MENU

«Δε θα ενδώσω». Φράση που χρησιμοποίησε ο Λευτέρης Αυγενάκης στη συνέντευξη που έδωσε στην Κρήτη. Μιλώντας ειρωνικά και επιθετικά, κατά του Γιαννακόπουλου και του Παναθηναϊκού. Αφορμή το πάρκινγκ του ΟΑΚΑ, για το οποίο είχε ψηφίσει κι ο ίδιος στην τροπολογία νόμου που είχε περάσει στη βουλή. Πέρασαν λιγότερες από 24 ώρες. Το αν ενέδωσε ο Λευτέρης Αυγενάκης ή όχι, δικό του θέμα. Επειδή το ζήτημα του ΟΑΚΑ το «έκλεισε» η κυβέρνηση. 

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός δικαιώθηκε απόλυτα, με την άτακτη υποχώρηση της πολιτείας. Κατάλαβαν οι πάντες το δίκαιο του αιτήματος, το οποίο έχει ψηφιστεί σε νόμο. Κατάλαβαν το προκλητικά άδικο και επικίνδυνο απ’ την πλευρά του Λευτέρη Αυγενάκη. Ο συγκεκριμένος πολιτικός για να κάνει προσωπική… επίδειξη, πήγε να τινάξει τα πάντα στον αέρα. 

Το άδειασμα που του έκανε η κυβέρνηση στην οποία μετέχει και τη ζημιώνει ασταμάτητα, άνευ προηγουμένου. Οι βαρύγδουπες, προσβλητικές δηλώσεις, πετάχτηκαν στον κάλαθο απορριμμάτων, μαζί με τις τραγελαφικές αιτιάσεις που έβρισκε ο υφυπουργός για να καθυστερεί την ολοκλήρωση μεταβίβασης του ΟΑΚΑ στους Πράσινους. 

Όπου εμπλέκεται ο Αυγενάκης, αφήνει το… χάος. Με αποτέλεσμα να τρέχουν οι υπόλοιποι να μαζέψουν τα ασυμμάζευτα. Τώρα έγινε με το θέμα του ΟΑΚΑ που πήγε να κάνει τεράστια ζημιά στην κυβέρνηση και όταν το πράγμα έφτασε στο απροχώρητο, είπαν στον Αυγενάκη να… κάτσει στην άκρη και το ζήτημα τελείωσε ουσιαστικά. 

Όπως κάποτε τον άφησαν στην απ’ έξω με τις συζητήσεις με FIFA-UEFA γιατί οι ποδοσφαιρικές συνομοσπονδίες άκουγαν το όνομά του και έβγαζαν σπυράκια. Όπως ο ίδιος ο Μητσοτάκης επικοινώνησε με τον Τσέφεριν για το θέμα των διαιτητών προ ημερών και δεν άφησε τον πολιτικό επικεφαλής του αθλητισμού που ο ίδιος έχει ορίσει, να ασχοληθεί με το συγκεκριμένο θέμα. 

Φαντάζεστε πόσα προβλήματα που δημιουργεί ο συγκεκριμένος υφυπουργός θα είχαν λυθεί, αν κάποιος επενέβαινε όσο ήταν σε εξέλιξη το θέμα ΠΑΟΚ-«Καυτανζόγλειο», ή με τον εξευτελισμό κάθε λογικής από την ΕΕΑ που όρισε ο Αυγενάκης. Η κυβέρνηση και ο τόπος συνολικά, θα είχε γλιτώσει από τις παλινωδίες που φέρουν την υπογραφή του συγκεκριμένου πολιτικού. Ο οποίος χρυσάφι πιάνει, συμφέρον του Ολυμπιακού γίνεται. 

Αντί να φτάνουν όλα στο απροχώρητο και να πολεμούν να σώσουν την κατάσταση μετά, μήπως είναι καιρός να του δώσουν το κουβαδάκι του και να τον στείλουν σε άλλη… παραλία; Όσο έπαιξε με τον αθλητισμό, έπαιξε. Όσο κατέστρεψε, κατέστρεψε. Δεν τον θέλει κανείς, πέρα από εκείνους που εξυπηρετεί προκλητικά τα συμφέροντά τους. Ζημιώνοντας και την ίδια την κυβέρνηση, αρχίζοντας… μάχες με συλλόγους-κολοσσούς, με επιχειρηματίες που έχουν σημαντικό ρόλο σε σοβαρούς τομείς της κοινωνίας. 

Το άδειασμα στον Αυγενάκη, είναι άνευ προηγουμένου. Οποιοσδήποτε πολιτικός με ίχνος ευθιξίας και τσίπας, θα είχε ήδη παραιτηθεί και εν συνεχεία ενημερώσει πως δε θέλει να ασχοληθεί ξανά με το υφυπουργείο του αθλητισμού. Ας τον… παρκάρουν σε κάποιο άλλο υπουργείο, αν πρέπει να βγει οποιασδήποτε μορφής υποχρέωση…    

Κατάλαβαν πως τους καταστρέφει και τον «άδειασαν» απροκάλυπτα