Ο νυν προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης θα καθοδηγήσει την ομάδα τη φετινή σεζόν, έχοντας αντικαταστήσει τον Λάσο, του οποίου ήταν βοηθός όλα τα προηγούμενα χρόνια στη "βασίλισσα".
Το Σάββατο ανοίγει η αυλαία με το ματς κόντρα στην Ρεάλ Μπέτις για το Σούπερ Καπ Ισπανίας, με τον Ματέο να σημειώνει πως είναι «ανυπόμονος» και «ενθουσιασμένος» και παράλληλα ότι τον διακατέχει ένα «γλυκόπικρο συναίσθημα γιατί ο Πάμπλο Λάσο δεν είναι εκεί».
«Είναι ένας άνθρωπος που αγαπώ και θαυμάζω, οι συνθήκες είναι αυτές που είναι και πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά» είπε ο Ματέο και πρόσθεσε: «Γνωρίζω τέλεια τον σύλλογο στον οποίο είμαι, γνωρίζω τις απαιτήσεις της Ρεάλ.
Ξεκίνησα από την ακαδημία της Ρεάλ, βοηθούσα τον Σκαριόλο, τον Χούλιο Λάμα και τον Χαβιέ Ιμπρόδα. Δούλευα με τον Λάσο για οκτώ χρόνια και ειλικρινά ήμουν καλά, όμως τώρα πρέπει να αναλάβω μια σημαντική ευθύνη μέσα στον σύλλογο, που πάντα φιλοδοξεί να κερδίζει τα πάντα».