πεις ότι πας απλά για να διασκεδάσεις τις εντυπώσεις. Η ομάδα έχει δομηθεί με τρόπο που ν’ αντέξει και ν’ ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των δύο πρωταθλημάτων. Ξέρουμε ότι θα κουραστούμε και θα ταλαιπωρηθούμε πάρα πολύ φέτος, αλλά γι’ αυτό πλέον η ομάδα μας έχει βάθος, ποιότητα και εμπειρία».

Για τη στήριξη του κόσμου: «Ο δικός μας κόσμος έχει πολύ μεγάλη υπομονή και αναγνωρίζει την προσπάθεια που γίνεται και στο διοικητικό κομμάτι και στο αγωνιστικό. Φάνηκε αυτό και πέρυσι, όπου αγκάλιασε την προσπάθεια γεμίζοντας σε συνεχόμενα παιχνίδια το γήπεδο, απέναντι σε ομάδες που δεν είναι καθόλου εμπορικές. Αν βοηθήσει η πορεία της ομάδας φέτος, αυτή η εικόνα θα είναι σε όλα τα ματς, ανεξαρτήτως αντιπάλου».

Για την προσθήκη παίκτη: «Η προσθήκη θα γίνει όσο το δυνατόν γρηγορότερα, όταν βρεθεί ο κατάλληλος που θα πλαισιώσει την υπόλοιπη ομάδα. Θα αποκτηθεί ένας παίκτης που θα ταιριάξει απόλυτα στη φιλοσοφία και τα ''θέλω'' του προπονητή, δεν θα κάνουμε μια επιλογή βιαστικά απλά για να πούμε ότι πήραμε κάποιον».
 

Ταπούτος: «Η ατμόσφαιρα με Γκραν Κανάρια θα θυμίζει κάτι απ’ το παρελθόν»