MENU

*Μέρα Εθνικής η σημερινή, αλλά παρασκηνιακά δεν είναι ακόμα η στιγμή να ασχοληθούμε με την Εθνική ομάδα. Να είστε σίγουροι, όμως, πως όταν τελειώσει το τουρνουά θα έχουμε πολλά να πούμε. Πάρα πολλά.

*Αυτή τη στιγμή προέχει να διεκδικήσει η Εθνική τις όποιες πιθανότητες έχει, γιατί με την εικόνα που παρουσιάζει θα πρέπει να κάνει την υπέρβαση. Ας μη γελιόμαστε, περί υπέρβασης θα πρόκειται μια νίκη με 12 πόντους κόντρα στην Τσεχία, με το μπάσκετ που παίζουν οι Τσέχοι.

*Να κάνει το στοιχειώδες, που λέγαμε πριν το τουρνουά και που σήμερα μοιάζει με βήμα παραπάνω, δηλαδή η πρόκριση στην οκτάδα. Και βλέπουμε μετά.

*Σήμερα θα ασχοληθούμε με κάτι που έπιασε η στήλη και θα προκαλέσει θόρυβο. Διότι μπορεί ο Ολυμπιακός να έλεγε ότι θα αγωνιστεί ως κάτι άλλο στην Α2, αλλά προς το παρόν και σαν Ολυμπιακός παίζει και σαν Ολυμπιακός διασύρεται από πρακτικές σαν αυτές που έγιναν το απόγευμα του Σαββάτου στο ΣΕΦ.

*Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά. Την ώρα που ο Ολυμπιακός αγωνιζόταν στην Ιταλία, κόντρα στην Βενέτσια, η δεύτερη ομάδα του, αυτή που θα παίξει στην Α2, θα έπαιζε το πρώτο φιλικό της χρονιάς, στο βοηθητικό του ΣΕΦ με αντίπαλο τον Έσπερο Καλλιθέας.

*Στην ομάδα αγωνίζονται κάποιοι ταλαντούχοι παίκτες του Ολυμπιακού, συν κάποια έμπειρα παιδιά που ξέρουν την Α2, όπως είναι ο Πέτρος Νοέας, ο Ανδρέας Πετρόπουλος και ο Βαγγέλης Τζόλος.

*Θα ήταν το πρώτο προπονητικό τεστ και ο Ολυμπιακός κάλεσε στην ΕΣΚΑΝΑ και ζήτησε έναν διαιτητή και έναν κριτή για το φιλικό. Θυμίζουμε πως η ανδρική ομάδα του Εσπέρου αγωνίζεται στην Β' Εθνική. Η ενημέρωση όμως που έκανε ο Ολυμπιακός στην ΕΣΚΑΝΑ είναι πως το ματς θα διεξαχθεί ανάμεσα σε εφηβικές ομάδες.

*Η ΕΣΚΑΝΑ έστειλε έναν διαιτητή και έναν κριτή, με βάση την ενημέρωση που είχε από τον Ολυμπιακό. Διότι στο εφηβικό υπάρχει μίνιμουμ προϋπόθεση ενός διαιτητή και ενός κριτή για να γίνει το ματς. Μόνο που τα πράγματα δεν ήταν όπως τα περίμενε ο διαιτητής.

*Φτάνοντας στο βοηθητικό γήπεδο του ΣΕΦ ο ρέφερι που είχε οριστεί, ο Μαυρέλης, είδε μπροστά του άνδρες αθλητές και από τις δύο πλευρές. Και με τη σειρά του ενημέρωσε ότι δεν μπορεί να διεξαχθεί το φιλικό, καθώς σε μια τέτοια περίπτωση κινδύνευε με βαριά τιμωρία από τον σύνδεσμο διαιτητών. Οι δύο μαζί (διαιτητής και κριτής) θα κόστιζαν 35 ευρώ.

*Ο Ολυμπιακός όφειλε να καλέσει τρεις διαιτητές και τουλάχιστον δύο κριτές για να γίνει ο αγώνας υπό κανονικές συνθήκες. Άλλωστε, όταν παίζουν ανδρικές ομάδες, είναι υποχρεωμένες να ζητήσουν τρεις διαιτητές και τρεις ή τουλάχιστον δύο κριτές και το μίνιμουμ κόστος είναι 175 ευρώ. Δηλαδή για μια διαφορά 140€ έγινε το απόλυτο μπάχαλο.

* Ο διαιτητής αν έπαιζε κινδύνευε με τιμωρία. Έτσι, ενημέρωσε πως δεν μπορεί να διεξαχθεί ο αγώνας και μαζί με τον κριτή έφυγαν από το γήπεδο και άφησαν σύξυλες τις δυο ομάδες.

*Είναι απειρία; Είναι κάτι άλλο; Ήθελε απλά να γλιτώσει τα έξοδα; Για όποιο λόγο κι αν συνέβη, ο Ολυμπιακός πλήττεται από τέτοιου είδους περιστατικά και στα μάτια των αντιπάλων και στα μάτια των δικών του οπαδών που έχουν μείνει να στηρίζουν.

* Δεν μιλάμε για την Δόξα Κάτω Παναγίτσας για να ακυρώνονται φιλικά για τέτοιου είδους λόγους. Για τον Ολυμπιακό Πειραιώς συζητάμε.

* Με τα πολλά, και μετά την αποχώρηση του διαιτητή Μαυρέλη, αλλά και του κριτή, οι δύο ομάδες έμειναν στο γήπεδο και έπαιξαν μεταξύ τους, με διαιτητές τους Μπάρλο και Κουρμούλη, οι οποίοι πλαισιώνουν τον Δημήτρη Τσαλδάρη στο προπονητικό σταφ του Ολυμπιακού.

*Για την ιστορία και με βάση το σκορ που κρατήθηκε στο φιλικό, ο Ολυμπιακός νίκησε με διαφορά 7 πόντους...

Για 140€ τινάχτηκε στον αέρα το φιλικό Ολυμπιακός - Εσπερος