MENU

Τί έκανε η ΚΑΕ Παναθηναϊκός βλέποντας πως από Ioύλιο που έπρεπε να έχει το ΟΑΚΑ φτάσαμε Δεκέμβρη και είναι στο περίμενε; Έβγαλε ανακοίνωση. Απλή καταγραφή των δεδομένων της υπόθεσης. Ουδεμία απάντηση ή διαρροή δεν υπήρξε απ’ την κυβέρνηση, άρα η ανακοίνωση βασιζόταν σε γεγονότα και όχι στη γνώμη της μίας πλευράς.

Δεν είναι εκεί το θέμα. Βασικό επακόλουθο είναι η πρεμούρα που ξαφνικά «έπιασε» πολλούς. Σύσκεψη έκτακτη αναφέρουν τα ρεπορτάζ. Στο Μαξίμου για να διευθετηθεί το θέμα.

Έρχεσαι ως απλός της χώρας και σκέφτεσαι το απλό: Άρα τόσους μήνες απλά δεν ήθελαν να κάνουν αυτή τη σύσκεψη, ή την έγραφαν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους. Διαφορετικά θα είχε τελειώσει το θέμα, χωρίς ανακοινώσεις, χωρίς να περάσουμε απ’ τα κοντομάνικα και τις βερμούδες στα μπουφάν.

Πρόκειται για έτοιμη εγκατάσταση. Το ΟΑΚΑ είναι εκεί εδώ και 27 χρόνια. Αλλά και πάλι η καθυστέρηση είναι εξωφρενική. Λογικά το μυαλό όλων πηγαίνει στις εγκαταστάσεις που βρίσκονται ακόμα στα γραφειοκρατικά. Μπας και φτάσουν στη φάση της δημιουργίας.

Βοτανικός, Νέα Τούμπα κυρίως. Δε συζητάμε για το νέο γήπεδο που θέλει να «τρέξει» ο Άρης, εκείνη η υπόθεση μοιάζει να έχει δρόμο προκειμένου να φτάσει στα γραφειοκρατικά.

Λούζει κρύος ιδρώτας κάθε νορμάλ φίλαθλο, όταν κάνει τους υπολογισμούς στο κεφάλι του για το πόσο θα χρειαστεί να περάσει στη φάση υλοποίησης η εγκατάσταση της δικής του ομάδας.

Παραδόξως, το μόνο γήπεδο της χώρας που δεν είχε ουσιαστικά το παραμικρό γραφειοκρατικό πρόβλημα, ήταν αυτό του Ολυμπιακού. Εκείνο που δεν ξεχρεώθηκε ποτέ, χαρίζονται δάνεια και κανείς δεν γνωρίζει αν αποδόθηκαν τελικά στην ΕΟΕ, τα ποσοστά που έπρεπε επί των εσόδων.

ΠΑΕ Παναθηναϊκός και Ερασιτέχνης, συν την ΠΑΕ ΠΑΟΚ, έχουν μπροστά τους τη Λερναία Ύδρα της γραφειοκρατίας. Βλέποντας την άμεση αντίδραση σε επίπεδο αφύπνισης έστω, ίσως η ιδανική αντίδραση να ήταν οι συνεχείς ανακοινώσεις. Προς ενημέρωση των φιλάθλων των συλλόγων αυτών. Πολλά εκατομμύρια φίλαθλοι δηλαδή,

Τί σημαίνει αυτό; Πολλά εκατομμύρια ψηφοφόροι. Όπως θα έλεγαν και τη δεκαετία του ’80 στα καφενεία, ικανοί αριθμοί να ανεβάσουν και να κατεβάσουν κυβερνήσεις.

Σε προεκλογική περίοδο το τελευταίο που θα ήθελε η κυβέρνηση λοιπόν, είναι αυτό. Φιλάθλους που πέραν των ζωτικών καθημερινών προβλημάτων τα οποία αφορούν την ποιότητα ζωής ή ακόμη και την ίδια την επιβίωσή τους, να εκνευρίζονται για την καθυστέρηση λόγω γραφειοκρατίας στην κατασκευή νέων εγκαταστάσεων.

Κάπως έτσι, που ξέρεις; Ίσως να τρέξουν λίγο γρηγορότερα τα γραφειοκρατικά. Τα νόμιμα δηλαδή, απλά στην Ελλάδα γι’ αυτά χρειάζεται να πιέσεις. Εκτός αν είσαι ο Ολυμπιακός. Σε εκείνη την περίπτωση το κράτος θυμίζει… Ελβετία στη συνέπεια, αλλά και χώρα της λατινικής Αμερικής στην αμφιβολία και την καχυποψία.

 

Αρχίστε τις ανακοινώσεις μπας και γίνει το αυτονόητο