Η ΑΕΚ ολοκλήρωσε την φάση των 16 του BCL στη δεύτερη θέση του ομίλου πίσω από την Ουνικάχα Μάλαγα. Με την εξέλιξη αυτή η ομάδα του Ηκία Καντζούρη θα έμπαινε στα προημιτελικά με μειονέκτημα έδρας και με τον χαρακτήρα του αουτσάιντερ σε κάθε ζευγάρι της οκτάδας.
Από την στιγμή που ολοκληρώθηκε η φάση των 16 οι επιλογές ήταν συγκεκριμένες. Η Τενερίφη, μια πολύ δυνατή ομάδα με γεμάτο και ποιοτικό ρόστερ που περιλαμβάνει και ένα πάρα πολύ δύσκολο ταξίδι στα Κανάρια Νησιά, η Βόννη, μια ομάδα που παίζει σταθερά σε πολύ γρήγορο τέμπο βρίσκεται σε τρομερή φόρμα και έχει ήδη 2 νίκες απέναντι στην Ένωση και η Χάποελ Ιερουσαλήμ, μια ομάδα που έχει ποιότητα, βάθος και λύσεις στο ρόστερ, αλλά σε σχέση με Τενερίφη και Βόννη έμοιαζε εξ αρχής ο πιο βατός αντίπαλος.
Αυτό είχαν παρατηρήσει άπαντες στην ΑΕΚ και περίμεναν η κληρωτίδα να φέρει στον δρόμο των «κιτρινόμαυρων» την ομάδα του Ισραήλ. Όπως και συνέβη, με την πρόβλεψη των περισσοτέρων στα ενδότερα της ομάδας να είναι και η σωστή, βάσει αποτελέσματος της διαδικασίας.
Και σε αυτό το ζευγάρι η ΑΕΚ μπαίνει ως αουτσάιντερ όμως οι πιθανότητες είναι σαφώς πιο πολλές σε σχέση με ένα πιθανό σταύρωμα με Τενερίφη ή Βόννη. Κάτι που δίνει τη δυνατότητα στο σύνολο του Ηλία Καντζούρη να κοιτάξει τα παιχνίδια αυτά ως μια πολύ μεγάλη πρόκληση με φόντο μια νέα υπέρβαση και πρόκριση στο Final 4 του Μαϊου.