MENU

*Ο εγκέφαλος της Φενέρμπαχτσε του Ζέλικο Ομπράντοβιτς εξελίσσεται στο πιο καυτό όνομα του καλοκαιριού. Ο Σλούκας θα φιγουράρει στην αγορά ως ελεύθερος και στα πόδια του έχει στηθεί ένας χορός εκατομμυρίων, που περιλαμβάνει τις μεγαλύτερες ομάδες της Euroleague. Ως εκ τούτου και για να έχετε όλη την εικόνα στα χέρια σας, αξίζει ένα Slam Dunk μόνος του.

* Γεγονός είναι πως ο Ολυμπιακός βρίσκεται μέσα σε αυτό το γαϊτανάκι προσφορών. Οι Πειραιώτες πράγματι κάνουν μεγάλη και φιλότιμη προσπάθεια, για να φέρουν τον Έλληνα γκαρντ πίσω στο ΣΕΦ. Το τελευταίο διάστημα μάλιστα έκαναν κι ένα βήμα παραπάνω και φαίνεται πως έχουν αυξήσει στο 10% τις πιθανότητές τους να υπογράψουν τελικά τον παίκτη.

* Γιατί μπορεί να έχουν ανεβάσει την πρόταση στα 5,2 εκατ. αλλά όσο δεν υπάρχει καμία εγγύηση για το πώς θα τα πάρει κι όσο ο Ολυμπιακός παραμένει σήμερα που μιλάμε στην Α2 κατηγορία, τόσο παίκτες του επιπέδου του Σλούκα θα κρατούν αποστάσεις.

* Πάμε λοιπόν, να δούμε αναλυτικά όλα τα δεδομένα. Ακούστε πώς έχει η κατάσταση στην ιστορία Σλούκα, που ενδιαφέρει Έλληνες, Τούρκους, Ρώσους, Ισπανούς και όλους τους φίλους του μπάσκετ στην Ευρώπη.

* Αν ο 29χρονος παίκτης αποφασίσει με γνώμονα τα χρήματα, θα πάει με κλειστά μάτια στην Μόσχα. Η ΤΣΣΚΑ είναι η μοναδική ομάδα που μπορεί να του δώσει τόσα λεφτά. Πόσα; Όσα θέλει! Ανοιχτό πορτοφόλι έχουν οι πρωταθλητές Ευρώπης, ιδίως μετά την αποχώρηση των Νάντο ντε Κολό - Κόρι Χίκινς. Ο όρος της ομάδας του Δημήτρη Ιτούδη είναι ένας: θέλουν μετά τη λήξη του τουρκικού πρωταθλήματος (σήμερα ή την Παρασκευή) να ευχαριστήσει ο Σλούκας τη Φενέρ και να μείνει και τυπικά ελεύθερος. Να μην εμπλακεί σε «πόλεμο» η ΤΣΣΚΑ με την Φενέρ για λόγους που έχουν να κάνουν με τις σχέσεις των δύο κουμπάρων.

* Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει συγκεκριμένο νούμερο πάνω στο τραπέζι από τους Ρώσους. Και γιατί να υπάρχει εφόσον ο ίδιος ο παίκτης μπορεί να συμπληρώσει το ποσό που θέλει. Λευκή επιταγή έχει στα χέρια του. Τι σημαίνει αυτό; Ένα ποσό που θα ξεκινάει για πλάκα από τα 6 στην πρώτη συζήτηση και μπορεί να φτάσει παραπάνω από επτά εκατομμύρια ευρώ για τρία χρόνια. Με διαφορά το μεγαλύτερο συμβόλαιο της καριέρας του.

* Υπάρχει ένα δεύτερο κομμάτι, που αφορά κάποιες σκέψεις που έχει στο μυαλό του ο «Σλου». Σκέφτεται την πρόκληση του να πάρει μόνος του από το χέρι μια ομάδα και να την πάει στο Final Four. Εκεί μπαίνει στην εξίσωση το όνομα του Ολυμπιακού.

* Είναι αλήθεια πως πολλοί παίκτες των «ερυθρολεύκων» έχουν επικοινωνήσει με τον ηγέτη της Φενέρμπαχτσε και τον πιέζουν να υπογράψει και να επιστρέψει στο ΣΕΦ. Έλληνες παίκτες, που τους ξέρει και τον ξέρουν καλά και θέλουν μαζί να κάνουν μία τελευταία προσπάθεια όπως τους είπαν χαρακτηριστικά.

* Ο Ολυμπιακός έχει κάνει μεγάλη προσπάθεια και του δίνει χρήματα που δεν θα δώσει σε άλλον γκαρντ στο φετινό παζάρι. Ακόμα και έτσι, πάντως, η πρόταση των Πειραιωτών είναι η χαμηλότερη οικονομικά από όσες έχει αυτή τη στιγμή στα χέρια του ο διεθνής άσος.

* Παρά το δεδομένο μπάσιμο της ΤΣΣΚΑ και τις σκέψεις για τον Ολυμπιακό, αυτή τη στιγμή όλα τα δεδομένα συγκλίνουν πως ο παίκτης θα μείνει στη Φενέρμπαχτσε. Μερικά πράγματα δεν γίνεται να εξηγηθούν σήμερα. Απλά κρατήστε αυτό... Κάποιες φορές δεν μετρούν μόνο τα νούμερα αλλά και ποιος λέει κάτι, πώς το λέει και γιατί το λέει.

* Η κακή είδηση για τον Ολυμπιακό δεν ήταν ούτε η πρόταση της Φενέρ, ούτε της ΤΣΣΚΑ, ούτε η δική του, που δεν είναι και αμελητέα εδώ που τα λέμε. Το θέμα είναι άλλο. Προ ημερών ο πρόεδρος της Φενέρμπαχτσε, Αλί Κοτς, ανακοίνωσε πως το μπάτζετ της επόμενης σεζόν θα μείνει στα ίδια επίπεδα με τα φετινά. Ελληνική ομάδα με αγωνιστικό μπάτζετ στα 7-8 εκατομμύρια ευρώ ή ακόμα και στα 10-12 εκατ. ευρώ, δεν μπορεί να ανταγωνιστεί αυτά τα μεγέθη. Πόσω μάλλον όταν τα θέματα της άλλης ομάδας, εκείνης με το μπάτζετ των 30+ εκατ. ευρώ, περνούν από τα χέρια του Ζοτς.

* Γι' αυτό και όπως όλα δείχνουν, ο Σλούκας αργά ή γρήγορα θα ανακοινώσει ότι συνεχίζει στην Πόλη με τη φανέλα της Φενέρμπαχτσε. Έτσι, αν ο Ολυμπιακός του έδινε 4,8 ή 5,4 εκατ. ευρώ ή αν ο Παναθηναϊκός αποφάσιζε να του δώσει 5,6 εκατ. ευρώ, θα είναι από τις προτάσεις… να 'χαμε να λέγαμε.

* Στερνή μου γνώση να σ' είχα πρώτα. Αυτό θα σκέφτονται οι «ερυθρόλευκοι», όταν το 2015 ο Σλούκας παρακαλούσε να ανανεώσει πριν βγει ελεύθερος στην αγορά και η απάντηση που εισέπραττε ήταν: «Θα τα πούμε το καλοκαίρι». Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν.

Σλούκας: Ποιος δίνει τα περισσότερα, ποιος τον πιέζει και ποιος τον υπογράφει!