MENU

Ο τίτλος του συγκεκριμένου άρθρου μπορεί να μοιάζει παραπλανητικός. Αλλά στο τέλος μπορεί να αποδειχθεί πως δεν είναι. Όχι. Δεν είναι μια θεωρία συνωμοσίας. Δεν είναι ένα σενάριο που θέλει τον Παναθηναϊκό να είναι στο στόχαστρο και να βάλλεται από παντού. Βέβαια και η πραγματικότητα δεν απέχει και πολύ από αυτό.

Βλέπετε, ο Παναθηναϊκός σήμερα το μεσημέρι υποδέχεται τον «αιώνιο» αντίπαλό του Ολυμπιακό στο κλειστό των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων (σε μια ώρα που πριν από σχεδόν 30 χρόνια γινόντουσαν «αιώνια» ντέρμπι στο ποδόσφαιρο) και δεν ψάχνει μία νίκη. Ψάχνει πολλές νίκες. Και πιο κάτω θα εξηγηθούμε.

Αλλά πριν εξηγηθούμε να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα, για να μην… παρεξηγηθούμε. Για ένα ακόμα ματς ο Ολυμπιακός φαντάζει και είναι το απόλυτο φαβορί. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα, μπορεί το τελευταίο διάστημα να πέρασε μια περίοδο μίνι ντεφορμαρίσματος (αλλά παρ’ όλα αυτά να πήρε τα αποτελέσματα που ήθελε), αλλά παραμένει το ακλόνητο φαβορί για την νίκη. Είναι μια πολύ καλύτερη ομάδα από τον Παναθηναϊκό, παίζει πολύ καλύτερο μπάσκετ από τον Παναθηναϊκό, «τρέχει» ένα εντυπωσιακό σερί και έχει «κλειδώσει» την πρώτη θέση της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος, έχοντας εξασφαλίσει το απόλυτο πλεονέκτημα της έδρας. Ουσιαστικά, ο Ολυμπιακός θα πάει στο ΟΑΚΑ χωρίς άγχος ξέροντας ότι δεν έχει απολύτως τίποτα να χάσει.

Από την άλλη, ο Παναθηναϊκός. Ένας Παναθηναϊκός που Μάρτιο μήνα «χτίζεται» από την αρχή, όντας πληγωμένος και αγωνιστικά και… ψυχολογικά. Και για να το πούμε πιο σωστά με πληγωμένο γόητρο. Το 11-0 σερί του Ολυμπιακού είναι κάτι περισσότερο από βαρύ και το χειρότερο είναι ότι για ένα ακόμα ματς, πολλώ δε μάλλον εντός έδρας, η ομάδα του «τριφυλλιού» δε συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες για την νίκη.

Για να είμαστε δίκαιοι, βέβαια, ο Παναθηναϊκός από την ημέρα που ανέλαβε την τεχνική του ηγεσία ο Χρήστος Σερέλης έχει κάνει βήματα προόδου. Μικρά βήματ (baby steps που λένε στην άλλη άκρη του Ατλαντικού), αλλά από το απόλυτο τίποτα της εποχής Ράντονιτς τα βήματα αυτά φαντάζουν… άλματα. Όμως αυτά τα βήματα δεν είναι αρκετά για να απειλήσουν μια τόσο καλοδουλεμένη ομάδα όπως είναι ο Ολυμπιακός.

Ο Παναθηναϊκός, σήμερα το μεσημέρι, για να μπορέσει να παραμείνει ανταγωνιστικός και να παλέψει κόντρα στον «Αιώνιο» αντίπαλό του θα πρέπει να πετύχει μια σειρά από υπερβάσεις.

Θα πρέπει να κάνει το απόλυτο ματς.

Θα πρέπει να βρει αντίδοτο στον Βεζένκοφ.

Θα πρέπει να βρει αντίδοτο στον Φαλ.

Θα πρέπει να αιφνιδιάσει τον Γιώργο Μπαρτζώκα.

Θα πρέπει να βρει λύσεις για να καλύψει την απουσία του Μάριους Πονίτκα.

Θα πρέπει να βρει τον τρόπο να διαχειριστεί τα συναισθήματα που θα δημιουργηθούν στην ομάδα κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης.

Και δεν θα πρέπει να πέσει στην παγίδα της διαιτητικής τριάδας, η οποία στα χαρτιά τουλάχιστον δεν της λες και πενηνταρίσια. Βάσει παρελθόντος. Τουλάχιστον σε αυτό το κομμάτι μακάρι να διαψευστούμε.

Το έργο του Παναθηναϊκού είναι πάρα πολύ δύσκολο. Ταυτόχρονα όμως είναι και μία πάρα πολύ καλή ευκαιρία για τον Χρήστο Σερέλη και τους παίκτες του. Μια ευκαιρία να αποδείξουν άπαντες ότι έχουν αφήσει μια και καλή πίσω τους τη μαύρη εποχή Ράντονιτς, ότι έχουν γυρίσει σελίδα και ότι μπορούν να φανούν ανταγωνιστικοί κόντρα στον Ολυμπιακό. Από… μεμονωμένα κίνητρα άλλο τίποτα. Οι παίκτες του «Τριφυλλιού» έχουν πολλά να αποδείξουν στον σημερινό αγώνα. Έχουν ακούσει και έχουν διαβάσει πολλά. Κάποια δικαίως και κάποια αδίκως. Όμως τώρα ξέρουν ότι είναι η ώρα να δώσουν απαντήσεις.

Μπορούν; Αυτό είναι κάτι που θα φανεί σήμερα το μεσημέρι στο παρκέ του κλειστού των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων.

ΥΓ: Δύο πράγματα είναι σίγουρα για τον σημερινό αγώνα. Ότι ο κόσμος του Παναθηναϊκού θα συνεχίσει να βρίσκεται στο πλευρό της ομάδας. Να την αγαπάει, να τη στηρίζει, να την πιστεύει και θα συνεχίσει να ονειρεύεται μαζί της.

Και το δεύτερο; Ότι η ομάδα κάτι χρωστάει σε αυτόν τον κόσμο.

Ένας Παναθηναϊκός εναντίον… όλων
EVENTS