MENU

15. Τζερέλ ΜακΝίλ (11/5)

Στο προηγούμενο ματς της σειράς, του έκλεψε τον τίτλο ο Ντόμινικ Γουότερς! Ο ΜακΝίλ το πήρε προσωπικά και αυτή τη φορά κατάφερε να είναι – μαζί με τον Ουάιτ – οι πολυτιμότεροι παίκτες του Άρη! Η ομάδα του Γιώργου Πρίφτη κατόρθωσε να φτάσει στην ισοφάριση και οι 16 πόντοι του Αμερικανοί (παρά τα κακά ποσοστά) ήταν όαση σε ένα τόσο κλειστό ματς.

14. Σεμπαστιάν Λέτο (11/5)

Ο Παναθηναϊκός δεν πήρε το αποτέλεσμα που ήθελε στη Νέα Σμύρνη, αλλά το γεγονός ότι γλίτωσε τα χειρότερα το χρωστάει στον άνθρωπο που είναι ό,τι καλύτερο έχει να παρατάξει από τη μέρα που μπήκε στο γήπεδο. Ο Σεμπαστιάν Λέτο βάζει τα γυαλιά σε όσους έκαναν πλάκα με την κοιλιά του και αποδεικνύει τα… κιλά του σε ποιότητα.

13. Γιώργος Τζαβέλλας (11/5)

Ο Γιάννης Μυστακίδης με το εξαιρετικό τελείωμα μετέτρεψε τη λέξη πάσα σε ασίστ! Επειδή, όμως, και οι δημιουργοί έχουν ψυχή ο Γιώργος Τζαβέλλας παίρνει τη θέση στο top αφού κατόρθωσε αντί για μια συνηθισμένη και αδιάφορη γιόμα, να δώσει μια εκπληκτική πάσα στον επιθετικό του ΠΑΟΚ.

12. Ντάνιελ Χάκετ (10/5)

Ήταν ο παίκτης που άλλαξε τη ροή του αγώνα και ο καθοριστικός παράγοντας για να ανατρέψει ο Ολυμπιακός το ματς και να φτάσει στη νίκη. Επιπλέον, ήταν ο παίκτης που μας έκανε για λίγο να αισθανόμαστε ότι δεν είμαστε στην Ελλάδα, δεν βλέπουμε ντέρμπι και δεν έχουμε μια αθλητική υποκουλτούρα όμοια με την σύγχρονη, πολιτιστική μας.

11. ΚΑΕ Άρης (10/5)

Η πιο ευχάριστη έκπληξη των τελευταίων μηνών στον ελληνικό αθλητισμό! Επιτέλους, μια διοίκηση που βγήκε να πει τα αυτονόητα, δεν κοίταξε με κανέναν τρόπο να καλύψει ή να δικαιολογήσει τους οπαδούς της και ανέβασε τον πήχη σε ένα ύψος που είναι δεδομένο ότι ελάχιστοι θα κατορθώσουν να ανταποκριθούν.

10. Ντόμινικ Ουότερς (9/5)

Μετά τη χθεσινή νίκη, είναι λογικό να πίνουν… νερό στο όνομά του! Ο Αμερικανός του Άρη ήταν ο κορυφαίος της αναμέτρησης όχι μόνο για τη συνολική του παρουσία απέναντι στον Παναθηναϊκό, αλλά κι επειδή ήταν εκείνος που με κρίσιμα καλάθια στο τέταρτο δεκάλεπτο κλείδωσε τη νίκη της ομάδας του για το 2-1 στον ημιτελικό του πρωταθλήματος.

9. Αργύρης Πεδουλάκης (9/5)

Ο Παναθηναϊκός έχασε, αλλά η αντίδραση του Αργύρη Πεδουλάκη στην ερώτηση που δέχτηκε ήταν η πρέπουσα! Ο τεχνικός του τριφυλλιού κατόρθωσε χωρίς ύβρεις και τσαμπουκάδες, να ξεφτιλίσει ένα ολόκληρο σύστημα που υπάρχει για να κάνει το άσπρο-μαύρο και μάλιστα διαχωρίζοντας τα αγωνιστικά λάθη που μπορεί να κάνει ένας παίκτης προκειμένου να φτάσει στη νίκη.

8. Ντάνιελ Στάριτζ (5/5)

Έγινε πολλή κουβέντα στο πρώτο ματς για την επιλογή του Γιούργκεν Κλοπ να μην τον χρησιμοποιήσει λεπτό στο πρώτο παιχνίδι. Ο χθεσινός επαναληπτικός ήταν η επιβεβαίωση της… κουβέντας! Ο 27χρονος επιθετικός ήταν μέσα σε όλες τις φάσεις, πέτυχε ένα γκολ κι ένα… αυτογκόλ (σ.σ. του Φιρμίνιο) και οδήγησε τη Λίβερπουλ στην εύκολη πρόκριση επί της Βιγιαρεάλ.

7. Ουνάι Έμερι (5/5)

Ένας πρίγκιπας σε μια πριγκίπισσα… Γιατί μπορεί η Σεβίλλη να μην κατόρθωσε ποτέ διακριθεί στο Champions League, ποιος όμως δεν θα την συμπεριλάμβανε ανάμεσα στις πιο πετυχημένες ευρωπαϊκές ομάδες της δεκαετίας; Πέντε ευρωπαϊκοί τίτλοι από το 2005 και πάει για τρίτο συνεχόμενο Europa League με τον υποτιμημένο Ισπανό coach στον πάγκο της.

6. Γκάρεθ Μπέιλ (4/5)

Οι πιθανότητες να γίνει το αγαπημένο παιδί στη Μαδρίτη είναι ελάχιστες! Βρίσκεται, όμως, στο σωστό δρόμο για να μην είναι ο αποδιοπομπαίος τράγος. Ο Γκάρεθ Μπέιλ διανύει τον καλύτερο μήνα της καριέρας του και με τη χθεσινή του απόδοση απέδειξε ότι μπορεί να είναι και ο ηγέτης της Ρεάλ, όταν χρειάζεται.

5. Χακίμ Ουόρικ (4/5)

Είναι δύσκολο να βρεις κορυφαίο σε δύο περιπτώσεις. Όταν μια ομάδα έχει παίξει χάλια ή όταν μια ομάδα έχει παίξει τέλεια! Ο Ολυμπιακός έκανε εξαιρετικό ματς απέναντι στην ΑΕΚ και στεκόμαστε στον Χακίμ Ουόρικ (δέκα πόντοι, τρία ριμπάουντ) επειδή είναι ο κρίκος της αλυσίδας που τώρα μοιάζει να προστίθεται και θα είναι χρήσιμος για τους τελικούς.

4. Νικ Καλάθης (4/5)

Η επανασύνδεση είναι γεγονός! Ο Νικ Καλάθης τα ξαναβρήκε με τον εαυτό του και ο ήχος της μπάλας που χτυπάει στη στεφάνη δεν είναι πιο ο εφιάλτης του. Ο γκαρντ του Παναθηναϊκού ήταν ο κορυφαίος στην πρώτη αναμέτρηση με τον Άρη με 21 πόντους, οκτώ ασίστ και έξι ριμπάουντ και δείχνει ότι ξεπέρασε την απίστευτη κοιλιά που έκανε στα πλέι οφ της Ευρωλίγκα.

3. Γιαν Όμπλακ (3/5)

Με τα «αν» ουδέποτε γράφτηκε ιστορία, παρά μόνο ένα ποίημα του Κίπλινγκ! Η αλήθεια, όμως, είναι ότι αν η Μπάγερν Μονάχου έκανε το 2-0 στο 35’ τότε δύσκολα θα υπήρχε επιστροφή για την Ατλέτικο. Ο Γιαν Όμπλακ έκανε τη διαφορά και η ισπανική ομάδα πανηγύρισε ακόμα μια πρόκριση σε τελικό του Champions League.

2. Εντέρ Αζάρ (2/5)

Πολλοί θεωρούν ότι δεν είναι η καλύτερη σεζόν του. Αρκετοί θεωρούν ότι ήρθε η στιγμή να αλλάξει περιβάλλον, όμως η ουσία είναι ότι ο Εντέρ Αζάρ σημάδεψε το αγγλικό πρωτάθλημα. Το δικό του γκολ ισοφάρισε την Τότεναμ και το δικό του γκολ χάρισε τον τίτλο στην Λέστερ.

1. Κλαούντιο Ρανιέρι (2/5)

Το θαύμα του ολοκληρώθηκε! Η πιο όμορφη ποδοσφαιρική ιστορία της δεκαετίας είχε τέλος βγαλμένο από τα παραμύθια και ο Κλαούντιο Ρανιέρι μπορεί να νιώθει το ίδιο περήφανος με τον Ότο Ρεχάγκελ το 2004. Τα παιδικά παραμύθια έχουν μάγισσες. Τα ποδοσφαιρικά παραμύθια έχουν… ηλικιωμένους μάγους! 66 o Γερμανός στην Πορτογαλία, 65 ο Ρανιέρι στην Αγγλία!

19. Νικ Καλάθης (11/5)

Πριν μια εβδομάδα έμοιαζε να τα ξαναβρίσκει με το επώνυμό του και κατόρθωσε να κάνει εξαιρετικά ματς στο ΟΑΚΑ. Ο τραυματισμός, όμως, ξεκάθαρα τον επηρέασε, οι καταστάσεις τον ανάγκασαν να παίξει 35 λεπτά και τα ποσοστά του θύμισαν πλέι οφ ευρωλίγκας. 1/7 δίποντα, 0/4 τρίποντα και 1/2 βολές για τον Νικ Καλάθη που δεν τα κατάφερε καλύτερα ούτε στον οργανωτικό τομέα.

18. Ράφικ Τζιμπούρ (11/5)

Όπου γάμος και χαρά, η Βασίλω πρώτη! Η Βασίλω ήταν ο Ράφικ Τζιμπούρ που σιγά μην έλειπε από μια τέτοια κατάσταση. Ο Αλγερινός πήρε φόρα και άρχισε να κυνηγάει όποιον μπορούσε και ήταν δεδομένο ότι θα την αρπάξει όποιος ήταν λιγότερο τυχερός. Κι όπως και να το δούμε, δεν ήταν καλή μέρα για τους τερματοφύλακες η χθεσινή…

http://www.youtube.com/embed/UAU_Fu-u0Cc?modestbranding=0&showinfo=0&playsinline=1

17. Λουκ Στιλ (11/5)

Είναι απορίας άξιο… Δεν είναι το λάθος που εκπλήσσει. Ούτε ότι ακόμα κι αν έπιανε τη μπάλα, η σκέψη του είναι να παραχωρήσει έμμεσο. Το μεγαλύτερο ερώτημα στην κίνηση του Λουκ Στιλ στη Νέα Σμύρνη είναι τι ακριβώς σκεφτόταν όταν σήκωνε το χέρι του να διαμαρτυρηθεί!

16. Τζέιμς Γκιστ (10/5)

Από όλους τους παίκτες του Παναθηναϊκού που είπαν να τα πιουν, κρατάμε τον Τζέιμς Γκιστ. Αφενός για τις πληροφορίες ότι επέστρεψε σε άθλια κατάσταση την παραμονή του παιχνιδιού και αφετέρου επειδή κουβαλούσε, ήδη, στην πλάτη του το περυσινό αμάρτημα. Ο Αμερικανός γίνεται παράδειγμα προς αποφυγήν, όμως το κακό για τους πράσινους είναι ότι κάποιοι τον μιμούνται.

15. Δημήτρης Αγραβάνης (10/5)

Στα 22 του χρόνια έχει απασχολήσει περισσότερο με τα πειθαρχικά του παραπτώματα, παρά με τα αγωνιστικά του κατορθώματα! Κι όμως ο Δημήτρης Αγραβάνης δε βάζει μυαλό και στην αναμέτρηση με την ΑΕΚ κατόρθωσε να συγκεντρώσει δημοσιότητα για έναν ακόμα λάθος λόγο. Τα χτυπήματα και τα trash talking είναι μέρος του παιχνιδιού για κάποιον επιπέδου Αντρές Νοτσιόνι. Κι όχι για κάποιον που ακόμα δεν έχει κάνει τίποτα στην καριέρα του.

14. Οπαδοί ΑΕΚ (10/5)

Ένα πράγμα είναι σίγουρο με τους οπαδούς των ελληνικών ομάδων: Παραπονεμένος δε θα μείνει κανείς! Τη μία μέρα ο Διαμαντίδης, την άλλη μέρα ο Σπανούλης και οι οπαδοί της ΑΕΚ το πήγαν ένα βήμα παραπέρα. Και τους δικούς τους έβρισαν και μεταξύ τους βρίστηκαν και πέρασαν ένα ωραίο απόγευμα στο ΟΑΚΑ.

13. Οπαδοί Άρη (9/5)

Θες να ξεχωρίσεις και σκέφτεσαι τον πιο καταστροφικό τρόπο… Αν βρίσουμε τον Διαμαντίδη, θα μας γράψουν όλοι! Συγχαρητήρια, σας έγραψαν! Οι οπαδοί του Άρη έγραψαν ιστορία σε ένα ματς που τα υβριστικά συνθήματα για την ημέρα της… μητέρας ήταν το χειρότερο από πολλά περιστατικά που δεν τιμούν τον κόσμο του Άρη.

12. Γιούρι Ζντοβντς (6/5)

Όλα τα είχαμε δει από τη φετινή ΑΕΚ, ήρθε και αυτό το περιστατικό για να συνοψίσει μια απίστευτη και αποτυχημένη χρονιά. Αποτυχημένη καθότι ακόμα κι αν η ΑΕΚ πάρει την τρίτη θέση, δεν υπάρχει τίποτα που να την ταυτίζει με μια κανονική ομάδα. Και η συμπεριφορά του προπονητή της είναι ένα από όλα αυτά τα τίποτα.

11. ΑΕΚ/Ολυμπιακός (5/5)

Η σειρά είναι αλφαβητική. Μπορεί κάποιος να γράψει σεντόνια για τους λόγους που έχει φτάσει εδώ το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ή μπορεί να επισυνάψει τις εφτά ανακοινώσεις που αντάλλαξαν οι δύο ΠΑΕ προκειμένου να βρουν ποιος την έχει πιο μεγάλη! Μάλλον δεν κατέληξαν ακόμα, οπότε αναμένουμε συνέχεια…

10. Γιώργος Γκιρτζίκης (5/5)

Αν κάποιος δεν ήταν σίγουρος, τότε λογικά κάτι θα υποψιαζόταν… Αν δεν υποψιαζόταν καν, τότε μάλλον έλειπε πολλά χρόνια από την Ελλάδα. Ήταν δεδομένο πως η ΕΠΟ θα έβρισκε έναν τρόπο να βγει από πάνω και πως ο Γιώργος Γκιρτζίκης θα προσπαθούσε να βγει ισχυρότερος της συμφωνίας. Απλά έγιναν όλα τόσο αργά, που μεγεθύνουν την ξεφτίλα!

9. Χάμες Ροντρίγκεζ (4/5)

Πριν δύο χρόνια ήταν ό,τι πιο φρέσκο παρουσίασε το Παγκόσμιο Κύπελλο στην Βραζιλία. Τώρα μπαίνει αλλαγή και το πρώτο που σκέφτεσαι είναι ότι έκανε τατουάζ μανίκι και ότι κατέστρεψε την καριέρα του. Μετά έρχεται και αυτή η φάση για να σου προκαλέσει λύπη για έναν ποδοσφαιριστή που σημάδεψε ένα μουντιάλ.

http://www.youtube.com/embed/IeLkx_3qbg8?modestbranding=0&showinfo=0&playsinline=1

8. Μίροσλαβ Ραντούλιτσα (4/5)

Πολλοί παραλλήλισαν την περίπτωσή του με εκείνη του Ζερμέιν Μάρσαλ! Μόνο που δεν έχουν καμία σχέση. Ο Αμερικανός της Κηφισιάς έκανε τη γκάφα, όντας στα κόκκινα ενώ ο Μίροσλαβ Ραντούλιτσα την έκανε από υπερβολική βαρεμάρα και έλλειψη συγκέντρωσης. Το αποχαυνωμένο ύφος ακόμα και μετά που συνειδητοποιεί τι έχει συμβεί αποδεικνύει ότι το παλικάρι ήταν αλλού!

7. ΑΕΚ (4/5)

Είναι δεδομένο ότι έχουν εξαντληθεί σχεδόν όσα θα μπορούσαν να έχουν γραφτεί για αυτή την ομάδα. Κι όμως, κάθε φορά βρίσκει κάτι καινούργιο. Η ΑΕΚ πήγε να παίξει στο ΣΕΦ για την έκπληξη, για το break και για μια δήλωση παρουσίας και έφυγε ηττημένη με 35 πόντους και χωρίς να προβάλει την παραμικρή αντίσταση στον Ολυμπιακό. Ομάδα από τα lidl, όπως θα μέσες-άκρες είπε και ο Γιούρι Ζντοβντς.

5. Ντιέγκο Σιμεόνε (3/5)

Όχι, δε θα πάρουμε το ρόλο του Τάκη Γκώνια! Απλά, κάπως πρέπει να μπει τέλος στις επαναλαμβανόμενες εριστικές συμπεριφορές του Αργεντινού τεχνικού. Γιατί κι άλλοι υπήρξαν άντρες, κι άλλοι έχουν ένταση, νεύρα ή ακόμα και αρχ…, αλλά δεν τα επιδεικνύουν διαρκώς. Ο Ντιέγκο Σιμεόνε δε χρειάζεται να κλέβει την παράσταση. Το κάνει μια χαρά και η ομάδα του αυτό…

4. Τάκης Γκώνιας (3/5)

Έτσι, για το γαμώτο! Επειδή ακόμα κι όταν μπορούμε να ασχολούμαστε αποκλειστικά με ξένη ειδησεογραφία και κυρίως με ξένο ποδόσφαιρο που κινείται σε άλλο επίπεδο, έρχεται λίγη ελληνική πραγματικότητα να μας προσγειώσει. Ο Τάκης Γκώνιας άσκησε δριμεία κριτική στον Ντιέγκο Σιμεόνε και πιθανότατα θα τον διαδεχτεί στον πάγκο της Ατλέτικο Μαδρίτης την επόμενη σεζόν.

3. Κουνεϊτ Τσακίρ (3/5)

Θεωρείται ένας από τους κορυφαίους διαιτητές στην Ευρώπη. Τόσο καλός, που σφύριξε δύο από τους τέσσερις ημιτελικούς του Champions League! Και τόσο τυχερός, που δεν επηρέασε την εξέλιξη του αγώνα στο Μόναχο, παρότι είχε πολλά αλλοπρόσαλλα σφυρίγματα και δύο τουλάχιστον αμφισβητούμενα πέναλτι.

2. Πεπ Γκουαρντιόλα (3/5)

Ανέλαβε μια ομάδα που ήταν πρωταθλήτρια Ευρώπης! Απέτυχε να την οδηγήσει ξανά στον τίτλο. Πόσο ειρωνικό θα ήταν να στεφθεί και η Μάντσεστερ Σίτι πρωταθλήτρια Ευρώπης, πριν την αναλάβει ο Πεπ Γκουαρντιόλα; Ο Ισπανός τεχνικός φεύγει χωρίς ουσιαστική προσφορά στο Μόναχο και γνωρίζει και ο ίδιος ότι απέτυχε!

1. Τότεναμ (2/5)

Υπάρχει πάντα και η άλλη πλευρά του νομίσματος. H Λέστερ που πανηγυρίζει, η Λέστερ που δε λύγισε στιγμή από την πίεση που είχε το θαύμα και η Τότεναμ! Οι πετεινοί πρακτικά στέρησαν τη δυνατότητα από την ομάδα του Κλαούντιο Ρανιέρι να πανηγυρίσει στο γήπεδο, αφού κατόρθωσαν να μην κερδίσουν σε δύο συνεχόμενες αγωνιστικές και να πάρει ο πρωτάθλημα η Λέστερ από το σαλόνι του Βάρντι.

Γκελάρει πιο γρήγορα κι από τη σκιά του!