MENU

*Μπαίνουμε για τα καλά στο καλοκαιρινό παζάρι! Μεταγραφές, φήμες, νέα, εξελίξεις, συμβόλαια, συμφωνίες και ναυάγια. Η αγαπημένη περίοδος των Ελλήνων συνδυάζεται με παρασκήνια και αποκαλύψεις και το «Slam Dunk» είναι εδώ για άλλη μία μέρα, με όλα τα θέματα της επικαιρότητας.

* Ξεκινάμε με την ανακοίνωση του Ολυμπιακού, που έκανε δικό του τον Κέβιν Πάντερ. Η μεταγραφή του Πάντερ είναι μία πρώτη ένδειξη, αλλά απόδειξη θα έχουμε όταν ανακοινωθεί ο δεύτερος κοντός που ψάχνει ο Ντέιβιντ Μπλατ. Προς το παρόν, η μεταγραφή του Αμερικανού σκόρερ είναι μία μεταγραφή του Ολυμπιακού της νέας εποχής.

* Σύμφωνα με όσα μαθαίνει η στήλη, ο Πάντερ έκλεισε με ένα ποσό κοντά στα 350.000 δολάρια, το οποίο είναι περίπου το 1/3 του συμβολαίου του Γιάνις Στρέλνιεκς. Στην ουσία, ο «KP» θα πάρει τη θέση του Λετονού στο ρόστερ των «ερυθρολεύκων».

* Οι μεταγραφές δεν μπορούν να κρίνονται αυτόνομα. Πρέπει να βλέπεις τον συνολικό σχεδιασμό και τότε να κρίνεις. Αν ο Ολυμπιακός δίπλα στον Πάντερ βάλει τον Μάλκολμ Ντιλέινι, που λέει ο λόγος, τότε μπορεί η μεταγραφή να αποδειχτεί... μια χαρά. Όμως, αν δίπλα του είναι ένας παίκτης από το πιο χαμηλό ράφι, τότε αυτομάτως οι στόχοι των Πειραιωτών για την επόμενη σεζόν στην Euroleague αναπροσαρμόζονται. Γι' αυτό ας περιμένουμε.

* Πάντως, η σιγουριά που είχαν στον Ολυμπιακό για την υπόθεση στο ΑΣΕΑΔ είναι για να γράφεται στο βιβλίο Γκίνες. Ήταν σίγουροι στην πρώτη προσφυγή, σίγουροι στη δεύτερη, σίγουροι και στην τρίτη. Εφόσον ήταν σίγουροι και ότι δεν θα προσπαθήσουν να πάρουν ΑΦΜ άλλης ομάδας, τότε θα πρέπει να περιμένουμε κίνηση.

* Πάμε στα του Παναθηναϊκού τώρα. Με ή χωρίς Πιτίνο, κάποιοι παίκτες παραμένουν σταθερές αξίες. Ο Παναθηναϊκός πήρε πέρυσι σε τιμή ευκαιρίας τον ΝτεΣόν Τόμας, γιατί εκμεταλλεύτηκε ένα opt out που υπήρχε από την Μακάμπι. Ο Αμερικανός έφυγε από το Τελ Αβίβ με αποζημίωση στην τσέπη.

* Φέτος, λοιπόν, ο Τόμας πάει για αύξηση κοντά στο 80% στο «τριφύλλι». Οι συζητήσεις των δύο πλευρών είναι σε καλό δρόμο και ο Αμερικανός, αν όλα κυλήσουν ομαλά και αφού ο Αργύρης Πεδουλάκης είναι κάθετος πως πρέπει να μείνει ο παίκτης, θα συνεχίσει στο ΟΑΚΑ με ένα ποσό κοντά στα 700.000 δολάρια.

* Κι ένα ακόμα tip: για πρώτη φορά στην ευρωπαϊκή του καριέρα ο 28χρονος ψηλός θα μείνει στην ίδια ομάδα για δεύτερη σεζόν. Βλέπετε, τα περάσματά του από Μπαρτσελόνα, Αναντολού Εφές και Μακάμπι Τελ Αβίβ είχαν κρατήσει μόνο μία σεζόν. Αυτό είναι ένα σημάδι πως την επόμενη χρονιά μπορεί να αισθάνεται ακόμα πιο ισχυρός και δυνατός, μετά και το περσινό του step up στο Β' μισό.

* Αλλάζουμε «στρατόπεδο» με μια εξέλιξη από Θεσσαλονίκη. Η υπόθεση Λουτσέσκου είχε απόνερα και στο μπάσκετ των «ασπρόμαυρων». Υπάρχει σε εκκρεμότητα η ιστορία Καραμάνου και όλοι περιμένουν τι θα πει ο Πατριάρχης της οικογένειας του ΠΑΟΚ για το συγκεκριμένο θέμα. Τώρα, όμως, οι προτεραιότητες άλλαξαν στην συμπρωτεύουσα.

* Κλείνουμε για απόψε, γιατί αυτό το «Slam Dunk» ήταν έκτακτο, όπως καταλαβαίνετε. Κάντε τις βουτιές σας το πρωί, πιείτε τον καφέ σας και επιστρέφουμε πάλι σύντομα. Μην ανησυχείτε.

Το ποσό που έκλεισε ο Πάντερ και η εκτόξευση στις αποδοχές του Τόμας