MENU

Το «τριφύλλι» βιώνει την πιο άσχημη σεζόν των τελευταίων 30 ετών. Αποτέλεσμα; 14.000 κόσμος βρέθηκε στο ΟΑΚΑ μία καθημερινή μέρα, όπως η Πέμπτη, για να σταθεί δίπλα στην ομάδα. Αιτία; Η εμφάνιση του πρώτου τελικού στον Πειραιά, αλλά του τρόπου που ήρθε η ήττα, που δεν παύει όμως να προήλθε από τον «αιώνιο» αντίπαλο.

Ο κόσμος του Παναθηναϊκού μετά από τις όσες δύσκολες και πρωτόγνωρες στιγμές έχει βιώσει στη φετινή σεζόν ήταν και πάλι εκεί. Δίπλα στην ομάδα, στηρίζοντας χωρίς επιθέσεις, πέτρες και φωτοβολίδες, αλλά μόνο με τη φωνή. Εκτός αν τα γιαούρτια και το νερό αποτελούν πλέον φονικά όπλα.

Μάλιστα στο ΟΑΚΑ για λόγους ασφαλείας, όπως συμβαίνει σχεδόν σε κάθε ντέρμπι, είχαν παραμείνει κλειστά και μέρη της εξέδρας, τα οποία ήταν περιμετρικά πίσω από τον πάγκο του Ολυμπιακού και έφταναν μέχρι στον αντίστοιχο των «πράσινων».

Όσο για τη μέρα; Πέμπτη βράδυ, σε μία μέρα εργάσιμη, που ο φίλαθλος που θα έρθει στο γήπεδο είτε έχει σχολάσει από τη δουλειά του λίγες ώρες, είτε θα ανηφορίσει για το ΟΑΚΑ σχεδόν απευθείας από την εργασία του. Τι έγραψε η σούμα μετά από όλα αυτά; 14.000 φίλοι του «τριφυλλιού» που δημιούργησαν για ακόμα μία φορά μοναδική ατμόσφαιρα, σε ΟΑΚΑ που θύμιζε τα παλιά.

Δεν πέρασαν και πολλές μέρες από τον πρώτο τελικό στο ΣΕΦ, όταν η κορυφαία ομάδα της Ευρώπης υποδέχτηκε τον Παναθηναϊκό, με στόχο -τουλάχιστον όπως γραφόταν και λεγόταν- να τον φιλοδωρήσει με 20 και 25 πόντους. Το αποτέλεσμα; 10.000 φίλοι των «ερυθρόλευκων» έδωσαν το «παρών» στο γήπεδο, σε μία εικόνα που πρώτον δεν αρμόζει στην καλύτερη ομάδας της Ευρώπης και δεύτερον σε ένα ντέρμπι κόντρα στον «αιώνιο» αντίπαλο.

Κι όλα αυτά με την αναμέτρηση να μην διεξάγεται καθημερινή μέρα, αλλά Κυριακή, και να μην υπάρχει καμία άλλη αθλητική δραστηριότητα, αφού ποδόσφαιρο, βόλεϊ και πόλο έχουν ήδη ρίξει τίτλους τέλους στη φετινή σεζόν. Κι όμως ο καλύτερος Ολυμπιακός της ιστορίας, κόντρα στον χειρότερο Παναθηναϊκό δεν μπόρεσε όχι να κάνει sold out, αλλά να έχει πάνω από 10.000 κόσμο στο γήπεδο.

Κι όπως το λένε διαφορετικά ορισμένοι, ο πρώτος της Euroleague και της Basket League με τον προτελευταίο της Euroleague. Τι φάνηκε ωστόσο στις εξέδρες; 10.000 κόσμος μέρα Κυριακή στο ΣΕΦ στην καλύτερη ομάδα της Ευρώπης, 14.000 μία καθημερινή Πέμπτη στον χειρότερο Παναθηναϊκό των τελευταίων 30 ετών.

Η διαφορά που χωρίζει τον κόσμο των δύο ομάδων παραμένει ακόμα χαώδης. Οι επιτυχίες του Ολυμπιακού τα τελευταία 2 χρόνια, εντός των συνόρων, αφού στην Ευρώπη πέρα από τις δύο συμμετοχές σε Final Four δεν πέτυχε κάτι παραπάνω, έφεραν και πάλι τους φίλους των «ερυθρόλευκων» στο ΣΕΦ. Αλλά όπως φαίνεται όχι σε τέτοιο βαθμό που να μπορούν να συγκριθούν με τους αντίστοιχους του Παναθηναϊκού. 

Μία εικόνα από το ΟΑΚΑ από το βράδυ της Πέμπτης αρκεί. Ένα γήπεδο που «έβραζε», δεν υπήρξε ούτε μία διακοπή λόγω της συμπεριφοράς του, παρά τις προκλήσεις που δέχθηκε, και εκεί που χρειάστηκε, όταν το ματς πήγε να στραβώσει, έδωσε το απαραίτητο boost στην ομάδα για να φτάσει στη νίκη.

14.000 κόσμος μαζεύτηκε στο ΟΑΚΑ μετά από μία απλά καλή εμφάνιση κόντρα στον Ολυμπιακό, στην χειρότερη σεζόν των τελευταίων 30 ετών, έχοντας στην πλάτη μάλιστα και το σερί των 14 συνεχόμενων ηττών από τους «ερυθρόλευκους». Υπάρχει καλύτερη απόδειξη από τη διαφορά ανάμεσα στους δύο κόσμους;

Ποια είναι αυτή; Η στήριξη στα δύσκολα. Όχι μόνο στις χαρές, στα πανηγύρια και στις κατακτήσεις των τίτλων. Ο Ολυμπιακός ακόμα παλεύει, αλλά δεν έχει καταφέρει να δημιουργήσει μπασκετικό κοινό, ενώ έχει εκατοντάδες χιλιάδες κόσμο. 

OAKA - ΣΕΦ: Η μεγάλη διαφορά των δύο κόσμων