MENU

*Μοιάζει αθώα η είδηση αλλά δεν είναι ακριβώς έτσι γιατί όπου εμπλέκονται Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός σηκώνει μεγάλη σκόνη. Ο Ολυμπιακός παρέστη χθες στην εκδίκαση του ΑΣΕΑΔ, όπου ο Παναθηναϊκός έκανε προσφυγή εναντίον της ΕΟΚ για τις ξένες που θέλει να χρησιμοποιήσει στο Κύπελλο Ελλάδας. Δηλαδή αν δούμε καθαρά τα γεγονότα, μια ομάδα Ευρωλίγκας ζητά μια ομάδα της Α2 να μην πάρει ξένες.

Οι Πειραιώτες βρέθηκαν εκεί και υποστήριξαν μέσω του νομικού του συμβούλου Μιχάλη Υδραίου να μην γίνει αποδεκτό το αίτημα του Παναθηναϊκού και να παίξει στο Κύπελλο όπως είναι σήμερα. Δηλαδή ο Ολυμπιακός να παίξει κανονικά με τρεις ξένες, ενώ ο Παναθηναϊκός να κατέβει με το υπάρχον ρόστερ του, που είναι 100% ελληνικό. Καλό;

Η παρουσία πάντως των ανθρώπων του Ολυμπιακού προκάλεσε μεγάλη ικανοποίηση στον Παναθηναϊκό. Όχι, δεν τρελαθήκαμε. Οι «πράσινοι» αντιλαμβάνονται πως η εποχή που ο Ολυμπιακός έκανε ό,τι ήθελε εντός και εκτός γηπέδου, πλησιάζει στο φινάλε από τη στιγμή που τη νέα σεζόν θα υπάρχουν δύο ισχυρές ομάδες με εξίσου ισχυρές διοικήσεις. Από τη νέα χρονιά προβλέπονται άλλα κόλπα, ανεξάρτητα από την τελική απόφαση του ΑΣΕΑΔ που αναμένεται μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες.

*Είναι πραγματικά συναρπαστικό που προπονητές του βεληνεκούς του Ρικ Πιτίνο και του Ντέιβιντ Μπλατ δουλεύουν στη χώρα μας και η μεγαλύτερή τους επιτυχία είναι ότι το επικοινωνιακό κομμάτι είναι τόσο ισχυρό που έχει υπερκεράσει και τα όποια σοβαρά αγωνιστικά ζητήματα υπάρχουν στους δύο αιώνιους αντιπάλους. Ο Μπλατ ήρθε στην Ελλάδα θεωρητικά για να παρουσιάσει ένα νέο μοντέλο παιχνιδιού, σούπερ επιθετικό και θεαματικό, όμως τα τελευταία παιχνίδια της ομάδας του δεν δείχνουν κάτι τέτοιο: 55 πόντοι κόντρα στην Μπαρτσελόνα, 64 απέναντι στη Μακάμπι, 72 με τον Ήφαιστο και 75 με την Φενέρ, σε ένα ματς που είχε ανοίξει (και χαθεί) από νωρίς.

Από την πλευρά του, ο Πιτίνο γράφει στο Twitter ότι δουλεύει τα σουτ με καμπύλη. Πριν λίγες ημέρες, η ατάκα για τον Καλάθη έκανε παγκόσμιο πάταγο, αλλά προς το παρόν τα βήματα βελτίωσης που έχει κάνει ο Παναθηναϊκός μετά την εποχή Πασκουάλ είναι μικρά.

Η ξενομανία που επικρατεί στην Ελλάδα, όπως και οτιδήποτε προβάλεται σε υπερθετικό βαθμό έχει πάντα αφετηρία και τερματισμό τα ντέρμπι των αιωνίων. Οπότε από την Τετάρτη (13/2) το βράδυ ο χαμένος θα έχει να αντιμετωπίσει και όλα τα παραπάνω που αναφέρουμε, τα οποία πάντα βγαίνουν στην επιφάνεια μετά από τις ήττες.

*Βρήκαμε θέμα να ασχολούμαστε με τις συνεχόμενες μάχες ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ. Στο 6-1 το ρεκόρ της ομάδας της Θεσσαλονίκης κόντρα στην «Ένωση» την τελευταία διετία, και στο 5-1 η προϊστορία του σ. εμφύλιες αναμετρήσεις σε ευρωπαϊκά κύπελλα. Πολύ ωραία αυτά, αλλά το μπάσκετ παίζεται με το σήμερα και με το αύριο, όχι με το χθες και το παλιά. Η ΑΕΚ δεν είναι απλά το φαβορί του ζευγαριού, αλλά κάτι πολύ παραπάνω από αυτό, γιατί και ενισχυμένη είναι και τις επενδύσεις μπορεί να κάνει όπου υπάρχει, σε περίπτωση που αυτό κριθεί αναγκαίο. Κι αν περάσει θα την δούμε ξανά σε Final Four, μετά και την κλήρωση της επόμενη φάσης.

Κι η ΑΕΚ μπορεί να έχει πολύ περισσότερες πιθανότητες για έναν ακόμα πιο σοβαρό λόγο. Το πιθανότερο είναι πως η κατάσταση στον ΠΑΟΚ μπορεί να πάει μόνο χειρότερα. Πόσοι από αυτούς που βρίσκονται σήμερα στο ρόστερ θα είναι και μετά την επόμενη εβδομάδα, που τελειώνει το Κύπελλο; Αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα του ΠΑΟΚ και όχι οι πιθανότητες που έχει να αποκλείσει την ΑΕΚ.

*Στην πρόσφατη συνάντηση του Ζαγκλή με τους Έλληνες και ξένους δημοσιογράφους, φάνηκε ότι η FIBA πηγαίνει σε καλά χέρια. Αυτό δεν το λέμε επειδή είναι Έλληνας, αλλά κυρίως επειδή ο Ζαγκλής είναι μοντέρνο μυαλό με φρέσκες ιδέες και υπάρχουν πιθανότητες, από εκεί που δεν υπήρχαν καθόλου, να βρεθεί μία άκρη με την Euroleague και να σταματήσει να γίνεται μίξερ ο εγκέφαλος του κάθε φιλάθλου από τις αλλαγές κανονισμών, τα παράθυρα, τις πόρτες και τις αστείες διαμάχες για τις εθνικές κλπ. Είναι σημαντικό ότι ο ίδιος ο νέος ισχυρός άνδρας της FIBA θέλει να κινηθεί αθόρυβα και να προχωρήσει σε συναντήσεις που θα βελτιώσουν την υπάρχουσα κατάσταση και μετά να προβεί σε ανακοινώσεις. Όλα θα γίνουν όπως πρέπει, ειδικά σε περιπτώσεις σαν και αυτή.

*Ο Ιωνικός Νικαίας συνεργάζεται επικοινωνιακά με την Μαίρη Καργιώτη και ταυτόχρονα με την Χριστίνα Βραχάλη. Ούτε ο Τζέρι Κράουζε την εποχή των Μπουλς δεν έκανε τέτοιες επιλογές, σαν αυτές του Τσάπα στον Ιωνικό.

*Το έκανε το θαύμα του ο Πουκλ στη Βαρκελώνη. Με το σκορ στο 73-70 στο ματς της Μπαρτσελόνα με την Ζαλγκίρις και με 2 λεπτά να απομένουν για την λήξη, η... σφαλιάρα του Χάνγκα πάνω στο κάρφωμα του Ντέιβις έκανε αίσθηση, αλλά για την Euroleague πέρα-βρέχει για την διαιτησία.

Τώρα στα αλήθεια εσείς πιστεύετε ότι απλά το επίπεδο των διαιτητών είναι κακό; Μέχρι κι ο Σιδηρόπουλος που σφυρίζει πέναλτι εκτός περιοχής, θα έβλεπε φάουλ στην άμυνα του Χάνγκα, αλλά δεν το είδε ο Πουκλ... Μέχρι κι η συνήθως, στραθουκάμηλος Ευρωλίγκα αναγκάστηκε να βγάλει ανακοίνωση για τα χαϊρια του...

*Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο κέρδισε θέση στο Shaqtin'A Fool με δύο σουτ εδάφους αέρος. Ταυτόχρονα, ο αδερφός του δουλεύει εντατικά με τον Πιτίνο στην αλλαγή του στυλ. Θα μπορούσε λοιπόν να δοκιμάσει και αυτός ένα ατομικό πρόγραμμα όταν επιστρέψει το καλοκαίρι! Με ένα σμπάρο δυο τριγόνια, κόουτς. Αν τους φτιάξει το σουτ, θα γράψει ιστορία!

*Για να μιλήσουμε και λίγο σοβαρά, τώρα που τελείωσαν και τα ανέκδοτα με την θέση που έπαιζε ο Γιάννης τα προηγούμενα χρόνια και ο Σκουρτόπουλος αποφάσισε που θα τον χρησιμοποιήσει στο προσεχές Παγκόσμιο (δηλαδή σαν σέντερ), μένει να δούμε ποιοι θα είναι οι επόμενοι τέσσερις και, κυρίως, ποιο θα είναι το σχέδιο για να ξεφύγουμε από το γεγονός πως είμαστε η πιο... άσουτη χώρα από τις μεγάλες που κυκλοφορούν στα παγκόσμια γήπεδα.

Όλοι οι παίκτες της Εθνικής είναι υψηλού επιπέδου, αλλά κανένας από αυτούς δεν είναι σουτέρ. Με Καλάθη, Σλούκα, Παπαπέτρου, Παπανικολάου, Πρίντεζη, Γιάννη, Θανάση και Μπουρούση να κυριαρχούν, πρέπει να βρεθεί το κατάλληλο «πάντρεμα» ώστε να δημιουργηθεί και η σωστή χημεία. Το σουτ είναι ζήτημα, αλλά αν η «Επίσημη Αγαπημένη» έχει ένα τίμιο 35% στο τρίποντο, μπορεί να κάνει όντως μεγάλα πράγματα. Προσέξτε, 35%! Όχι 40%, ούτε 45%, ούτε 50%...

*Της ώρας: Ούτε Εφές, ούτε Μακάμπι ο Μίλος. Σε 15-20 μέρες γεννάει η γυναίκα του. Όσοι κάνουν όνειρα, μάλλον δεν τον ξέρουν καλά.

Ολυμπιακός εναντίον Παναθηναϊκού στο ΑΣΕΑΔ, το μπάσκετ του Μπλατ και πού θα πάει ο Μίλος!