MENU

«Βόμβα» στα θεμέλια της ομάδας μπάσκετ του Ολυμπιακού, έβαλε ο άλλοτε παίκτης της ομάδας, Μπριάντε Ουέμπερ. Ο Αμερικανός παίκτης που ήταν μέλος του ιστορικού ρόστερ που έφυγε σαν… κυνηγημένο από το ΟΑΚΑ, στις 13/2/19, στο ημίχρονο του ημιτελικού Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό σε συνέντευξη που παραχώρησε αποκάλυψε πως το περιβόητο μέχρι τέλους, το «ερυθρόλευκο» παραμυθάκι ήταν μια καλοστημένη (ή κακοστημένη αν κρίνουμε από το αποτέλεσμα) παράσταση.

Με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο ο Μπριάντε Ουέμπερ αποκάλυψε ότι λόγω του ότι οι «ερυθρόλευκοι» ήταν απλήρωτοι για τρεις μήνες, μιας και οι αδελφοί Αγγελόπουλοι δεν ήταν σε θέση να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους, αποφάσισαν να στήσουν το όλο θέμα και να μην κατεβάσουν την ομάδα στη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Όσο ιστορική είναι η ημερομηνία 13/2/19 για το Ελληνικό μπάσκετ, άλλο τόσο είναι και η σημερινή. Στις 29 Μαρτίου του 2023 έπεσαν οι μάσκες. Αποκαλύφθηκε το μεγαλύτερο ψέμα στην ιστορία του αθλήματος και μάλιστα από έναν παίκτη που ήταν πρωταγωνιστής εκείνης της εποχής. Που έζησε τα πράγματα μέσα από τα αποδυτήρια του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας. Από τα αποδυτήρια εκείνα που κατέβαιναν οι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος, σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενα του Ουέμπερ και κάθε μέρα του έλεγαν ότι θα πληρωθούν… αύριο. Και αύριο και αύριο. Αλλά όχι μόνο δεν πληρωνόντουσαν αλλά ενημερώθηκαν ότι θα σταματήσουν και να παίζουν.

ΣΟΥΠΕΡ ΔΩΡΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ

Με ένα σμπάρο δυο… τρυγόνια. Από τη μία θα γλίτωναν τις συνεχείς αγωνιστικές «σφαλιάρες» από τον Παναθηναϊκό και από την άλλη θα γλίτωναν πολλά και από οικονομικής απόψεως. Συμβόλαια που θα έληγαν πριν της ώρας τους, δεδουλευμένα που θα πήγαιναν στο… χιόνι και πολλά, πολλά άλλα.

Άλλωστε δεν πρέπει να ξεχνάμε πως αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που οι αδελφοί Αγγελόπουλοι εκτίθενται με τέτοιον τρόπο από παίκτες της ομάδας τους. Ποιος, άλλωστε μπορεί να ξεχάσει μια ακόμα ιστορική στιγμή της ομάδας; Με το αλήστου μνήμης ηχητικό που είχε διαρρεύσει από τα αποδυτήρια του Ολυμπιακού με τον Γιώργο Πρίντεζη να ενημερώνει τους συμπαίκτες του για την… απεργία που ξεκινούσε μιας και οι αδελφοί Αγγελόπουλοι τον είχαν ενημερώσει πως δε μπορεί να λάβει τα χρωστούμενα μιας και… δεν υπήρχε σάλιο.

Τώρα, με το όλο θέμα, μπορεί να γίνεται χαβαλές, αλλά θα πρέπει άπαντες να αντιληφθούμε πως αυτά τα θέματα μόνο χαβαλές δεν είναι. Με το παραμύθι του μέχρι τέλους ο Ολυμπιακός και η διοίκησή του προσπάθησε επικοινωνιακά να καλύψει τις αγωνιστικές, οικονομικές και διοικητικές του αδυναμίες. Με το μέχρι τέλους θέλησε να πείσει πως η παντοκρατορία του Παναθηναϊκού δε στηριζόταν στις ομαδάρες που είχε κάθε χρόνο, αλλά στον Βασιλακόπουλο και στον κάθε Βασιλακόπουλο.

Όμως, όπως λέει και η γνωστή παροιμία, ο ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται. Στην περίπτωση του Ολυμπιακού χάρηκαν λίγο περισσότερο.

Πλέον δεν είναι κοινό μυστικό. Πλέον δεν είναι κάτι που ψιθυρίζουμε ο ένας στο αυτί του άλλου. Πλέον είναι μια επίσημη κατηγορία, μια επίσημη αποκάλυψη που ήρθε από έναν παίκτη που εκείνη την εποχή φόραγε την «Ερυθρόλευκη» φανέλα. Έκανε προπόνηση με τον Βασίλη Σπανούλη, με τον Γιώργο Πρίντεζη και με τον Ντέιβιντ Μπλατ. Τον πρώτο άνθρωπο που βγήκε μπροστά και δήλωσε την αντίθεσή του στην απόφαση της διοίκησης των αδελφών Αγγελόπουλου.

Αλλά τι να σου κάνει και ο Μπλατ και ο κάθε Μπλατ; Η απόφαση ήταν  ειλημμένη. Το ταμείον ήταν… μείον, δεν υπήρχε ευρώ, δεν υπήρχε δολλάριο και έτσι αποφασίστηκε να στηθεί το «ερυθρόλευκο» παραμύθι.

Σύμφωνα, πάντα, με τα λεγόμενα του αθλητή του Ολυμπιακού, Μπριάντε Ουέμπερ ο οποίος ήταν ένας εκ των πολλών απλήρωτων παικτών.

ΥΓ: Η αποκάλυψη του Μπριάντε Ουέμπερ θα βοηθήσει και τον τελευταίο άπιστο να καταλάβει πως η διαφορά που έχει δημιουργηθεί τη σημερινή ημέρα μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού δεν έχει να κάνει με το μέχρι τέλους. Δεν έχει να κάνει με την απόφαση των αδελφών Αγγελόπουλων να γράψουν και να υπογράψουν την πιο μαύρη σελίδα στην ιστορία του Ολυμπιακού. Και να είναι και σίγουροι όλοι αυτοί, ακόμα και αν δεν το έχουν καταλάβει ακόμα, πως η ψαλίδα αυτή έχει αρχίσει και… κλείνει. Ό,τι και να γίνει μέχρι το τέλος της σεζόν.  

MexriTelous: Ξεσκεπάστηκε το μεγαλύτερο ψέμα στην ιστορία του ελληνικού μπάσκετ