MENU

Τα τάιμ άουτ στην Ευρώπη έχουν μία αξία. Να μιλήσεις στο κινητό σου, να στείλεις μηνύματα στο whats app, να σερφάρεις. Στο Λος Άντζελες, όπως και σε όλα τα γήπεδα του ΝΒΑ, είναι η «ώρα του παιδιού». Όλοι το περιμένουν λες και θα κατεβάσει δώρα από την καμινάδα ο Άι Βασίλης. Μήπως δεν είναι έτσι; Ο πρώτος μπήκε να ρίξει ένα σουτ από το κέντρο. Το έβαλε κι έφυγε με 75.000 δολάρια από το Crypto Arena γιατί είχε και τζακ ποτ. 

Ο δεύτερος, δύο μέρες μετά, είχε μαθηματικά 0% πιθανότητες να το ξαναβάλει. Το έβαλε, χλατσωτό, ασάλιωτο, κι ανάγκασε τον Λεμπρόν να κοιτάζεται με τους συμπαίκτες του, μήπως τελικά ο σουτέρ που ψάχνουν οι Λέικερς είναι κάπου στο κοινό. Πήρε 25.000 δολάρια κι οι Λέικερς ξόδεψαν 100 χιλιάρικα μόνο και μόνο για αυτό που συζητάμε αυτή τη στιγμή: Το entertainment. Αυτό είναι το ΝΒΑ, αυτό δυσκολευόμαστε να καταλάβουμε στην Ευρώπη. Είναι ψυχαγωγία, είναι παιχνίδι, είναι διασκέδαση.

Δείτε και αποκλειστικό βίντεο από το σουτ και τον ξεσηκωμό που ακολούθησε.

Στα δυο ματς που βρέθηκα στο ΝΒΑ, χάρη στη συνεργασία με τον οργανισμό και την άμεση εξυπηρέτηση από το ΝΒΑ Greece, η βασική διαπίστωσή μου είναι ότι υπολειπόμαστε περίπου 50 χρόνια στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Κυρίως διότι οι ομάδες αδυνατούν να αντιληφθούν πως χωρίς εγκαταστάσεις δεν υπάρχει έσοδο. Εδώ έχουμε μόνο μπάσκετ. Πας, βλέπεις, έφυγες. 

Στο LA, στο ματς απέναντι στους Μπλέιζερς οι Λέικερς προηγούνταν με 13 στα 4:30 πριν τη λήξη. Έχασαν με μπάζερ μπίτερ στην εκπνοή. Σάστισαν ένα λεπτό, πήγαν απέναντι να πιουν δυο μπύρες, να συζητήσουν βλέποντας άλλα παιχνίδια στις οθόνες.

Στη μπουτίκ, αμέσως μετά τη λήξη ο κόσμος σχημάτιζε ουρά για να μπει σαν να πήγαινε στην τράπεζα.

Στο ημίχρονο υπήρχαν 30 διαφορετικά καταστήματα για να φας ό,τι έχεις όρεξη. Ιταλικό, ελληνικό, αμερικάνικο, κινέζικο, ποπ κορν ή μαλλί της γριάς. 

Εδώ, σε ποιο γήπεδο της Ευρώπης μπορείς να βρεις έστω και κάτι απ΄όλα αυτά;

Στο ΟΑΚΑ και στο ΣΕΦ δεν έχει ούτε… σουβλάκι! Στα υπόλοιπα ευρωπαϊκά γήπεδα ίσως βρεις μια κόκα κόλα…

Κι ύστερα πως θα προσεγγίσεις μεγάλους παίκτες χωρίς μεγάλα έσοδα; Το ένα φέρνει το άλλο. Ένα ταξίδι να έκαναν από την Ευρωλίγκα στο ΝΒΑ θα διαπίστωναν γιατί πλέον δε μπορούμε να κρατήσουμε κανένα παίκτη στη γηραιά ήπειρο.

Γιατί ένα τριήμερο στα γήπεδα του ΝΒΑ είναι πρωτίστως ένα ταξίδι σε έναν μαγικό κόσμο. Λαμπερό, όχι μόνο γιατί βλέπεις τον Λεμπρόν, αλλά γιατί είναι ιεροτελεστία να πετάει τη λευκή σκόνη πριν μπει στο γήπεδο.

Διότι υπάρχει ασφάλεια αλλά με μέτρο που σε κάνει να νιώθεις άνετος και safe σε οποιοδήποτε σημείο του γηπέδου κι αν είσαι. Ακόμα και περιμετρικά του τερέν. Διότι ξέρεις ότι αν ξεφύγεις, θα φύγεις σούμπιτος από το γήπεδο και θα κάνεις καιρό να ξαναμπείς.

Αν θες να κάνεις ένα δώρο κάποτε στον εαυτό σου, συνδύασε ένα επαγγελματικό ταξίδι, με μία βραδιά στο ΝΒΑ. Ευχαριστείς αργότερα.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Ο μαγικός κόσμος είναι «έξω από τις 4 γραμμές»
EVENTS