MENU

Η νέα τάξη πραγμάτων είναι εδώ και έχει επιβάλει την... κάθαρση! Με ποιον τρόπο; Μα φυσικά με τον δικό της. Με αυτόν που την ευνοεί και θέτοντας τους δικούς τους νόμους και κανονισμούς εντός και εκτός παρκέ. Είναι πλέον ξεκάθαρο ποιος κινεί εξ ολοκλήρου τα νήματα, τόσο σε άντρες, όσο και σε γυναίκες.

Ο Λιόλιος έλεγε προεκλογικά ότι «δεν θέλω να ξαναδώ παιδί να κλαίει για τη διαιτησία». Σωστά γιατί τώρα πια κλαίνε… παιδιά, γυναίκες και άνδρες. Όλοι μαζί από το έργο που έχει στηθεί και παίζεται στα γήπεδα μπάσκετ.

Μία ματιά στις βολές των αναμετρήσεων της φετινής περιόδου στις μονομαχίες του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό είναι χαρακτηριστική της... νέας τάξης πραγμάτων, με τις «ερυθρόλευκες» σε ισάριθμα ματς να έχουν περισσότερες βολές από το «τριφύλλι». Όσο για τους τελικούς; Απλά χάνεται η μπάλα...

Στο πρώτο ματς της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος και στη νίκη του Ολυμπιακού με 89-74, οι «ερυθρόλευκες» εκτέλεσαν 18 βολές, έναντι 16 των «πράσινων». Τι συνέβη στο αντίστοιχο ματς του δευτέρου γύρου στη Λεωφόρο και στην παραλίγο συντριβή της ομάδας του Πειραιά; Η λογική θα έλεγε πως η πλάστιγγα θα έγερνε υπέρ του Παναθηναϊκού, ανάλογη δηλαδή με την εικόνα του πρώτου ματς. 

Η πραγματική εικόνα της νέας τάξης πραγμάτων όμως καταργεί κάθε έννοια λογικής και φυσιολογικού, με τον Ολυμπιακό στην ήττα με 77-63 στο «καμίνι» της Λεωφόρου να μετράει και πάλι παραπάνω βολές (18-12), με την γραμμή της φιλανθρωπίας στην τέταρτη περίοδο να είναι και ο λόγος που το «τριφύλλι» δεν κάλυψε τη διαφορά του πρώτου γύρου, ώστε να πάρει το πλεονέκτημα έδρας στη σειρά των τελικών.

Όσο για το ματς του Κυπέλλου; Μία από τα ίδια. Ο Ολυμπιακός εκτέλεσε 18 βολές, έναντι 12 του Παναθηναϊκού, που ήταν όμως ασταμάτητος και δεν καταλάβαινε από διαιτησίες, πήρε την πρόκριση για το Final Four και άφησε τον Ολυμπιακό με τις βολές... στο χέρι.

Το... έπος των τελικών!

Το κερασάκι στην τούρτα της επιτυχίας της νέας τάξης πραγμάτων του θεσμικού ρόλου του Βαγγέλη Λιόλιου όμως, ήρθε στους τελικούς της Α1 Γυναικών. Ας αρχίσουμε από τα σκορ. Στο πρώτο ματς ο Ολυμπιακός επικράτησε με 76-69 και στο δεύτερο στη Λεωφόρο 66-60. Πόση πιστεύετε ότι μπορεί να είναι η διαφορά; 5; 6; 10 βολές; Ξεχάστε αυτά που ξέρατε. Η νέα τάξη πραγμάτων είναι εδώ!

Στον πρώτο τελικό ο Ολυμπιακός εκτέλεσε 20 βολές έναντι μόλις 9 του Παναθηναϊκού, με το δεύτερο ματς της σειράς να συμπεριλαμβάνεται στα σεμινάρια... διαιτησίας. 14 βολές οι «ερυθρόλευκες» και το «τριφύλλι» 4, με μόλις 2 να είναι ζευγάρι και να έρχονται στο 38' της αναμέτρησης!

Τι λέει η σούμα; 34-13 οι βολές στους δύο τελικούς, σε ματς μάλιστα που ήταν κλειστά κα κρίθηκαν στο τέλος. Από τι κρίθηκαν; Σωστά μαντέψατε, από τις βολές. Και τα δύο. Στον πρώτο τελικό ο Ολυμπιακός σκόραρε εξ ολοκλήρου με βολές την τελευταία περίοδο, κάτι αντίστοιχο με το παιχνίδι της Λεωφόρου, όταν οι «ερυθρόλευκες» κάλυψαν τη διαφορά και πέρασαν μπροστά από την γραμμή της φιλανθρωπίας. 

Όσο για τη συνολική εικόνα; Πιθανότατα θα είναι σε κορνίζα σε κάποιον από τους τοίχους της ΕΟΚ, με τον Ολυμπιακό να έχει 85 βολές έναντι 53 του Παναθηναϊκού. Η... νέα τάξη πραγμάτων έχει κάνει τα δεδομένα ξεκάθαρα. Έτσι για να ξέρουν που πατάνε και που βρίσκονται άπαντες. 

Το μόνο που μένει είναι η παρουσία του Βαγγέλη Λιόλιου σε ενδεχόμενη κατάκτηση του πρωταθλήματος από τον Ολυμπιακό για να κάνει την απονομή. Που ήταν στο Κύπελλο Γυναικών; Θα είχε ασχολίες ως θεσμικός ρόλος. Χρόνο για τον Πειραιά όμως πάντα βρίσκει...

Ισονομία Λιόλιου: 85-53 οι βολές στα ντέρμπι «αιωνίων», 34-13 στους τελικούς!
EVENTS