MENU

Στο παιχνίδι της ΑΕΚ με το Περιστέρι και παρά το βαθμολογικό κίνητρο και των δύο ομάδων, το κεντρικό πρόσωπο της αναμέτρησης δεν βρισκόταν σε καμία από τις δύο δωδεκάδες. Διότι είχε πάρει θέση στις εξέδρες.

Ένας από τους πιο σημαντικούς Έλληνες παίκτες της εποχής του, ο Νίκος Ζήσης, βρέθηκε στα Λιόσια, ως το τιμώμενο πρόσωπο της ημέρας. Η ΚΑΕ ΑΕΚ τίμησε τον παλαίμαχο άσο, που συνέδεσε το όνομά του με μερικές από τις πιο σημαντικές στιγμές στην ιστορία του συλλόγου. Κάτι το οποίο δεν έχει ξεχαστεί, όσα χρόνια κι αν έχουν περάσει.

Ο Ζήσης επέστρεψε, έστω και για λίγο στην «κιτρινόμαυρη» καθημερινότητα, με την αγάπη του κόσμου της ΑΕΚ να παραμένει στο μέγιστο δυνατό επίπεδο. Κάτι που για τον ίδιο σημαίνει τα πάντα, όπως παραδέχτηκε μιλώντας στο SDNA. Παράλληλα, στάθηκε στην προσπάθεια που κάνει η Ένωση τη φετινή σεζόν, ενώ έπλεξε το εγκώμιο του Ηλία Καντζούρη.

Αρχικά, αναφέρθηκε στην βράβευσή του από την Ένωση, εξηγώντας πώς προετοιμάστηκε για τη διαδικασία αυτή. «Θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο για την τιμή και την βράβευση. Πραγματικά αισθάνθηκα πολύ όμορφα που ήρθα εδώ στο νέο σπίτι της ΑΕΚ. Εγώ ήμουν για 1,5 χρόνο στην επιστροφή μου και ακούγαμε συνέχεια πως θα μπούμε στο γήπεδο, αλλά δεν είχα την τύχη ποτέ να έρθω. Τελικά ένιωσα πολύ όμορφα που ήρθα εδώ και δέχτηκα το καλωσόρισμα και το χειροκρότημα. 

Χρωστάω πολλά στην ΑΕΚ γιατί είναι η ομάδα που με ανέδειξε. Ήρθα ανήλικος εδώ, έζησα πάρα πολύ όμορφες στιγμές, πολλές αναμνήσεις σιγά σιγά μέχρι την καθιέρωση. Σήμαινε πολλά που γύρισα και έκλεισα την καριέρα μου στην ΑΕΚ. Θα μείνει για πάντα χαραγμένο στην καρδιά και το μυαλό μου, αλλά και στην ιστορία πως η ΑΕΚ είναι η μοναδική ομάδα που έπαιξα στην Ελλάδα. Οπότε, σημαίνει πολλά για μένα το γεγονός ότι βραβεύτηκα από την ΑΕΚ».

Στο κλειστό των Λιοσίων βρέθηκε για πρώτη φορά και μάλιστα ως θεατής. Ερωτηθείς για το αν σκοπεύει να δει περισσότερα παιχνίδια της ΑΕΚ δια ζώσης εξήγησε ότι «η αλήθεια είναι πως δεν ζω μόνιμα στην Αθήνα, αλλιώς σίγουρα θα ερχόμουν πολύ πιο συχνά εδώ. Εκτιμώ πολύ τον Ηλία Καντζούρη, που συνεργαστήκαμε πολλά χρόνια. Ήταν βοηθός προπονητή και στο Μπάμπεργκ και στο Καζάν. Είναι πραγματικά ένας πολύ καλός προπονητής, εργασιομανής και προετοιμάζει πολύ καλά τις ομάδες του. Κάνει πολύ καλή δουλειά και φέτος».

Παράλληλα στάθηκε στην δουλειά που γίνεται στα ενδότερα της ομάδας, για την οποία μόνο καλά λόγια είχε να πει. «Θεωρώ ότι η ΑΕΚ έχει μπει στον σωστό δρόμο, όσον αφορά την εξυγίανσή της και από εκεί και πέρα μια ομάδα που έχει τον κόσμο και πάντα υπάρχουν άνθρωποι που αγαπούν την ομάδα και το έδειξαν στο παιχνίδι με το Περιστέρι, νομίζω ότι αν η ομάδα είναι υγιής οικονομικά και έχοντας το δικό της σπίτι, το μέλλον είναι μπροστά».

Κατά την παρουσία του στο κλειστό δεκάδες φίλαθλοι κάθε ηλικίας τον πλησίασαν για μια φωτογραφία. Εκείνος δεν αρνήθηκε σε κανέναν. Η αγάπη του κόσμου είναι στο υψηλότερο δυνατό σημείο και για τον ίδιο αυτή η κατάσταση είναι μοναδική. 

«Είναι η μεγαλύτερη επιβράβευση και τα πιο έντονα συναισθήματα όταν βλέπεις τον απλό κόσμο της ΑΕΚ να έρχεται να σε χαιρετάει, να σου δείχνει την αγάπη του. Είναι ό,τι πιο σημαντικό ξέχωρα από τίτλους. Τα συμβόλαια κάποτε τελειώνουν. Αυτά που μένουν και γι αυτά που είσαι πιο περήφανος είναι αυτή η αγάπη του κόσμου», ήταν τα λόγια του.

Ζήσης στο SDNA: «Ευχαριστώ την ΑΕΚ, σημαίνει πολλά το ότι έκλεισα την καριέρα μου εδώ»