MENU

Συνολικά σχεδόν μια δεκαετία στον Ολυμπιακό. 2 Ευρωλίγκες, 4 πρωταθλήματα, 3 κύπελλα, 1 Διηπειρωτικό, 1 Super Cup. Από τους κορυφαίους Έλληνες στην ιστορία της ομάδας του λιμανιού. Ο εκ των κορυφαίων στην καλύτερη εποχή της ιστορίας του, δηλαδή τη σύγχρονη. Τεράστιο κεφάλαιο για το ελληνικό μπάσκετ. Αυτό που περιγράφουμε είναι ο Κώστας Σλούκας.

Αρχίζουμε έτσι γιατί από το μεσημέρι της Πέμπτης μάλλον έχει ξεχαστεί για ποιον μιλάμε, ποιος είναι ο Σλούκας, τί έχει πετύχει, πόσο έχει βοηθήσει τον Ολυμπιακό να σηκώσει κεφάλι και να έχει γίνει απ’ τις κορυφαίες δυνάμεις του ευρωπαϊκού μπάσκετ τα τελευταία 10-12 χρόνια.

Στο εξωτερικό τον αποθεώνουν ως τον… άρχοντα των Final-4 γιατί σε όλη του την καριέρα σχεδόν κάθε χρόνο είναι εκεί. Στην Ψωροκώσταινα από όπου κατάγεται, η πατρίδα που αγαπά και κυρίως όσοι εκφράζουν με οποιοδήποτε τρόπο την ομάδα που αγάπησε, σεβάστηκε, βοήθησε και τίμησε όσο ελάχιστοι ιστορικά, τον έχουν σε ένα μόνιμο… εκτελεστικό απόσπασμα και φωνάζουν «πυρ» χωρίς δεύτερη σκέψη.

Δολοφονία χαρακτήρα λέγεται αυτό που συμβαίνει με τον Κώστα Σλούκα από τα πρώτα δευτερόλεπτα της ανακοίνωσης του «τέλους» του απ’ τον Ολυμπιακό. Ένα απίστευτο γαϊτανάκι έμμεσων ή άμεσων επιθέσεων. Ύβρεις στα social media, προσβολές που δεν λέγονται ούτε για αντιπάλους, φανταστείτε για ανθρώπους που είναι η ζωντανή ιστορία του κλαμπ. Αν απλά ήταν μια διοικητική προσπάθεια να μετριάσει την γκρίνια, θα το προσπερνούσαμε. Εδώ το πράγμα έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, επειδή σε δευτερόλεπτα… τράβηξαν σκανδάλη μέχρι και απλοί οπαδοί. Δείχνοντας πόσο έχουν «δηλητηριαστεί» από τη συνολική πολιτική που ακολουθεί ο σύλλογος. Η ΚΑΕ δεν ξεφεύγει ούτε στο ελάχιστο τελικά.

Άρθρα που σε κάνουν να τρίβεις τα μάτια σου μην μπορώντας να καταλάβεις αν τα γράφουν δημοσιογράφοι ή υπογράφονται από συνδέσμους οπαδών άλλων ομάδων. Κείμενα που προβάλλονται στις ιστοσελίδες που εκφράζουν το σωματείο του Πειραιά και τον αναφέρουν ειρωνικά και μειωτικά ως «Κωστάκη».

Στην καλύτερη των περιπτώσεων, υπονοούμενα και αφιερώματα για το πόσο λάθος έχει ο Σλούκας που βλέπει έτσι τα πράγματα, για το πόσο σημαντικότερο είναι να στηριχθεί ο Μπαρτζώκας. Τη στιγμή που ο ίδιος ο αθλητής προς τιμήν του, δεν άφησε στο ελάχιστο τη συγκεκριμένη κόντρα να επηρεάσει την παρουσία του στο λιμάνι σε αυτή την τελευταία θητεία του. Παρότι ο κόουτς του Ολυμπιακού δημόσια τον... έβγαζε στη σέντρα. Μέχρι και τον τελευταίο καιρό, όταν εμμέσως πλην σαφώς τον χαρακτήρισε το… επόμενο «βάρος», μετά τον Σπανούλη και τον Πρίντεζη. Επαναλαμβάνουμε, η προσπάθεια της ΚΑΕ Ολυμπιακός να διατηρήσει το φρόνημα του κόσμου ψηλά και να μην επέλθει ξενέρωμα από μια τεράστια αγωνιστική απώλεια όπως αυτή του Σλούκα, μέχρι ένα σημείο τη λες κι αναμενόμενη. Όμως αυτή η συνολική… δολοφονία χαρακτήρα που τέθηκε σε εφαρμογή ακριβώς με το που ανακοινώθηκε το αντίο, προκαλεί αηδία.

Δεν μιλάμε για τον Ουέμπερ που πρέπει να πείσουν πως λέει ψέματα και δεν του χρωστούσαν τρεις μήνες που λέει αλλά λιγότερο ή καθόλου. Πρόκειται για τον Κώστα Σλούκα. Αυτόν που φεύγοντας μαζί του, χρειάστηκε προσπάθεια για να μην τον ακολουθήσουν αρκετά απ’ τα λάβαρα στην οροφή του ΣΕΦ.

Ασέβεια, απρέπεια, ανηθικότητα, όλα μαζί σε ένα μίξερ. Για να συμπεριφερθεί ο οργανισμός του μπασκετικού Ολυμπιακού στον Κώστα Σλούκα. Διοίκηση, οπαδοί, δημοσιογράφοι, δεν συζητάμε για τον προπονητή και την απρέπειά του να μην μπει καν στον κόπο να του μιλήσει και να του πει «αδερφέ, είσαι μεγάλη υπόθεση για τον σύλλογο όμως αγωνιστικά εμένα θεωρώ πως δε με εξυπηρετείς, με σεβασμό ας τελειώσει εδώ η συνεργασία μας».

Παικταρά μπορεί να βρει ο Ολυμπιακός. Να τρελαθούν και να πληρώσουν ένα σκασμό λεφτά, να τους «κάτσει» μια σωστή επιλογή, οτιδήποτε. Σλούκα δεν υπάρχει περίπτωση να βρουν. Ακόμη κι αυτό μικρή σημασία έχει όμως. Το εξωφρενικά σιχαμένο, είναι η διαρκής και μόνιμη απόδειξη των αρχών του συγκεκριμένου σωματείου.

Θεωρούσαν πολλοί πως το φαινόμενο αυτό αφορά μόνο την ΠΑΕ, την οποία χειροκροτούσαν οι πάντες σα να μη συνέβη τίποτα όταν έσβηνε απ’ τους τοίχους των αποδυτηρίων τον Τζόρτζεβιτς και τον Γεωργάτο. Πρόκειται για συνολική λογική συλλόγου. Ή μαζί μας, ή εχθρός. Ή κάνεις αυτό που θέλουμε όπως το θέλουμε χωρίς να μιλάς, ή σε «ξεσκίζουμε» χωρίς δεύτερη κουβέντα. Δεν πα να είσαι ένας από τους μεγαλύτερους ιστορικά αθλητές του συλλόγου μας.

Παντού ίδιοι: Απίστευτη «δολοφονία» χαρακτήρα του Σλούκα επειδή… τόλμησε να φύγει απ’ τον Ολυμπιακό