MENU

Οι δύο κορυφαίες ελληνικές ομάδες έχουν σπουδαία ματς στην Euroleague. Ο μεν Ολυμπιακός στην έδρα της πρωταθλήτριας Ευρώπης, Αναντολού Εφές, ενώ ο ανεβασμένος Παναθηναϊκός στο Κάουνας όπου είναι αήττητη η Ζαλγκίρις. Παρ’ όλα αυτά το μεταξύ τους ντέρμπι άρχισε ήδη. Το περίεργο είναι πως δεν ευθύνονται οι ομάδες γι’ αυτό.

Η ΚΕΔ/ΕΟΚ συνεχίζει απλά να αποδεικνύει την τακτική και την λογική της Ομοσπονδίας. Επί ημερών Βαγγέλη Λιόλιου, η ξεκάθαρη πρόθεση είναι η ύπαρξη μιας πολεμικής κατά του Παναθηναϊκού. Λόγω επιλογής, λόγω διάθεσης να αποδειχθεί πως τα πράγματα είναι αλλιώς στο μπάσκετ. Αν οι ιδέες της «φρέσκιας» ΕΟΚ είναι να πολεμούν συγκεκριμένη ομάδα, τότε κάτι λάθος έχουν αντιληφθεί.

Χωρίς κανένα λόγο και αιτία, ο διαιτητής Πιτσίλκας ήταν ανάμεσα σε αυτούς που μπήκαν στην κλήρωση. Κάτι μεταξύ κλήρωσης και ορισμού για την ακρίβεια, καθώς τα ονόματα των υποψήφιων ήταν ελάχιστα. Ουσιαστικά ήταν σα να ορίζεται η τριάδα των «γκρίζων».

Ο γιος του ανθρώπου που ήταν στην ΚΕΔ κι έφυγε για να μείνει με αυξημένες αρμοδιότητες, έχοντας το τεράστιο προνόμιο να είναι φίλος του Λιόλιου, θα μπορούσε να εξαιρεθεί της διαδικασίας. Ο Πιτσίλκας ουσιαστικά δίνει… παράσημα στον γιο του, υπό την ανοχή του προέδρου της Ομοσπονδίας. Ο οποίος ανοιχτά έχει κόντρα με τον Παναθηναϊκό και τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο.

Η ροή των γεγονότων, οδηγεί στο συμπέρασμα πως οι «πράσινοι» έχουν κάθε λόγο να είναι προβληματισμένοι απ’ την επιλογή αυτή λοιπόν. Ειδικά όταν η ΕΟΚ πριν λίγες εβδομάδες έβγαλε ανακοίνωση για να εκθέσει τον Παναθηναϊκό αναφορικά με τον Παπαγιάννη, ξεχνώντας την οποιαδήποτε αναφορά στο θέμα Σλούκα. Δημιουργώντας ένα μπάχαλο και θίγοντας δύο σημαντικούς Έλληνες αθλητές που δε φταίνε σε τίποτα, αλλά χρησιμοποιήθηκαν στην πολεμική… τακτική της Ομοσπονδίας.

Ακούγεται περίεργο, αλλά και η περίπτωση Πιτσίλκα μπαίνει στο ίδιο καζάνι. Η ΕΟΚ (μέσω ΚΕΔ) προχωρά σε αυτό ακριβώς που δε θέλει ο Παναθηναϊκός, θέλοντας να δείξει τις διαθέσεις και τις προθέσεις της. Με πολεμική κόντρα στους «πράσινους» που πλέον ξεφεύγουν από τη λογική, θυμίζοντας εποχές μαύρες άλλων αθλημάτων.

Αποτέλεσμα των πρακτικών της ΕΟΚ του Λιόλιου, θα είναι με μαθηματική ακρίβεια η πόλωση και η ένταση που θα δημιουργηθεί στο μπάσκετ. Απ’ το πουθενά και χωρίς κανένα λόγο. Αυτοί που ήρθαν για να βελτιώσουν το άθλημα και να λύσουν τα προβλήματά του, ουσιαστικά κοιτούν απλά να πολεμήσουν εκείνους που θέλουν. Χωρίς να βελτιώνουν το παραμικρό.

Μετά από 1,5 χρόνο περίπου, είναι ξεκάθαρα τα πάντα. Δεν υπάρχει διάστημα προσαρμογής, υπάρχει ξεκάθαρη πρόθεση. Η οποία έχει φανεί από την περίφημη συνέντευξη Τύπου του Λιόλιου όπου δεν είπε τίποτα για την ταμπακέρα, αλλά τόνιζε πως ως θεσμικό πρόσωπο δεν πρέπει κανείς να τον… κρίνει. Παρατηρείται μια αύξηση έντασης κατά του Παναθηναϊκού. Πετώντας η πλευρά της Ομοσπονδίας, πρώτη την πέτρα.

Απλά το συγκεκριμένο… πετροπόλεμο, τον βαρέθηκαν οι πάντες. Η πόλωση και η ένταση, είδαμε πως δεν οδηγεί πουθενά. Αν έτσι θεωρούν πως θα φτιάξουν το μπάσκετ, απλά ας περιμένουμε μέχρι το τέλος της θητείας μπας και βρεθεί κάποιος άξιος να ασχοληθεί. Μέχρι τότε απλά ας οπλιστούμε υπομονή για να βιώνουμε τα ίδια και τα ίδια, από μια Ομοσπονδία που εξυπηρετεί τις ανάγκες της για πόλεμο σε «εχθρούς» και σε καμία περίπτωση δεν αγαπά το άθλημα για να φροντίσει τη βελτίωσή του.

Επίδειξη προθέσεων της νέας εποχής του μπάσκετ
EVENTS