MENU

Ο Κωνσταντίνος Ηλιάδης είπε:

Για το παιχνίδι με την Ελευθερούπολη: «Μιλάμε για ένα απ’ τα ποιοτικότερα ρόστερ της κατηγορίας. Ξεκίνησαν απ’ το καλοκαίρι ως φαβορί με τις μεταγραφικές κινήσεις που έκαναν ή τις ανανεώσεις και οι μεταγραφές τους τη χειμερινή περίοδο, οι οποίες ήταν εξαιρετικά ποιοτικές, αναβάθμισαν το ρόστερ τους ακόμα περισσότερο. Αυτό το παιχνίδι για ‘μας είναι ένα εξαιρετικό κίνητρο και σίγουρα μας ανεβάζει τη διάθεση να φανούμε ανταγωνιστικοί. Αν αναλογιστούμε ότι δεν το καταφέραμε αυτό στον 1ο γύρο, είναι ένα ωραίο δείγμα σύγκρισης με τον ίδιο μας τον εαυτό, να δούμε δηλαδή πόσο έχουμε βελτιωθεί ένα γύρο μετά σε σχέση με αυτό το παιχνίδι».

Για τις τρεις σερί νίκες της ομάδας: «Είχαμε κάνει το προηγούμενο διάστημα κάποιες πολύ κακές εμφανίσεις σερί. Το τελευταίο, μάλιστα, παιχνίδι στον Εύοσμο ήταν μια ήττα με πολύ μεγάλη έκταση και αυτό πείραξε τον εγωισμό μας, μας έβαλε το κίνητρο να βελτιωθούμε και να δουλέψουμε γιατί ξέραμε ότι αδικούμε τον εαυτό μας. Η ομάδα είχε πολλά προβλήματα τραυματισμών απ’ την αρχή της σεζόν, τα οποία έφτασαν στην κορύφωσή τους μέσα στις γιορτές και γι’ αυτό δε μπορούσαμε να προπονηθούμε όπως θέλαμε. Αυτό άλλαξε την περίοδο που ξεκινήσαμε τις καλές εμφανίσεις και τις νίκες, αφού μαζευτήκαμε όλη η ομάδα, μπορούσαμε να προπονηθούμε υγιείς και ήμασταν έτοιμοι να εφαρμόσουμε το πλάνο μας και να χρησιμοποιήσουμε περισσότερους παίκτες στα παιχνίδια μας».

Για τον 1ο γύρο που έκανε η ομάδα και τι περιμένουν στον 2ο«Στον 1ο γύρο σίγουρα κάναμε κάποιες πολύ καλές εντός έδρας νίκες, όπως με τον Ηρακλή και το Μαρούσι, όπου ήταν πολύ σημαντικά επιτεύγματα για την ομάδα μας. Αντίστροφα, οι εκτός έδρας εμφανίσεις μας ήταν κακές. Απ’ την έναρξη του πρωταθλήματος ήμασταν μια ομάδα που είχε ως στόχο την εδραίωση και την παραμονή στην κατηγορία. Ξέραμε εξ αρχής ότι ήταν δύσκολο, αλλά με την έναρξη του 2ου γύρου προστίθεται ότι οι 15 ομάδες άλλαξαν το ρόστερ τους, ενισχύθηκαν, οπότε είμαστε προετοιμασμένοι για ν’ αντιμετωπίσουμε διαφορετικές ομάδες. Μόνο εμείς δεν αλλάξαμε κάτι την περίοδο των γιορτών, κάτι που έτσι κι αλλιώς ήταν στον σχεδιασμό μας, αφού στοχεύαμε στη δουλειά και στο ν’ αποκτήσουμε χημεία και συνοχή που δε μπορούσαμε να έχουμε στην αρχή».

Για το πού οφείλονται τα διαφορετικά που έβγαζε η ομάδα εντός και εκτός έδρας: «Στα εντός έδρας παιχνίδια, το γήπεδο και ο κόσμος του Μεσολογγίου μάς έδιναν μια διαφορετική ώθηση στο ξεκίνημα. Ακόμη και σε δύσκολες περιόδους που υπήρχαν προβλήματα τραυματισμών η ομάδα μπορούσε να βγάλει το κάτι παραπάνω, να υπερκαλύψει αυτά τα προβλήματα, να φαίνεται ανταγωνιστική και να παίρνει τ’ αποτελέσματα. Η ομάδα μας έχει νεαρά παιδιά, υπάρχει απειρία, ήμασταν καινούργιες μονάδες μεταξύ μας όταν βρεθήκαμε στην ομάδα και αντιμετωπίσαμε έμπειρες και καλές ομάδες εκτός έδρας που τιμωρούσαν τόσο τα προβλήματα στην προετοιμασία του αγώνα, όσο και την εμφάνιση σε αυτόν».

Για την εκτός έδρας νίκη στο Σχηματάρι: «Πρώτον, η ομάδα πλέον δουλεύει με υγεία και ευχόμαστε να συνεχιστεί αυτό, δεύτερον υπήρξε η εμφάνιση στον Εύοσμο που μάς πείραξε πάρα πολύ τον εγωισμό και τρίτον τα ίδια τα παιδιά έδειξαν την προσωπική τους βελτίωση ακόμα και στο κομμάτι αντιμετώπισης του παιχνιδιού. Δούλεψαν και με τον ίδιο τους τον εαυτό στο τι κάνει ο καθένας μας λάθος και δεν εμφανιζόμαστε όπως πρέπει να εμφανιστούμε. Ευελπιστούμε ότι από ‘δω και πέρα θα είμαστε πολύ πιο ανταγωνιστικοί».

Ο Κυριάκος Παπαδόπουλος μίλησε:

Για το παιχνίδι με τον Χαρίλαο Τρικούπη: «Το Μεσολόγγι είναι μια πολύ δυνατή ομάδα στην έδρα της και όχι μόνο. Είναι σε αγωνιστική άνοδο, έχει τρεις συνεχόμενες νίκες και το αντιμετωπίζουμε όπως όλα τα παιχνίδια, με την ίδια σοβαρότητα και την ίδια προσέγγιση».

Για το σημείο-«κλειδί» του αγώνα: «Είναι μια ομάδα με νεανικότητα και εμπειρία, σκοράρει 82 πόντους κατά μέσο όρο στην έδρα της, που είναι πολύ μεγάλο νούμερο, οπότε πρέπει πρώτα απ’ όλα να κοιτάξουμε να κατεβάσουμε το μέσο όρο που έχουν στην έδρα τους. Είναι μια ομάδα που παράγει πολύ περισσότερη πίεση στην έδρα της απ’ ό,τι εκτός έδρας και θα κοιτάξουμε ν’ ανταπεξέλθουμε σ’ αυτό και να περιορίσουμε τα βασικά τους ατού».

Για το αν τούς βοήθησαν οι προσθήκες να βρουν ρυθμό: «Κοιτάξαμε να ενισχύσουμε την ομάδα με παίκτες που έχουν παραστάσεις. Πήραμε δυο παιδιά με ποιότητα, όπου είναι παίκτες ομάδος και μας βοήθησαν πραγματικά αρκετά, μαζί με όλα τα υπόλοιπα παιδιά που ήταν στην ομάδα. Δουλεύουν τα παιδιά καθημερινά, ξέρουν τι πρέπει να κάνουν, έχουμε αποκτήσει μια χημεία και είμαστε σ’ ένα αρκετά καλό σημείο».

Για το τι πρέπει να κάνουν στο 2ο γύρο: «Δεν υπάρχουν “μυστικά”, πρέπει να δουλεύουμε συνεχώς, να ‘χουμε το κεφάλι μας στην ευθεία, να συνεχίζουμε και να βλέπουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Θα πρέπει να δουλεύουμε συνεχώς, να ‘χουμε την απαραίτητη σοβαρότητα σε κάθε παιχνίδι και να αντιμετωπίζουμε κάθε παιχνίδι όχι απλά ξεχωριστά, αλλά να δίνουμε και παραπάνω απ’ τον εαυτό μας».

Για το φετινό πρωτάθλημα: «Όποιος ρίξει μια ματιά στο βαθμολογικό πίνακα θα καταλάβει ότι είναι ένα πάρα πολύ δύσκολο πρωτάθλημα, στο οποίο όλοι έχουν ελπίδα στο όνειρο. Έτσι όπως έχει γίνει και ο τρόπος διεξαγωγής του πρωταθλήματος φέτος, θα πάει μέχρι τέλους έτσι, θα ‘ναι άκρως ανταγωνιστικό και αυτό δίνει περισσότερη αίγλη στο πρωτάθλημα. Όποιος εφησυχάσει θα το πληρώσει. Είναι ένα πρωτάθλημα που οι ομάδες δεν έχουν πολύ μεγάλες διαφορές μεταξύ τους και είναι «μαραθώνιος», όχι «σπριντ». Παίζει πολύ μεγάλο ρόλο και η τύχη, αλλά και η αγωνιστική και διοικητική σοβαρότητα».

Για τη πορεία της Ελευθερούπολης όλα αυτά τα χρόνια: «Είναι μέχρι στιγμής ένα πολύ όμορφο ταξίδι. Το ν’ ανεβαίνει η ομάδα κάθε χρόνο τις κατηγορίες δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα, πρέπει κάθε χρονιά ν’ αρχίζει να λειτουργεί περισσότερο επαγγελματικά και σε αυτό βοήθησαν πολύ οι τοπικοί παράγοντες και οι χορηγοί που μάς στηρίζουν και είναι από πίσω μας. Απ’ την πρώτη μας χρονιά πρωταγωνιστούσαμε στην Α2, απλά διακόπηκε το πρωτάθλημα λόγω κορωνοϊού. Οι δύο συνεχόμενες συμμετοχές μας χωρίς να είμαστε φαβορί και φτάνοντας μέσω των play-off μια «ανάσα» απ’ την άνοδο, μάς «γέμισε» όλους με εμπειρία. Ό,τι είναι να έρθει θα έρθει και νομίζω ότι έχουμε την όρεξη, τη διάθεση και αρκετή εμπειρία να διαχειριστούμε ό,τι κι αν είναι αυτό».

Παπαδόπουλος: «Πολύ δύσκολη η Elite League, όλοι έχουν... ελπίδα στο όνειρο»